Friday, October 24, 2008

congrats wan dearie



Dalam perkara petisyen penerimaan masuk NORASWANI BINTI MOHAMED HASHIM sebagai Peguambela dan Peguamcara Mahkamah Tinggi Malaya




24.10.2008

per YA Datuk Abdul Kadir Musa


RKK 2, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur


Jalan Duta




"Dengan segala kuasa yang ada pada saya, dan setelah mendapati bahawa semua suratcara adalah teratur, maka dengan ini saya perintahkan CIK NORASWANI BINTI MOHAMED HASHIM didaftaraikan sebagai peguambela peguamcara Mahkamah Tinggi Malaya"




Tahniah wan..and wishing u all the best for your future..hopefully u ll stay in practice..leh ngeteh sesama kat court pas abes kes..ahahah


Anyway..tiba2 teringat lak longcall aku last year..tiba2 rasa sedih plak...masa aku longcalla ritu..aku tahan airmata sbb takmo mascara rosak..ahahah..gila lah..


i always encourage my students to complete the 9 months of chambering before they decide to do something else..i alwas said "penat2 amek LLB 4 tahun...tp takdak title peguambela peguamcara Mahkamah Tinggi Malaya"..


for those who reads law, please...do ur chambering..one of the best experience..a lifetime experince..mana ada org wat chambering 2x kan..kan..kan...? u'll be called to the bar once..even org kawen pon leh dua tiga kali..tp longcall ni sekali jak seumur hidop tau..


ada laa beberape org students aku yg g tau depa takmo wat chamnering n want to apply AG or judiciary.reason? sbb klu masuk AG or judiciary nnt org pgl dia tuan/puan...n some more, nowadays the contract officer are exempted frm chambering if they have joined the service for one year..ermmm..i am not against the contract officer yg tak wat chambering and yet exempted frm it...im just dissappointed with the barcouncil..legal profession is one of the most ancient pfofession.integrity, respect and tradition. being caalled to the BAR and admitted to this honorable profession is our tradition....hari yg bersejarah ni laa korang akan dijubahkan by ur master*(whitecoat takdak ceremony camnih..ahahah..


pas longcall wan td..kitorg g bar room ada reception skit..klbar punya tea reception plg hampeh daa..aritu aku g umul nye longkol kat penag..penang bar wat welcoming reception best gilak..the foodie was excellent..kat kl ni dh ler tak cukup..tak sedap lak tuh..ahaha..kutuk jgn tak kutuk..


this pic was taken a year ago..im deeply in love with this profession.though at times i feel lke quitting,..(biasa laa tu kan..ahahah)..gambar ni akn mengingatkan aku, betapa gumbire nye mak abah aku bila anak dia diterima masuk sebagai peguambela peguamcara mahkamah tinggi malaya

dato S is killing me..

2 minggu ni..idop aku cam atas pelantar minyak..
ceh..apa kaitan daa..aku tak pnah g pon plantar minyak tu..saja mau buat ayat2 cinta..eh ayat2 power

im working on this one defamation suit and there s also an application for interim injunction..honestly..i dont see any merits in this application..but since the client insisted with the interim injuction, so aku redah gak laa..

sib baik judge mau written submission jer..if nf i were to submit orally, konpem aku malu gila nnt cos i dun feel kondifen at all with this application. atlast bjaya gak aku wat submission sampah tu..ahahah..this is the most uninspired case yg aku pnah handle..for the main suit, aku rasa kondifen gak,...tp lambat lagi mau trial ni

mlm smlm buat pes time nye dlm 2 weeks ni aku leh tdo ngn sempurna..letak je pale kat bantal, trus terlelap..dh hilang dh byg2 dato S dari tidur aku..ahah..klu ensem layan laa gak..

okie dokiee...nk wat kje sikit

Monday, October 6, 2008

happy workingggg

raya aritu...cuti lama seh..aku blk ulu yam ari selasa pagi...2nd day raya dah mati kutu dok umah..adoiyaiii..tak sbao nk blk ofis...ahaha..gilalah..sepanjang 2 tahun kijer ni..ni laa cuti terpanjang pnah aku dpt.4 working days s[ent at home..perghhh...

lepas abes chambering aritu aku tak cuti even sehari pon..so ni kire cuti terkumpul laa ni (m.c tak dikira yaa...) so sangap laa aku dok umah..adoiyaiii....arini dah kje blk..yeayyy


me and boboy (my cousin) from pesantren cinta

;;

Template by:
Free Blog Templates