Monday, June 23, 2008

congrats ommul!!!

Tahniah kepada kawan aku..my bespren..erk..one of my besties laa...kan eva mendes jeles plak..ahahah..aku g penang n kedah aritu.her longcall was on 13.6.08.sanggup aku drive all the way to penang just to attend her call day..anyway sapa yang tak amek law tu..just want to inform yang longcall ni lebih kurang cam konvo laa..the petitioner will be robed on that day and being admitted as an advocate n solicitor of the hi court. aku dah sudah dah last yr...a memorable day for those who have completed their chambering..sapa yg tak wat chambering tu geget jari jer laa...
ini gambar saya dan dia...ahhh..kwn sy sgt cantek..single n available lagik nih..cepat2...
terserempak ngn ijah yang prektis kat kedah..lama tak jmp minah nih..rummate aku time first yr dulu...dia laa mak lanun vcd korea jponn..
the next day..aku g kedah..lepak2 ngn huda n umul...
ahahah...ni aku bli shades br...arghhhhhhhhhhhhh.....mcm laa duit bnyk sgt yg aku gila2 nak bli yg mahai nih...bak kate kawan aku(nama terpaksa dirahsiakan for national security purpose)...she said"ko pakai dior ke, elle ke..hapah ke...klu ko bli kat petaling street pon..org ingt ori jer..sbb ko loyar.."..wakakak..aku tau klu aku bli kat ps butik tu sama je rupe dia...tp aku x mo mata aku rosak..dh ler astig aku dh tahap kronik..apek tu siap suroh aku wat laser lagik...ngak mauuuuuuuuuuuuuuu..okess bebs...i nak chow chin chow..arini aku blk kul 5.30...alalalal...best2

Thursday, June 12, 2008

Mengeteh session

Q: Pegi mana smlm
A: Smlm pegi court
Q: Court mana
A: Kl-ampang-kl…Sangat letih
Q: Kenapa komplen? Padan muka …tergedik2 nak jadi loyer
A: Yer..padan muka saye
Q: Ada sapa2 paksa u jadi loyer?
A: Mungkin ada kot…ermm
Q: Satu jawapan sahaja..YA atau TIDAK?
A: erkkk…aku kna cross exam ke? leading Q lak tuh…aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ye..mmg tak de sape pakse sy menjadi loyer.ini adalah freewill saya.atas kesudian saya sendiri.tapi smlm saya sgt suke.selepas penat berlarian dan berkejaran dari mahkamah ke mahkamah yang satu lagi..AKHIRNYA..saya boleh mengeteh..

Sesi mengeteh dimulai dengan saye, eva mendes dan encik oren
Kemudian datang pula encik sidik cuba untuk menyelit
Then encik zamani (bukan zamani slam) dtg membawa nasi goring usa yg sgt sedap(evaa mendes teruja)
Kelihatan encik soteng dengan penuh gaya ala2 iklan CK menuju ke meja kami..
Lepas tu ada junior ( yang saya tak tau nama dia) join jugak
Akhir sekali, team mengeteh hari ni di tutup keahlian dengan kehadiran encik zul…

Dats all for now..sy mau sambung kijer..mlm ni nak g kedah…

Chow chin chow

Anyway..ni pic2 ngeteh session kat court smlm





klu sy repot kamu kepada bos kamu semua..nescaya kamu dibuang kerja...tp sy baik hati..ye ati saya baik

sy dan miss eva mendes aka eva longoria of desperate housewife ( see how desperate u r eva laling)
ini adalah couple of the yer...sekiranya anda melihat mereka bdua dating di court...jauhi telinga anda...nescaya geli tekak mendengarnya..lalalala...encik oren dan eva in happy mode (uwexxx) tak bole blaa
the sign of losers...ahaha...knapa zul cumel sgt kat blakang tu? soteng wat muka busan je...awek dia tak wat litigation.tak bole lating lorrr
aaaaa....pp saya sgt tembam..macam kueh dorayaki






oren yang merenung masa depan bersama eva...ahahaha...kawen jgn lupa jemput yer..tp sidik ala2 kebusanan teringatkan bantal busuk dia kat umah

Saturday, June 7, 2008

kanTOiiiii??? idop aku?

eheheh..shue..kiter kantoi lah ngn awak..

lalallalala...gelakkan diri sendiri lah..cam no lak si shuey ni leh sesat kat blog den yg hampeh lagi hampagas nih?

uiks..lamo gak den tak mengarut dlm nih..lupo nk citer.den abih dah exam dslp...tgh tgu result...gegegege..doakan saye berjaya yer kawan2 sekaliansss.ni dh kul 5 pagi ni..pesal laa minah ni tak gheti2 nak titon..syuhhhh..p tdo ler makcik.g merapu kat blog plak.hampess.nak ceta apa eh?ahahah..aku tak de ceta sebnanye.

idopku sgt busannnnnnnnnnnn...aku perlu lakukan sesuatu nih..tp apa ek?bg idea sikit..idop den nih asik buek bende yg samo jer..

  • pergi court
  • dah abis kes..sesi mengeteh : antara pengeteh tegar di kl court-->najibrohim(peguam jenayah tersohor..opss bakal), encik sidek blur, liza jid (ahahah..aku pepandai je bg nama ni kat ko liza), eva mendes (presiden club lo**r),encik syapis (jarang2 gak laa mengeteh bersama), nananera (ahli pengeteh terkini)
  • masuk opis
  • cek email
  • tgk frenster
  • usha2 blog yg menarik
  • masuk ym (sesi menyengal bersama eva mendes,bes,omul,majistret nazuha dan majistret rini,otomen, dll)
  • panggil seri (suruh anto kan file kat bilik)
  • cek diary
  • menggelabah tgk piliding n submission yg dh hampir dgn dateline
  • bontot..(ops censored) tergam kat kerusi
  • menjadi pekerja dedikasi
  • perut lapo ..tingtong besah ajak lunch
  • blk lunch mata kelat
  • sambung kijer (sambil ym) hahahha
  • tgk jam..br kul 5
  • sambung kje lagi
  • tiba2 dh pukul 8 mlm
  • bulus roma meremang..
  • kemas beg mau balik
  • tak off pc n tak activatekan alarm (sbb aku dh dlm mode ketakutans sedikit)
  • turun lif n say papai to uncle yg jaga building
  • jalan lelaju g keta kat smua house
  • kena usha ngn abg guard kat smua house (hahah...perasan)
  • tekan lif tingkat 2...
  • smp tingkat dua cari keta
  • rupa2 nya ku park tingkat 3 (evryday ini macam....hailorrr)
  • udah jam 8 lebih..jalan clear..harus savy aku merempits di tgh2 kota
  • activiti tambahan yg jarang2 bergantung kpd public interest --->lepak di nz or kg baru ; ahli2---> nekwan dan eva mendes
  • kul 9..sampai umah..kasi wangi
  • tgk tv...mata kelat
  • buka buku the art of cross examination (kini aku di page 143)
  • tertiton hingga ke subuh..

cuba korang tulun skit pk kan utk aku apo mende yg aku leh wat selain menda2 nih?wiken aku nyer rutin lenkali aku ceta..lagi laa sangapsssss.natuk lah..mau titon ahh..gudnite everybody..

;;

Template by:
Free Blog Templates