Friday, May 29, 2009

kawan2 aku bila nmpk benda2 mcm ni mmg laju je nak komen...tak kira laa dari loyer, majistret,dpp, bbg officer smp laaa ke bakal budak chambering tak jadi, semua pon pantas je mambalas komen2 tersebut..sungguh BUAT KERJA yaaa kamu2 ini..

NOTA KAKI: siapakah A itu? dan konpem adalah bukan abdul yazid bin halim!

Raidah took the apa huruf depan jodoh kamu ? quiz and the result is A

Orang ini cinta mati kepadamu. Dia rela berkorban apa aja buat bikin kamu bahagia. Dia orang yg tulus mencintaimu. Jangan berpikir dia konyol, dia ga lagi becanda. Dia bener2 sayang kamu. Selamat ya! kamu beruntung. Hidupmu akan penuh dengan cinta yg segar dan menyenangkan. Kamu ga akan menyesal bersamanya.
Udalia Ahmad
Udalia Ahmad
kt nk jd wanita cekal..haha
Nuraitul Masni
Nuraitul Masni
sume nk A..tiru aku...huhuhuhu
Rentaka Mys
Rentaka Mys
A untuk Arumugam
Nuraitul Masni
Nuraitul Masni
A untuk Anuar Zain - Masni
A untuk Ahmad Jaiz - Emon
hihihi
Udalia Ahmad
Udalia Ahmad
A utk abdul yaziddd..haha..abdul ke?
Riny Tria Yuzi
Riny Tria Yuzi
A utk "abang otromeng"...
hehehehhe
Afzan Harrison
Afzan Harrison
kalau aku lelaki, kau mesti dah flirt dgn aku, kan??
Nuraitul Masni
Nuraitul Masni
me too..Aitul masni..jgn lupe...hihihi
Raidah Salwa
Raidah Salwa
amboi aishh...bila aku letak menda cintan cintun nih..laju je tgn korang mengomen yer..sbb aku adalah baik..makanya aku bls satu persatu.

ud:
ya aku mmg wanita besi.walopon aku dh tak pakai braces lagik.dan A bukan abdul yazid.A untuk abdullah yazid?adakah?
... Read More
rent:
A mungkin juga untuk Abishek Bachan?
masni:

adakah A kau itu merujuk kpd tuuuuuuuutttttt..aku bg nama dia kat sini kang br ko tau..hahaha..gelak keji

rini:
kalau begitu maksudmu..A mungkin juga untuk Abang burger.atau Abang kepok lekor.

Afzan:
aku adalah orientation straight. tp aku adalah suka lelaki A..hahah..spekulasi okeh!
Jamilah Shuhadah
Jamilah Shuhadah
a utk..A.S..kan?kan?
Nuraitul Masni
Nuraitul Masni
agak2 ah bai...lu mau kene ketuk kepale yer? nanti aku xnk banje MEE REBUS MUAR, JOHOR baru tau! kahkahkahkah
aku cite kat mak aku psl hal ni, die pecah perot gelakkn ko....hihihi
Rentaka Mys
Rentaka Mys
aku ade lien nama arun, baru cerai, nak tak?
Raidah Salwa
Raidah Salwa
melah,
america syarikat kah?wah ko nih melah..sejak ada fesbuk n maju dlm dunia siber ni..pedas kau nyah

masni,
bunguks!! muar mmg kat johor okeh!... Read More

rent,
takmo..nama betul dia Harun.bukan start dgn A
Nuraitul Masni
Nuraitul Masni
tp ade ke org mintak.."saya nk laksa penang, malaysia satu"? or "bg saya kebab melawati, kuala lumpur 10"? aku suggestkan ko kasik full adrs siap ng poskod skali..baru ah budak kat BORAQUE tu lagi teruja nk ngorat ko..harharhar..=p
Udalia Ahmad
Udalia Ahmad
arun a/l arumugam la mon..haha
mee bandung la glamer kt muo..emon wat mistake ek?
hahahhahhaa
Rentaka Mys
Rentaka Mys
betul tu ud...
Raidah Salwa
Raidah Salwa
ud dan yazid (cewahh cam kapel je korg ni),
aku sepak kang berjoget dua2 nih
Rentaka Mys
Rentaka Mys
aku poco-poco taulah..haha..
Raidah Salwa
Raidah Salwa
ko kna mix kan poco2 ngn shuffle...konpem malatopssss
Udalia Ahmad
Udalia Ahmad
wah cam kapel ke??abis mon abdullah yazid kn ko nye..haha
(adake?)
Rentaka Mys
Rentaka Mys
aku boleh shuffle dgn lagu pergi tak kembali...
Dhiya Izyan
Dhiya Izyan
mon aku x puas ati bukan sbb ko dpt A..
tp nape semua org dpt A jek..byk lg alphabet lain
xde org dpt pun..
tp, adakah org yg aku nak kenalkan kat ko itu lelaki A wlu pun ko wanita cekal???
wakakaka..
Raidah Salwa
Raidah Salwa
ud,
abdullah yazid bin ahmad?okeh aku terima nikahnya..wkakakaka..terbahak2 laa kau yazid

yazid,
maksud kau, kau adalah pejuang irama nasyid?... Read More

doyok,
siapa leki A itu?majistret ?loyar?kuikuikui
RECENT ACTIVITY

Wednesday, May 27, 2009


dh pukul 2am.konon td aku dh tata titi hape bagai nk titon...tp cm ne ntah leh terjebak kat satu blog neh..dan aku seakan-akan teruja skit laa baca.almaklumlah time kat smapk dulu aku mmg peminat subjek sejarah. (yer cikgu sejarah saya dalah cikgu johari..dia adalah suka gelakkan aku masa form 2 dulu sbb asik failed sejarah!). hampeh gile okeh loyer fail sejarah masa form two..kuikuikui.tp time form 4 aku dh redeem blk laa..siap cikgu jo syg agik kat aku..ejejjejeje..student yg plg kerap angkat tgn jawab kuiz..hahah..cikgu jo ni mmg saiko.kalo dia masok kelas je...mesti buat kuiz.lps greet dia..kitorg kna bdiri dulu.pastu dia akan tny soklan.sapa tau jwpn, angkat tgn.kalau bg correct answer br leh duduk.hampeh okeh!

tp aku adalah superlikey likey the mucho with this method.sbb konon time tu aku dh bertekad nk jd loyer lps dr pmr.so harus laa pndai sejarah kan..mmg kebiasaan nye, kalo kelas sejarah cikgu jo..aku adalah pelajar pertama yg dibenarkan duduk (okeh ada unsur2 riak disini..slap slap!)..kdg2 aku dh uduk pon aku angkat tgn lagik nk jwb memandangkan klasmate aku yg lain tatau jwpn dia.n klu aku jwb btol..aku bleh pilih sorg kwn aku untuk duduk.haruslah aku pilih cik hafsah hairudin kannn..hhaha my partner in crime..kdg2 aku jual jwpn aku..sapa bg offer plg baguih..aku bg dia duduk..hahah super keji okeh!!tp tu adalah cadangan cikgu jo sendri sbb dia kata "sapa suruh takmau baca buku sendiri?"..jd aku blajar keji dr cikgu jo..kdg2 aku dpt air kotak sbg habuan..kdg2 gule2 laa..kdg2 ada bdk2 lelaki offer nk kirim slm kat mamat yg aku minat kelas 5 kejora tuh..wakakakakak..tp mamat tu dh kawen okeh..
jd aku adalah kuciwa... sumpah ceta lama..nk gelak guling2 je aku teringat neh smua..

okeh berbalik kepada blog yg aku terjunam baca tu, korang leh baca
sini .

setelah membaca hasil penulisan beliau..aku masih lagi belum buat kesimpulan samada perjuangan komunis ni adalah murni atau tak.maybe part of them mmg btol2 nk perjuangkan negara..n perhaps some of them dh tersasar skit..yelah..aku bc pon r blog jer..unles aku blh dgr dia sendiri testify dlm court ke, pastu aku leh cross exam dia..heheh press konferens ke..
paparazi wartawan leh pose question kat dia..br lah boleh verify ceta dia.. btol tak.. aku tak le kate dia salah 100%..its just we, the young generations x given the opportunity to study the other side of the story ie his story..and also the rest of pkm members..wat made them opt that path..sgt nk tahu okeh..! and melalui buku2 teks sejarah..tak banyak yg membantu..(yer sy adalah ulat buku tahap gaban.skang dh jd ulat blog who likes to peep others blog) hahahah..as far as i cud remember..most of the history tex book (teks book je mmg tak cukup laa kan) ceta psl umno yg perjuangkan kemerdekaan. komunis adalah kejam.

HISTORY text book.history as the saying goes history belongs to the victors and in many cases to the liars. alas, we must always remember that those who lost the battle too have created their own history.hmmm..be that as it may..pkm was in the past.as i believe they too played an important role in the formation of tanah melayu.. be it negative or positive.

speaking of the current situation..where future history now is in the making, and im particularly referring to the battle of two mb's in perak...here's hoping that 'future' history belongs to the real victor. hence, there were also times whre one needs not be the victor to own history...and i shall concur with that ..

pesanan ringkas masyarakat:
once u hv read the blog, renung-renungkan lah..dan selamat beramal.


DISCLAIMER:
penulis bukanlah penyokong ideology komunis secara langsung mahupun tidak langsung. dan penulis tidak ada kena sebarang pertalian darah dgn pkm. (memandangkan penulis adalah keturunan jawa..dan telah menabalkan diri sebagai raden salwa dari sejak umur penulis 14 tahun). penulis juga tidak berniat untuk menyebarkan ideology komunis dalam apa jua cara sekali pun.penulis hanya berniat menyeru pembaca sekalian to expand the usage of their cerebrum dan memvakuum sawang2 di bhg otak tersebut..


nota kaki:
ape hal plak nk associate aku ngn pkm sbb aku tulis entry cm ne?pastu nak monitor blog aku?sepak kang..tu porn site ngn blog2 18sx tu takmo lak korg monitor..aku siap buat disclaimer lagi..ekek andai kata aku kna ISA ke apa ke..so the disclaimer will speak for me..n u too guys..i heart u..muahh..muahhh..skang aku mmg mau titon okeh!!

nite2 to ya alll



saya adalah gumbire...sy telah berjaya menghantar harrier kereta g car wash ptg td..pas blk kje g singgah giant jp for a quick groceries shopping..hahah aku mmg pelik..ske ati je nk groceries shopping ari apa pon...lalalalla.kat tmpt parking giant tu ade car wash..so tercapai laa hajat nk mandi kan keta aku yg dh 4 bulan minggu tak mandi nehhh..hahah keji btull..sorry laa wahai harrier ku...beta adalah bz sedikit 2-3 menjak ini..

okeh demam pon dh takdo dh..dh leh loncat2 dh blk umah td...ari selasa adalah ari dok umah sajo.sbb mlm ada desperate housewves ngn csi ny sbb sy soka itu mac..adalah macho okeh!

sekarang sulah sleepy lah...mahu titon..tata

nota kaki:
harrier ada logo proton..sejak bila lak toyota bkejesama ngn proton nih...

Tuesday, May 26, 2009

mahu pulang sajaaa

hari ini adalah demam.since kje kat rdc ni...asik demam je...kompius seh..adakah patut tukar kerja?adakah sy patut jd doktor sahaja?adakah seorang doktor itu tidak akan demam?all i need now is my pillow and blanket...

aku ada kes kat session sh alam arini. i have no one to mob for me..n the worse is i still hv to come to ofc since im gonna take a leave this thursday..nnt kang busuk sgt laa nmpk kan..nk coti lagik..mc lagik..haisssssshhhh..cepat laa pukul 6..summore i still have to b at work today sbb bnyk pending letters n doc yg terabai akibat kes fed court last week

so there she goes the industrious salwa..but i feel like doing work mcm sipot sedot je arini ..maybe sbb obat demam tu kot..hang over smcm je..heheheh

Monday, May 25, 2009

apa ada pada nama?

i took them all from the facebook application.my pick is the last one..hehehe scroll down if u dare to know (mati laa aku kna kutuk perasan nehh)

Raidah's just got their Goth Name
I just got my Goth Name. It's Mercedes the Bitter
-takde laa goth mana pon..bebiase je aku rase

Raidah's just got their Aztec Name
I just got my Aztec Name. It's Acaxochitl
-macam nama ubat kat pharmacy

Raidah's just got their Italian Name
I just got my Italian Name. It's Felice Bruno
-nama ni tak ayu langsung.nasib baik aku tak lahir kat itali

Raidah's just got their Vampire Name
I just got my Vampire Name. It's Raven Van Alberict
-cehh..tak seram langsung.macam nama pelukis ala2 zaman gelap eropah ke hapa ntah

Raidah's just got their German Name
I just got my German Name. It's Carla von Wolf
-wow..i like the the name carla..mcm misteri..cehh misteri nek nak ke hapa ehhh

Raidah's just got their Swiss Name
I just got my Swiss Name. It's Donata Acklin
-i dunno why..somehow i feel like it ryhmes with aretha franklin..hahha perasan maut nih

Raidah's just got their Hawaiian Name
I just got my Hawaiian Name. It's Kalani Mahaulu
-lawak siot.just imagine when u meet new ppl n u wanna intro urself.."hi, im kalani mahaulu"..hokhokhok..cam kueh bahulu okeh!

Raidah's just got their Princess Name
I just got my Princess Name. It's Raidah the Smiling, Princess of Elveskold
-smiling eh?tau takpe..

Raidah's just got their Scottish Name
I just got my Scottish Name. It's Colina Macnaughton
-colina ni ala2 cam paulina poriskova je..chewahh..perasan lagik nihh

Raidah's just got their Disney Character Name
I just got my Disney Character Name. It's Mulan from Mulan
-nice!aku ske

Raidah's just got their Gypsy Name
I just got my Gypsy Name. It's Malina, meaning Gentle One
-malina...bunyi pon cam lemah gemalai jerr

Raidah's just got their Dutch Name
I just got my Dutch Name. It's Dael Van Tonder
-tak sedap langsung!ala2 belanda mintak tanah je

Raidah's just got their Angel Name
I just got my Angel Name. It's Cherubim the Angel of Wisdom
-angelic sungguh!

Raidah's just got their French Name
I just got my French Name. It's Callia Prideux
-hey monsiuer...j'mapelle madammoiselle callia. pre nom est prideux..alaaaa tu je laa yg aku reti pon..time kat skolah dulu dh french aku dpt 8/100 jer..hahaha

Raidah's just got their Superhero Name
I just got my Superhero Name. It's The Illustrious Chameleon
-aik..chameleon kah aku?

Raidah's just got their Mexican Name
I just got my Mexican Name. It's Erendira Gonzales
-sedap gak.tp part gonzales tu tak bleh blah laaa

Raidah's just got their Chinese Name
I just got my Chinese Name. It's Hualing Lee
-lee tu mcm hang li po laa kottt

Raidah's just got their Witch Name
I just got my Witch Name. It's Althea the Clumsey Witch
-clumsey?CES!!!! tak guna sugguh

Raidah's just got their Roman God or Godddess Name
I just got my Roman God or Godddess Name. It's Flora, Goddess of Flowers
-bunga2 chenta kah?

Raidah's just got their Greek Name
I just got my Greek Name. It's Cassiopeia Vougiouklakis
-bergulung2 lidah aku nk sebut.byg kan klu ni mmg nama aku..sian bakal husband aku time akad nikah "aku terima nikahnya Cassiopeia Vougiouklakis binti mat redzuan dgn mas kahwin sbnyk rm 80 tunai"...agak2 korang laa...attempt yg ke brapa baru dpt SAH?

Raidah's just got their Latin Name
I just got my Latin Name. It's Adriana Lima Aurelia"
-makk aii..ayu gilaa..me so likey likey lahhhhhhh!!!!!

TAG hujung minggu

saya di tag.kali ini oleh eva mendes.

1. Saya sedang mendengar: u2-with or without you

2. Saya tak reti-reti: nak bawak kapal terbang

3. Andai saya boleh undur masa: saya tidak akan buat apa2. sy hanya akan menikmati setiap saat alam hidup ini dengan ceria.live life to the fullest.no regrets!

4. Nasi kegemaran saya : nasi kerabu..sedap okeh!

5. Saya nak cuba: dan terus mencuba..hahaha tipu okeh.saya nak cuba untuk jadi lebih kurussssssssss (yg ni aku tiru hang laa eva oiii)

6. Saya nak jual: ice cream..eh eh,,tak de kena mengena okeh..saya nk jual apa yer?entah...

saya nk tag sapa yaa?
siddiq
nazuha
jaja
afzan
shuey
dan sapa2 sahaja lahhhh

Thursday, May 21, 2009

recusal


counsel T :

"if i may my lordships..justice XXX has sat on the panel at the leave stage.justice XXX has further gave dissenting judgment favoring my learned opponent. i believe with this reason, justice XXX should recuse himself from hearing this appeal. "

Justice Z:

"well..nothing unsual about that, counsel.wat say u counsel D? wd u be happy if we give u the same panel from the leave?


Counsel D:

my lord, i cant choose the panel."

justice Z sambil angguk2 geleng2...menyatakan...

KES DITANGGUHKAN KE 15 JUNE

sigh....

nota kaki:

agak2 klu judge tu cun cam monalisa...counsel T nk apply ke to recuse her frm hearing the appeal?


semangat waja gila pg td.smlm smp umah around 3am. ni appeal punya ceta laa nih.this week mmg schedule aku meletihkan sikit.tp hati lebih sakit.sbb setelah managed to complete bundle yg berkodi2 tu, memandangkan ada 2penyibuk pencelah file motion last minit tahap gaban, dgn prelim objection kitorang lagi... amat letih
so pagi ni aku bgn super awal laa mengenangkan jalan jam nk p.jaya dr gombak.tp aku terlambat gak.wakaka..dh nama pon tdo kul 4 pagi.bgn around 6.45am.pehtu amik mood nk g berperang dulu..smbl aku berperang dgn perasaan ngantuk tu.around 7.45 br aku gerak dr umah.so aku pon start laaa call sumber2 yg boleh dpercaya nk tny jalan mana plg cepat n tak jam.biar tol mhl..biar minyak kerta kering kontang..asalkan aku terpacak kat dpn istana takeshi tu before 8.30am.


so..aku amek laa duke hi way..kuar kat jln duta.pergi masuk sprint hi way..smp putrajaya.tol smua RM 9.50..hahaha mahal okeh.tp ...ADA AKU KESAH? claim je lah..wakakakakak.masalah utama dgn aku..everytime g putrajaya..sure aku sesat.masa pergi dan blk..okeh aku mmg tak leh jd driver teksi.jadi pilot maybe boleh..hokhokhok



so smp sana...dh check2 the corUm...then tersangkut pulak dgn judge who sat for the leave stage..kitorg of kos tak object cos he gave dissenting judgment favoring us..tp konpem laa other side apply nk recuse this judge..sudah nya...




KES AKU POSTPONE BULAN DEPAN





Monday, May 18, 2009

HUJAN


aku mahu jadi hujan
hujan adalah kehidupan

aku mahu jadi hujan
hujan bisa buat kamu bahagia

aku mahu jadi hujan
melihat hujan..hati bisa tenang

aku mahu jadi hujan
kerana hati, amat iri pada hujan

aku mahu jadi hujan
kerana kau sangat mencintai hujan

Saturday, May 16, 2009

nite of soulful hayat

dari aritu si eva dh sibuk2 psl jaja aka hayat nk dtg sini.okeh la kan..lama gak tk jumpa si jaja aka hayat ni.makin hensem kah dia?atau makin hebat kah dia?last skali aku jumpe dia was october last year. aku ade kes apa ntah kat tganu masa tu.memandangkan aku pegi naik penerbangan tambang murah air asia, makanya, smp kat sana, jaja laa yg aku paksa bwk aku g ronda2 kt tganu tu..hehehe..pe guna ada kwn kalu tak di perguna-gunakan..okeh..itu sgt keji lah kan..hahahaha..tapi jaja adalah seorgang yg baik dan ikhlas..(jajaaaaaaaaa....aku promote ko neh!!) dia dtg sini, dia blanja kitorg.aku g sana, dia blanja aku lg.hehehe..takpe jaja, ko kan bnyk duit sebab gelapkan duit kompeni.wakakkaka.


jaja ni classmate masa kat uia dulu.comel, ceria dan periang...mmg tak kering gusi laa klu sembang ngn dia.aku ngn eva td, smp senak2 peot sbb gelak2 smbl mkn.mana tak nya..dh jaja ni asik wat lawak tak habis2.kdg2, dia tak wat lawak pon kitorg rase cm lawak.ade kaa p mkn ciken chop guna tangan...weiii mana ko blaja wat cam tu jaja oiiii...


sebnanye jaja dtg sini nk g meeting egm bar council.alang2 dh ke sini, tu yg jmp kitorang skali.so td aku, najib ngn eva g laa lepak mkn ngn jaja kat kg baru. makan bnyk gila okeh.sbb mmg kebulur lapar tahap gaban, harus lah aku ngn si minah kelabit aka eva ni order bnyk gilaaa..skali tgk...surrender beb..mmg kenyang gilaa..tp dlm paa kenyang2 tu, smpt lagi nk snap2 gak..wakakakka..mmg pantang btol laa klu aku ngn eva ni.kaki gambar!!.hahaha

jaja n najib

oren dan epal

eva n me
aku ngn eva lagi..hihihih


jaja and me

Friday, May 15, 2009

kenapa res judicata yang disebut?
adakah kerana dekat sticky note sy ada terselit perkataan res judicata itu?
makanya i feel so honoured being given a second chance.
adakah kerana saya adalah memang layak poyo sbb blog sy?
kuikuikuikuikuikui.

---------------------------------

okey laa..aku bukan nk ceta psl ni.ni psl res judicata.now im preparing submission for an appeal at the apex court.it s coming up for hearing nx week.we hv finalised everything ie for the main appeal.but then there s anor application filed recetly n was only served on us yesterday.i guess tht s the reason for the adjournment.

sgt benci okeh..aku dh smgt thp gaban nk g fed court, tetiba postponed laa plak.ye lah, as this is gonna be my first appearance kat fed court..ala2 smgt teruja tahap menggapai bintang laa sikit kan.before neh..plg2 pon tgi pon aku pnah ciom bau court of appeal sajorr...bila nk g icj plak neh?wahhh angan kau ni raidah salwa...kalah kan mat jenin plak yerrrr.

psl application br neh..aku pening pala skit.boleh ke klu appliction dh dismissed kat coa..peh tu si loser losing party ni tak file kan appeal against the decision.tp dia g file kan fresh motion kat fed court to be heard together with main appeal.leave pon takdok.aku agak keliru(sambil menyanyikan lagu keliru nyanyian pasangan bahagia ajai dan nurul).it is like they are hving a second bite of the cherry.

about my research..kes yg aku jmp yg ala2 strikingly similar ngn kes aku neh adalah S SINGARAM V. FONG PECK MOI & ANOR [1974] 1 LNS 144. it has been heard and litigated, thus can it be agigated again with a fresh motion and not an appeal?

anyone?

Thursday, May 14, 2009

TAG--KANTOR SAYA

TAG ini sy reka sendiri sebab bosan tahap gaban di kantor.sedang membuat rearch utk kes sy tapi kepala sy menemui jalan buntu.jd sy berkeptusan langsung mahu mereka TAG sendiri.sebagaimana di facebook, sy telah mereka cipta 2 kuiz yg menyebabkan ramai org turut mengambil bahagian.

tag ini adalah mudah sahaja.
ambil 10 pic workstation anda.explain apa objek yg terdapat dlm gambar tersebut.sekian, terima kasih !!! ni sticky note.my pending tasks and ntah hape2 nota bersangkutan.
atas meja bersepah dgn notes n cases.tgh nk prepare submission
my high court dress attire, pilot case, n 2 file yg mls nk g susun
selipar yg utk pakai jalan2 dlm opis.aku beli kat jonker street aritu
cabinet yg aku letak segala mcm brg2.
1. gambo family kat frame belah kanan sekali tu masa aku konvo llb 2007.
2. gambo frame kayu tu ngn geng2 jimbeng mac aku kat uia
3. dalam frame puteh tu gambo aku lps longkol(poyo okeh)hahaha,
4. setan merah tu adalah adiah dr kwn (huhuhu kisah lama neh)
5.org utan tu kak zu (opis mate)bg.aku pon tatau apa motis dia.
6. potpourri tu yana (opismate) bagi masa tuka adiah aritu
ni aku punya softboard yg digantung segala mcm khazanah n gambo. meh aku explain sesatu
1. gambo atas kiri-aku, bos lama aku ngn ghani patail.masa ni aku tgh handle kes nizar vs zambry hindraf.
2.gambo atas tengah-me n my mac jimbengs masa rehearsal convo 2007
3. gambo atas kanan-aku yg poyo lps dpt title YAng amat arif advocate & solicitor..okeh2..aku tau mmg agak poyo sedikit!!!
4. gambo kiri bawah-aku ngn member2 yg called togheter begambo dgn YA Puan Lau Bee Lan
6. gambo bawah tengah-aku ngn anak sedare aku 2 olang
7. gambo bawah kanan-me n my jimbengs kat uia.ada raja bad sekali dlm gambo..euwww...lecturer kitorang yg plg poyo dan perasan encem..hahahah.tp dia baek ati!
8. kad besday dari yasmin
9. aku nye court schedule bulan 5
10. lirik lagu lucky
segala mcm harta pusaka.ada cop mohor aku, stamp pad , tape, paper clips, paku tekan kaler2, name card, buku bank rhb, dalam box merah tulis tabung haji tu ada kertas putih.
tempat letah henpon
stapler sayerrr
monitor dan dp vijandran

saya mahu TAG--->
liza, sha, eva, afzan (kedua2 afzan okeh), shuey

Wednesday, May 13, 2009


i am quite thrilled and at the same time surprised when i read the news yesterday. zambry's application for stay was granted by court of appeal.

okeh, i dont wanna komen on the stay application pending proper appeal to coa. as i always believe tht an appeal is a remedy for the loser aggrieved party.

on 11.5.2009, the high court has granted nizar's application for a declaration tht he is at all the material time is the mentri besar of perak.

the next day, i came to know tht zambry's application for stay pending appeal was granted by the coa. truly i am amazed with the kepantasan kilat mahkmahah di malaysia."BUAT KERJA" memang benar2 ada impak postif kepada Mahkamah dalam kes ini sahaja!!!

oleh yang demikian, saya mahu bagi tabik spring kepada Mahkamah malaysia ini.istana takeshi keadilan adalah benar2 adil.

owh ya..when is the hearing date for the appeal proper? anyone?

Tuesday, May 12, 2009

mari meng-TAG org!!!

I've been tagged

Im writing five things about myself.

one of them is false.

Which one ?????cuba tekaaaaaaaaaaa

1......I used to have long,blonde straight and silky hair

2......I have three rabbits

3......I love handbags

4......I was raised by granny

5......I play basketball in high school

Which one is false ?

Good luck !

I tag :::

eva
liza
shuey
farah
verde
sha
afzan

pagi yang santai....

sy pergi ofis.lambat 4 minit.sbb parking takde.bangun adalah tepat pd masa spt biasa.walopon smlm beta cuma beradu jam 5am.gara2 membaca kes dan semangat ingin tahu dan mempelajari ilmu baru yg tiba2 je mEmancar2.

sekarang saya tgh minom milo tarikss.sambil santai2 happdet blog.dlm fikiran, masih terbayang lagi psl nizar menang smlm.
cumanya, sy tertanya2, sebagaimana speaker sivakumar yg diheret keluar seacra terhormatnya semasa zambry memegang tampuk pemerintahan secara haram tu..adakah speaker ganeson juga akan menerima tulah yang sama, iaitu diheret keluar secara terhormat oleh konco2 nizar pula?
mari kita lihatttttttttt..siapa yg kenaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Monday, May 11, 2009


let the law speaks for itself

let the people speak for their own nation

let the constitution be the genus of the malaysian people

AND SPEAK THEY DID


The constitution does not allow reasons of state to influence our judgments : God forbid it should!



nota kaki:

mmg sengaja sy pilih gambar dacing tu berat sebelah..hahahah..keji gila okeh!!!. harap anda sekalian paham maksud disebaliknya. kalau tak paham gak, boleh hantar surat layang kat sy okeh!!

;;

Template by:
Free Blog Templates