Friday, July 31, 2009

KERJA BARU

lupa plak dh 4 hari aku kat opis baru ni and i still havent blogged about it..ampun yaa kamu2, sy ini adalah lebah yg sedang sibuk bekerja.hihihi.. so far semua ok laa..staff ok.bos pon ok.. dept aku tak ramai staf, setakat ni ade 3 je.bos, aku, dan sorg staff. ketiga2 adelah perempuan..dan ketiga2 adelah gorgeous sporting je. bos aku cun org nyer, sopan je. klu ckp pon halus je sore dia, nk compare ngn sore aku yg tegas neh..eheheh. masih lagi single.. so anda2 diluar sana masih ade harapan yer.. staff aku plak, cun jugak. ala2 comel aje orgnyer. dan kadang2 adelah sengal sedikit..tp hati nye baik.! juga masih blm berkahwin.. dan sy, sperti mana yg anda2 sudah sedia kenal, adalah seorang yang poyo!hahahah.. makanya, legal dept adelah dept ter 'hot' di opis aku memandangkan ketiga2 kami adelah the hottest..wakakak mati laa aku wat statement masuk bakul angkat sendiri cm neh..

dept lain aku still blm beramah tamah lagik memandangkan legal dept ni tmpt nye agak exclusive sket sbb di seblah bilik ceo dan agak secluded sket frm other dept.. first ay aku kijer, bos udah blanja minom ptg..ala2 mewelkamkan aku kat situ laa.. lebih2 lagi kerja dia mungkin ringan skit sbb aku leh tlg dia.. before ni dia tak pernah ade legal exec, so smua dia wat sendiri. dan aku adelah sgt kagum dgn dia..

masa first day aku kijer, aku rase nk nangis palk..haha (yelah, sile gelak okeh). sbb aku rase mcm org bodoh yg tak tau apa2.. tak tau nk mula dari mana. terasa mcm baru nk buat chambering aje.. cuma bezanya kali ni, aku berchambering di corporate firm.. aku br tgk2 agreement, memandangkan itulah yg bakal aku hadap utk satu jangka masa yg panjang.. dan tak lupa juga untuk bersukuk..hihihi

kalau diberi pilihan antara membaca agreement dgn membaca case law, aku rela pilih untuk baca case law setebal 80 mukasurat dari membaca agreement yg hanya setebal 15 mukasurat.. cos to read judgment in a case is like reading a story book.. contohnya, dlm kes bunuh.. mangsa dan tertuduh bergaduh sbb rebut gf. mcm mana gf ni boleh knal mangsa, mcm mana tertuduh boleh terlibat... real stroy of a real ppl! agreement plak bersifat jumud! tak de drama2..takde up and down..hanya satu garisan lurusssssss sahaja... mmg mengantuk! seumpama memandu di lebuhraya yg lurus an di jalan kampung yang berliku2- sudah tentunya org akan lebih mudah rase ngantuk memandu dilebuhraya yg lurus kan?

tapi aku tak boleh nk komplen psl ni.. sbb aku sebenarnya dh pon buat pilihan. masa aku sign letter offer bulan lepas, aku dh bertekad utk pilih agreement dari memilih case law.. so aku kena bertanggungjawab atas pilihan aku.tapi komplen skit2 tu kire halal ler ekk?lalalaaalala

tapi aku adelah suka kijer sini sbb takde restriction on time. taklaa cm opis lama aku, dtg lmbt 10 minit, p potong gaji sejam..gila ke apa?tapi aku tak berani laa nk masok lambat, almaklumlaa masih hijau lagi kat sini. walopon pg tadi aku terlajak skit ..kuikuikui.eh tapi aku blk pon lewat tau!. minggu ni mmg aku tdo lmbt ajerr. sbb nye aku bwk blk kijer! ini pon aku br lepas abis wat kijer n terasa nk hapdet japs..kat opis h tak leh nk update blog a sbb mmg takde masa. facebook pon aku bukak je, tp tk merewang pon kat dlm tu, just reply skit2 org komen je..ym lagi laa.. klu dh ptg2 tu br laa ade masa skit..so kakzu, kak airin, eva, jaja, uare, sidik dan kwn2 yg lain, im sowi ya klu aku tk reply msg kat ym, or reply lambat... im choooo bz mehhh

lagi satu, aku ske gak sbb bos aku kata aku kna ikot dia p meeting.. yahuuuu leh jalan2!!! doakan aku yer kamu2 semua..im still adjusting to the new environment and learning lots of new things.. moga2 aku bertabah dgn segala cobaan dan menghadapi hari2 dgn ceria! skarang sy mahu titon..selamat mlm..assalamualaikum

Wednesday, July 29, 2009

BOOMERANG


throwing boomerang is fun all by itself.
catching boomerang behind your back, using one or two handed catches is challenging.
but how many times one can catch boomerang without dropping.
one thing for sure, no matter how far the boomerang is thrown, it will find all the way back to the spot where it was thrown by the owner.

but what if the owner doesn't wanna play with the boomerang anymore?
what if the owner is tired with throwing and catching the boomerang?
what if the owner wants to put a stop to the catching of the boomerang?
when she actually threw the boomerang and walked away from the spot?

AKU

aku ini kadang2 memang macam ni

Monday, July 27, 2009

HI SUKUK!!

SUKUK tu bukan nama boifren aku.. bukan juga nama kucing aku, memandangkan aku tak pnah ade kucing.. sukuk juga bukan nama bestfren aku.. sukuk bukan sejenis makanan.. sukuk bukan lah satu kesalahn ejaan kepada rukuk ataupun sukun..

SUKUK bunyi nya agak comel kedengaran di telinga aku.. tapi agak janggal juga di telinga eva (yg mana pembedahan keatas setlinganya telah merugikan duit MISC sebyk RM5k. Sukuk mungkin telah lali ditelinga sesetengah org, tapi ditelinga aku, sukuk masih lagi alien.

SUKUK, siapakah engkau?

atas sebab aku adalah belum lagi benar2 mengenali sukuk dgn lebih mendalam, makanya aku perlu membuat kajian lanjut tentang si sukuk ini.. kepada diriku sendiri, selamat berSUKUK !!!!

owh yaa... ini adelah hari pertama aku di opis baru.. so far semua adelah berjalan dgn lancar.. cumanya agak agak bz dgn si sukuk ini.. bnyk terma2 dan new jargons that i have to get familiar with.. mmg dunia yg berbeza.. korporat dan litigasi adelah satu dimensi susah untuk disatukan..

korporat dan litigasi.. bagaikan si sukuk dan si brutum fulmen.. payah aku nak huraikan, agak kompikated ye kawan2.. macam status sesetengah kamu2 di facebook, it's complicated lah!!!

Sunday, July 26, 2009

SAYONARA RDC

finally, i am saying goodbye to RDC.. im surely gonna miss my colleague there.. especially kakzu, kak airin, sharmini( she has left the firm anyway..), vicky, and last but not least our adik bongsu yang terlebih gedix, zul aka pak maun!

anyway kakzu, awhen u read my entry this morning, dont burst into tears k dear..cos i wont be there anymore to ask whether ur ok or not, and why ur crying so and so... but we can always meet up after work, calls, or even simple sms will do.. ym pon boleh tau kak! kat paab kitorg bleh ym laa..kan kan kan kak izah?

kak airin, i wish u all the best in two things ur planning ahead.. tp yg plg penting yg misi hujung tahun tu laa tau..tau.. tau!!!! hihih *tingggggggg..sambil keluar mentol atas kepala*.. dan semoga anda tidak perplex lagi yaaaa..eh lupa lak, mana leh perplex sbb AB kan ado!!hahaha

to my dear little brother zul (bak kate kakzu, adik beradik sepusat sepusing mak bapak asing2), awk tu jgn nakal2 sgt kat opis..jgn asyik mengacau kakzu aje keje nye.. kalau kaco sikit2 boleh!..heheh yg tu sy bg kebenaran..

ape lai nak cakap ehh.. sedih tu mmg laa sedeh.. though i ve been there for abt 8 months only.. but i ve learned so many things from all of u there... i ve found friendship.. love? hihih takde lagik okeh!! hahhaha.part tulis jiwang jarat ni aku mmg fail lah!..jiwang is not my forte..klu bab direct2 (bukan directselling ya) serahkan pada aku..hahah.. okeh ni dh tahap merapu dh nihhh..just enjoy the piccas

me in the office

our friday lunch at public bankhadiah from my officemate

anyway, hari ni aku dah start keje tempat baru.. takut ade, nervous ado, excited pon ade ..yg penting nye, MACAM MACAM ADA!!! wish me luck guysssss

Friday, July 24, 2009


hari ini hari terkahir aku. pagi2 aku bangun. aku semangat pergi court. sebab aku tak tau bila lagi aku nak jejak kaki kat sini. ade kawan2 aku cakap, paling lama aku buat keparat korporat adelah 5 tahun.. ade yang kata minimum 2 tahun. ade yang kata, tahun depan mesti konpem punya aku practice balik. aku sedih!

aku sedih sebab aku tau, kebiasaan nye orang kalau dah cease practice takkan join balik semula. tapi mana tau aku nih mmg berjiwa mahkamah..dan aku takde aura wanita korporat.. ceh..wanita itu bunyik nya sungguh ayu..agak peliks kalau aku kelihatan ayu okeh!!!

Thursday, July 23, 2009

SEMALAM

semalam pergi klcc, nak beli barang lain, tapi terbeli barang lain.. nama pon perempuan kan? alangkan lelaki pon boleh ckp jaya jusco ade J-card day, kalau barang murah, walaupun tak berkenan, tetap beli.. hahah inikan pulak perempuan yg sememangnya pembeli yang setia.. tapi slogan agak berbeza. kami (mewakili majority kaum wanita) percaya bahawa "walaupun mahal, tapi kalau hati dah berkenan, tetap beli"... isu pokok nya, lelaki kah, atau perempuan kah si shopaholic?- renung2kan dan selamat beramal.

semalam, mahu berjumpa orang lain, tapi juga berjumpa org lain. macam2 yer dunia ini.. tapi best juga bila lain yang di plan, lain yg jadi. makanya, dunia yang aku yg selalunya lurus ini, terkadang putus2 jugak laaa ..

owh yaaa..esok aku ade di kl court.. masih ade satu lagi hutang yang belum dilunaskan.. my final day.. with final submission.. doakan saya yer rakan2

Wednesday, July 22, 2009

BOSAN!!

kadang2 adalah boring.. kadang2 adalah bosan.. hingga menyebabkan 3 entry dlm sehari.. kalau tak suka jangan baca okeh!.. (apsal nak emo plak neh?)

masa kat firm lama dulu, tak merasa laa satu hari smp 2 entry. satu hari 1 entry pon payah. kadanag2 sebulan takdak entry langsung.. disebabkan aku tgh mengalami transisi dan transmisi, makanya aku punya banyak masa . org pon jarang2 jer hapdet blog. so aku takde bahan bacaan dah. segala artikel dalam malaysian bar tu aku dah khatam.. hahahah.. nampak sangat makan gaji buta neh..

so aku pon meluangkan masa ber entry mcm nak rak nih.. walopon entry tak de makna.. aku belaja pon dari kak tijah...sekadar untuk menghabiskan masa terluang.. eh eh ade 2 hari lagi laa.. rase2 sempat tak aku balaja bahase jopun ke korea ke sementara nk menamatkan hari2 terakhir aku kat sini...

eiii tak sabo laa plak nk tunggu 9 ogos neh.. nak g mandi manda n bbq ngn ex skoolmate.. pastu nak masuk kebun.. eh kebun ke dusun eh? kebun buah? atau dusun buah? ntah...bahasa melayu aku dulu adelah hampeh.. bahasa inggeris juga hampeh.. bahase arab je power.. wakakakaka.. poyo ahhhh... k lah. nk g jalan2 jap... tata

APABILA SULTAN BERSUARA

FREE & FAIR JUDICIARY MUST BE DEFENDED: Perak Sultan


I read it from the Malaysian Bar website. i am prone to open my sepet eyes widely when it comes to these lines.. hahaha

“I always refer to the words of Lord Atkinson that ‘public trials are the best way to ensure that justice is served in a noble, efficient and unbiased way.’ It is also the best way to obtain the confidence and respect of the people,” he said.
-the question is, whether public trials held are free from any control and direction of the executives in power and the ruling party?

The Sultan said however that as long as a government or authority administered its duty in accordance with the law, no court could find fault with that government.
- whether the court really appreciate the law? ermm well in some cases YES.. in some other cases, 'they' prefer to create their own laws.. ingat lagi when 5 judges in federal court made an absurd decision regarding to sivakumar's case by ignoring Article 72 of federal constitution?

“This is unless there are those in the judiciary who have lost their integrity or have chosen to play politics or sympathise with certain groups or political ideologies."
- whether we should keep those people in our judiciary and allow them to make a new ruling, indirectly binds their subordinates?

gambar hiasan

read the full article here.

renung-renungkan dan selamat beramal!!!


HAI ENCIK ROZAIDI!!!

Rozaidi said...

tu orang jaga keta tu baik2 tak nak dengar. kan dah melayang 700

~salwaredzuan~ said...

ALAMAKK..camno along den leh sosat masok blog neh?
uwaaaaaaaaaaaa dh bocor rahsia blog nih..pasnehhh takleh laa nk kutuk along den kat blog lagi ke apa ke..haishhhhhhhhhh kantoiiiii


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

adeh laa camno lah along aku neh bleh sesat kat sini..matiklaa pasni aku tak leh kutuk2 dia lagi kat blog nih.. mahap yer wahai along ku sekiranyer orang pernah terkasar bahasa dlm entry2 yg terdahulu kala.. harap2 nyer setelah membace entry yang ditujukan khas untuk along neh, along bleh laaa kasi up lagi duit raye orang tahun neh.. ataupun along boleh laa tulung bayar kan duit sebis keta orang tuh.. plaing busuk pon along tulun cover separuh ke,, takpon tulun gantikan tayar blakajng plak ke.. takpun along tulun tukarkan keta org yg comey tu dgn harrier ker.. yeahhh along ku memang rawk.. ( penat dh org up neh along oiiii)

sebagai balasan kepada ke-skodeng-an along tuh, orang tulun laaa kasik along glemer kat blog org neh.. okeh peep..get ready now cos im gonna reveal to all of u the biggest bully in our family... the one n only ... jeng jeng jengggggggg


!
!
!
!
!
!
!
!
!
aloong sayerr dan kak ita sy..

yg pembuli adelah along aku sorang jerr... my sis in law is a darling angel sbb dia sll masak sedap2 utk saya juga... tapi lately dia tidak lagi masak sedap2 kerana mereka berdua mahu diet... oppsssss tak leh ceta lebih2.. matiklaaa kena buli balik umah ujung minggu nehhh..

ok along... enjoy the entry... ekekekeek zassssssssssssssssssss *nyorok bawah meja jap* takut weyhhh

Tuesday, July 21, 2009

EH EH.. POSTPONED LAAA

i was late to court this morning.. arrived there around 9.40 am.. i was lucky cos tuan sekeri had stood down the matter to 10.15.. hikhikhik.. was informed by my ex student who happen 2b the dpp at that particular court.. but then, she only handle drug cases and mine this morning is an fop matter..so dpp frm putrajaya is handling it..i had the hunch since last nite that the matter will be postponed to a later date.. and i even prayed to Allah before i went to bed for the case to be adjourned.. yepp.. i admit it!! keji aite? hhaha like i said, i just wanna enjoy my last week in practice chilling out in the office..

apparently, i was the lucky one!! yeayyyy..
my case has been postponed to next week cos they have some other part heard matter.. yeayy.. sekeri rawks n i heart u.. chewahh time ni laa i nak puji hakim tu kan? wakkaakka.. right after my case was called n postponed, off we went to the cafe.. me n my ex student, madiana.. too bad she cudnt stay longer as she has lots of IPs to settle with in the ofc.. whilst i was taking my sweet time lingering in court..

unfortunately there's no one to accompany me.. hampehsss kan? nampak sgt tak ramai dah my fren yg prektis.. and i pon wont be in the practice anymore.. soon.sob sob sob.. sedih dan gumbire laa jugak..
but thats the original arrangement i had with mom when i told her that i wanted to practice in criminal law.. only 2 years.. and exactly after 2 years, im now saying goodbye to all my fellow OKTs.. hahah gilo apo fellow okt? actually 3 years laa plus the chambering tapi, chambering tu zaman kuli batak, so takyah kire lahhh kan?


SAYA BERMOOD MALAS

hey there peeps.. i know u gonna miss me this morning.. i have to be in court today and will be back in the office after lunch- if im lucky enough to get the case adjourned to some other date, i ll see ya before lunch.. of course i do wanna take sometime berjimba-ing in court cos this is gonna be my last week in practice.. so i reli wanna visit my frens there in court, having 'ngeteh' session with my lawyers fren there, gossipping around (nekwan, afzan or najib tolong alert yer..hahha).. okay lah, i think i better put a stop to my ramblings here or else i ll be late for my case ...

Raidah Salwa

Raidah Salwa i better logout now and get some sleep before i screw up my last trial tomorrow.. and guys, do pray that my case is gonna be postponed to anor date due to watever reason it may take cos i really am tired to have another battle in court tomorrow.. i just wanna enjoy my last week in practice chilling out in the ofc..heheheheh

45 seconds ago · Comment ·

Monday, July 20, 2009


entry tak ade kaitan dgn law atau politic..sebab aku nak rehatkan otak memikir tentang law n politik ni sehari dua..hehehe

pernah dgr nama ni? MARIA HUBERDINA HERTOGH @ NATRAH

she was born in a dutch family but later was raised by a malay by the name che aminah and professed the religion of islam till she was 13. masa kat matric uia dulu, aku pnah involved dgn mock trial kisah natrah ni..mmg sedih laa cerita dia.. anyway, maria@natrah dh meninggal dunia pada 8.7.2009

dulu2 masa kecik2 aku pernah tengok dokumentari psl natrah ni. tapi tak berapa nak ingt sangat laa.. che was ordered by the court to be sent back to the custody of her dutch family. she was already married to one mansor adabi at that time.. aku rase ramai tahu pasal ni.. tapi ramai tak tau her miserable life after she her ducth family brought her back to netherlands..

lepas blk netherlands tu, dia still tak puas hati and still performed her daily 5 times prayers. still asked for nasi for her meal, berdegil nak cakap bahasa melayu sahaja.. sampai laa mak dia suruh nun dtg umah ajar bahasa diorang. lepas tu dia kena kawen plak ngn pilihan keluarga dia.. tapi perkahwinan dia tak bahagia and husband dia pon tau dia tak bahagia..

so husband dia decided to correspond with mansor adabi sbb maria kept asking about che aminah and her intention to meet with her foster mother. tapi hajat dia tak kesampaian due tu financial constraint. and che aminah pulak meninggal tahun 1976.. akibat tekanan and ketakserasian hidup kat sana, her emotion becme unstabilized.. to the extent, she had planned to murder her own husband and nak lari ke malaysia lepas tu.. but the court there acquitted her as they acknowledged her background and mental condition at that time.

kesian kan.. she was torn between the two world. tiba2 aku rase sedeh pulak..haishh emo btol.. bayangkan laa, she was a caucasian and she was so adamant to keep her muslim faith.. tapi org melayu, org islam sekarang ni sebok2 nak convert agama lain.. semoga perkara ni dijauhkan dari kita semua.. nauzubillah

ISNIN YANG SEMPURNA

hari ini hari isnin.. aku rase isnin ini aku paling hepi lah.. sebab2 yang membuatkan aku hepi?

1. bawak keta yg baru diservis-walopon telah melayang RM 700
2. pakai baju baru-i suka
3. pakai tudung baru- i suka juga
4. ape2 je lah lagi yang baru

I SOKA TAUUUUUU ... sbb tu i rasa hari n adalah ISNIN YANG SEMPURNA

Sunday, July 19, 2009

MARAH KAMU!!!

dah type panjanAg2..tiba2 internet buat hal.. dan sy adelah bijak sebab tak save draft.. tak sempat dan sy tak paham kenapa tak sempat..selalu nyer dia ade auto save kan? kan? kan? saket hati lah... terima kasih maxis broadband kerana buat saya saket hati..

dan terima kasih kerana buat hati saya kecil hati!!!

Friday, July 17, 2009

MUKA SUCI MURNI

balik umah semalam, aku saja laaa susun2 gambar dalam folder notebook.. aku neh jenis mls nk masukkan gambo2 dlm folder elok..segala gambo aku main campak dalam new folder jerr... bila datang angin rajin aku, br laa pics frm the new folder aku transfer ke folder yg dh classified..


sebab semalam adalah malam jumaat (tak relevan bg org tak kawen mcm aku okeh!!), so aku pon susun2 segala gamaba2 dlm folder elok2.. pastu ala2 cam boring sementara nk tgk repeat show desperate houswives kul 11.45 tu, aku pon layan laa segala gamba2 yang ade dlm notebook neh..dari zaman tok kaduk sampai laa zaman tok batin.. pastu sampai ke satu gamba nih.. aku punyaa laa gelak guling2 okehhhh...muka zaman suci murni sungguh... aku pun tak ingt cemana pic ni boleh ade kat aku..sapa ntah berjiwa mulia yg pegi scan gamba nehh... anyway... buat pertama kali dan sekian kali nyaaa... aku nak share with my blog readers... jeng jeng jeng..


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

sekolah rendah islam al-amin gombak (1990)
kelas 1 Bukhori


soalan trivia... YANG MANA SATU pilihan kalbu RAIDAH SALWA? kuikuikuikujiukui..matiklaa pasni aku kna gelak nehhh...malu..lalalala *sambil nyorok bawah meja opis*

selamat berhujung minggu anda semua.. tata

Wednesday, July 15, 2009

WHAT SAY YOU?

Raidah Salwa : I heard they say true love hides behind every Corner...I must be walking in Circles! lets find the corner now..... er.. do mamak corners count?

Riny Tria Yuzi
Riny Tria Yuzi
boleh...
Raidah Salwa
Raidah Salwa
jom p mamak corner..wkaakka
Ummi Mohd
Ummi Mohd
aku slalu pg mamak corner tp tk jupe pun...huhu
Zuraini Mat Rawi
Zuraini Mat Rawi
ermm kalau suzy corner kat ampang 2 agak2 ada x???
Raidah Salwa
Raidah Salwa
umi,
ko g tu mamak celup..kna mamak otai ala2 nz je bleh

kakzu,
yg tu layan gak..bila nk ngeteh?
Ummi Mohd
Ummi Mohd
nk kena turun kl slalu nih..heheheh
Fadiah Nadwa Fikri
Fadiah Nadwa Fikri
kalau yang dok kat mamak corner tu hot macam johnny depp je count!hahaha!
Hadi Rais
Hadi Rais
hahaha..bila cakap pasal cinta je,trus dia tukar gambar profil dia ala-ala ayu gitu
Raidah Salwa
Raidah Salwa
umi,
turun kl kna roger aku lahh tau

cik fad,
klu dok kat kaunter dpn bilik TP tingkat 4 tu tak bleh ke? klu nk johny depp kna pegi johnyss laa ....tang trang ting ting tunggg... Read More

incik hadi,
sy tau incik hadi merasakan gambar itu adelah ayu..hehehe... terima kasih in advance..blek :P
Raidah Salwa
Raidah Salwa
timah,
sile klik like sekali shj..klu dua kali jd unlike okeh
Yuna Abd Karim
Yuna Abd Karim
mamak corner..boleh saje monn...pas ni hang out make sure lepak mamak dekat corner lot aja ya..hehehe
Suhara Sidik
Suhara Sidik
nak aku temankan..? :)
Ummi Mohd
Ummi Mohd
ok bereh bos...aku kena cari mamak pure tak mo yang celup...hehehe....
Fadiah Nadwa Fikri
Fadiah Nadwa Fikri
hahahaha, ooo..tingkat ampat itu...mmmMMMmmmm..
Raidah Salwa
Raidah Salwa
yuna, ( eh ada rtis laa di fb aku nehh)
berape segi ntah corner tu? aku kna berjalan mengelilingi korner2 tersbeut nehhh
Schad Rached
Schad Rached
found true love at mamak corner..auwww...sgguh romantis ini orang..woww..
Raidah Salwa
Raidah Salwa
syada,
aiyokkkk...ko nyer mamak korner ade berapa segi? kna pusing2 habis segala segi dulu br leh jumpa...
Schad Rached
Schad Rached
ahaha..yg pastinye aku xnak mamak yg wat roti canai tu..ahah
Raidah Salwa
Raidah Salwa
weh, nnt ko bleh blanja aku roti canai free like everydayyyy
Zuraini Mat Rawi
Zuraini Mat Rawi
hehe dier ni memang sangat2 ayu... sampaikan duk minum kat kedai pon mesti ada org mintak no phone....
Raidah Salwa
Raidah Salwa
kakzu...
adoiii pe laaa ceta kat facebook.. sy bg no public fon..hahaha
Schad Rached
Schad Rached
woww...ko da sama tahap ngn meon la beb..wow!
Raidah Salwa
Raidah Salwa
gilaa laa syada..ko jgn pecaya kata2 opismate aku ni..dusta semata.. (nyorok dalam almari kejap)
Schad Rached
Schad Rached
erkk..muat? :p
Raidah Salwa
Raidah Salwa
syada,
time kat skolah dulu muat laa..aku kan ponteng prep nyorok dlm locker..wakakakakaka

anim,
like laaa bnyk2 bleh?hihihih

PESTA DURIAN

sy mmg seorang hantu durian..makanya pantang diajak... jd laju sahaja sy angguk2.. lantas sy dan opis mate ke kg baru.. kitorang g mkn seblah balai bomba kat kg baru tu... lepas melantak pekena durian, haruslah kenyang tahap gaban.. kepala pon ala2 ngantuk jerr..tp tabah gak nak wat entry durian nih..hiokhiokhiok.. so lotak gambo sajolahhh .. heheh

masuk pasar kg br dan gigih pakai baju taik cicak..hahahhaha
dua org kakak tiri saya heheheh
kak izah ciom durian sampai kembang kempishhh idong
kakak2 sy mmg gigih melayan sy .. lalalala nnt nx week layan sy lagi yerr kakak2 kuu
suap tu blakon jer .. nama pon kakak tiri..takde maknenyer bsuap2
kakzu yg dh tercabot wayar sikit
empat orang hantu durian
adik tiri aku nehhh
muka girang dpt durian
girang versi kedua..hahahah
si zul pon sebok nk kna suap dgn kakak2 tiri dia yg dua org..sibok je nk curi spotlight org daa tapi kena letak laa gambo dia selit2 kat sini sbb durian ini di sponsor oleh dia..hahahah. .niat agak keji disini!!


lepas mkn, harus lah mencari air.. terjah 7 eleven jerr sbb mls nk minum2 lagi..mata pon dh mcm garfield.. sekian, terima kasih

;;

Template by:
Free Blog Templates