Thursday, October 29, 2009

agak2 korang, mana satu patut didahulukannnn?

yang inikahhhh?

atauuuuuu yg inikahhhh?

(nota kaki:gambar diatas merujuk kepada treadmill dan bukan pompuan cekci tu yerrrr)

Monday, October 26, 2009

PICC

pagi ni aku ade kat putrajaya..ohh kawan ku yg bernama cik shuey..aku meneyru kamu disanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..lapang2 kan diri anda yer..cik farhati juga..sekiranya anda membaca ini...

Thursday, October 22, 2009

MIMPI

smlm tido yg panjang! aku tdo dr pukul 9.30pm smp ke 6.20am. tp mimpi adelah tak best langsung. aku mipi aku kena HIV. eva dgn ex bf aku pon kena sekali..amat dasyat laa mimpi ni..kalau H1N1 aku bleh paham lagi konsep dia,,tp ni HIV meh? bila bangun2 je dari tidor, like apekah mimpi sehodoh itu?

apekah sign or petunjuk disebaliknya?

Monday, October 19, 2009

DIARI TELAH DISEKAT!!!

november 2009
march 2010
april 2010

NOVEMBER 2009-company trip
MARCH 2010-family trip
APRIL 2010-jimbeng trip

lalalala hatiku gumbira bangat nehhhh..rasa mau melompat bintang sekarang jugak..lalalalalalal..owh tetiba rase nak blk rumah and pegi packing2..apekah?gilo!! nampak sgt asik kerja ajerrr..yeszaaaa.

company trip tu mmg dh planned dh..so aku as staff ikot je laa..yg familiy trip plak, my mum dah bising2 cakap dah lama tak jejalan satu family..masing2 asik susah cuti jerrr..hahah ..yang jimbeng trip tu pulak...baru je td pagi aku plan with eva and besah...and since the flight tickets are super duper cheap tahap gaban...so we ve come to one drastic consensus in less than one hour...heheheheheh.yeahh the 3 of us...eva, me and besah...aribaaaaaaaaaaa

Tuesday, October 13, 2009

BUKAN AKU TAK INGAT

i got a call from a fren. her name is yasmin. min asked me what is defamation? is it civil? or criminal or quasi criminal? i explained to her the elements of defamation, what amounts to defamation and finally she got the idea on how and what to advise her client.

dan tiba2 aku rasa syahdu..dan tiba2 aku rasa sayu... dan tiba2 aku rindudan rasa rindu lagi mahu melihat mereka yang hitam putih iniinsyaallah, kalau ada rezeki, dan umur yang panjang, saya jumpa kamu lagi disini..dan saya pasti akan kembali

Monday, October 12, 2009

MESTI TERUSKAN!!

orang yang menang, bukanlah pemenang..
tapi yang dapat teruskan hidup, adalah pemenang sebenar!

Thursday, October 8, 2009

OPEN HOUSE COMPANY

last week kompeni aku wat majlis open house raya kat royale chulan...aku jd subcom for the event. task aku adelah sbg paparazi..tp ade gak laa aku tlg2 skit deco stage before majlis start..mmg letih gila sbb berdiri lama. dari kul 12 lebih kitorang dh terpacak kat sana utk tlg apa2 yg patut..aku kna laa amek gamba juga masa tgh prepare2 tu..pastu ade rehearsal lagi..vvip lak dtg lewat gila..nk dekat kul 7 br sampai..mmg kaki rasa mau tertanggal wooo..kepala lutut pon rase dah longgar ajo..tapi kan...padan laa muka sendiri sbb pi pakai hi heels..hahaha dah tau kna jalan sana sini nk amek gambo org..ade hati mau pakai high heels..

tp takkan aku nk pakai crocs yg flat tu plak?
tk glam laa aku..eheheh..the food tht was fantastic..yummy2 gilaaa weh nmpk..tp aku smpt mkn dim sum n sushi jaa..sbb bz dok amek gamba and bila most of the guest dh blk...we all dh kepenatan n tak selera nk makan. byg kan berdiri for 6 hours dgn high heels yg ber inci2..

anyway here are some of the pics taken from the event for ur eye candy
gambar ni aku suka sbb nampak mcm poster 1 malaysia..heheh
ni aku dgn my colleague, pija

yg ni group foto taken by me, gambo colleague pompuan

the boys plak
foodsss..yummyyyyyyyyy

budak ni tgh seronok menjamu selera..nmpk syahdu je..sebab
tgk tag tu..he is an orphan.
me with the kids

muka saya sudah tidak sakit lagi.
kulit saya poun sudah halus semula (eh halus sgt ke??perasan sehhh)
tapi kini kaki saya pula saket.
bukan kerana saya merayap
tapi kerana saya berbakti pada syarikat tempat saya bekerja
esok sahajalah saya update tentang open house company.
sebab saya mengantukkkk snagat ini.

selamat malam!!

owh iya,
sesuatu untuk diriku sebelum saya ke perbaringan...

"moga tidurku bermimpikan syurga,
moga malamku bertemankan bintang senja.
selimutkan aku dgn sutera,
hamparkan nilam buat alasku,
dan moga esok aku bisa terjaga untuk ke PEJABAT`!!!!!!!!!!!!!!!"

Wednesday, October 7, 2009

GAMBAR OPEN HOUSE

entry malas..since dh berjaya upload gambo...ni i upload the piccas time open house aritu


kawan2 opis lama from robert devan. sharmini, kakzu and kak airin

owhh kak airin adelah single..itu adelah yasmin anak kakzu..hehehehe
my bff..heheh eva aku up hang jd bff aku nehhhh
epal, oren dan faiz (adik epal ijau)
uare n shahrullail
the food..yummyyyyyyyy
puan doyok dan baka puan juga
puan2 sedang menikmati hidangan
doyok dan nekwa



Tuesday, October 6, 2009

HANYA SEKALI

saat-saat remaja yang terindah
tak bisa terulang

MAXIS BERUKBAND

saya benci kamu maxis berukband!
lepas tamat tempoh kontrak kita bersama,
saya akan berhentikan perkhidmatan kamu.
kamu lagi jahat!
bikin saya susah saja mahu upload foto disini.
lagi sebulum sahaja.
cukup sebulan, saya mahu usir kamu keluar dari rumah saya.
saya tahu saya kejam.
tapi kamu lagi kejam!
sudah lah!
saya mahu nonton dvd korea!

dan aku pon tatau ape benda yang aku merapu malam nih!!!

Monday, October 5, 2009

CERITA HARI RAYA

saya adalah kepenatan tahap gaban. dan keletihan lantas berehat sahaja sepanjang hari. makanya apabila malam menjelma, saya sukar untuk ke la-la land saya yang terletak jauh ceruk dunia. saya penat bukan sebarang penat, tapi saya penat memasak..

ye ye... saya tau anda semua tak percaya saya memasak bukan? hahaha...saya mahu jadi wanita hebat..hebat di mahkamah..hebat di boardroom meeting..juga hebat di dapur..ceh ambitious sgt tu.. okeh lidah aku dh penat dok ber saya2 nih..hilang sopan jap yer..

lps rekues bertubi2 dari faizah aka minah tapai untuk terjah umah aku ala2 terjah raya, so aku pon set laa ari sabtu untuk invite kekawan mana yg rapat utk menerjah teratak buruk aku. sorry kalau aku tak invite mana2 reader yg aku kenal.. sebab nya benda ni last minit and aku sorang yg memasak so mmg lerr tak menang kakitangan. almaklumlaa dok umah bujanggggg..hiohiokhiok

mak aku ade offer nk tlg masak dari ulu yam,.tp cam sian plak kat mak aku..aku gagah kan diri gak menjadi chef wan di dapur..

tak laa ramai aku jemput..dlm 20 org je..nasib baik diorang tak datang serentak..kalau serentak,mmg kelam kelibut laa aku nk melayan..itu pun aku tak berapa nak melayan sgt sbb sibuk dok top up makanan, bancuh air, tgk pinggan n gelas cukup ke tak.. sorry guys..to those who turned up tp aku tak sempat nk melayan sgt, hehehe

so menu hari tu adalah,

nasi himpit
kuah kacang
serunding daging
bihun goreng
macaroni goreng
macaroni cheese bakar
dessert (sagu pelangi+santan)

pastu ibuku terchenta dgn baik hati telah membawa sebekas kuih talam berlauk yg dimasak oleh kak ita (kak ipar aku).. tocey2..i suka tauuuuu

aku try upload gambar td..tp maxis berukband aku aelah hampeh mlm ni..so esok je laa aku try tepek gambo

on another note, i seriously have to start my diet program back..if not,, my entire wardrobe need to be donated to someone else... a reminder to myself..so starting from tomorrow, i will write on every single food tht i consume for the day..calorie ..calorie..calorie!!!!!!!!!!!!!!!! pi main jauh2!!!

Thursday, October 1, 2009

SENANDUNG SIDAYANG

maaf!.. aku dalam mood mengantuk tahap gaban tapi tak mampu nak tido? apekah????

adalah sangat tensi dan kecewa. hasrat hati nak tido best2 arini tak kesampaian..around 1230am tadi aku dh padamkan lampu lampi dalam bilik..tarik selimut tebal aku..dan mulakan misi peniduran,,tapi sekarang aku adalah sangat hampa..misi tak berjaya dicapai.

selalunya bila bab tido ni aku lah juara..dari zaman sekolah smp laa masuk uia..tapi mlm ni aku gagal!!

kalau entry semalam aku ckp aku adalah seorang lebah yang rajin bekerja, tapi entry ni aku nk bg tau yang aku sedang mengalami evolusi kulit muka. ala2 dayang senandung yang ditransformasikan menjadi gadis yang cantik(cantik ke aku lepas neh?hahahah).. atau lebih sesuai kalau aku katakan ala2 transformasi pelajar akademi fantasia the latest season tu? atau lebih mudah lagi..transformer sahaja lahh

eh eh jangan salah sangka pulak..aku tak cucuk botox ok! tapi aku tatau laa ape jadi kat kulit muka aku neh..kering gila semacam..dari hari ahad tu dah erasa kekeringan dia..tapi mlm ni adelah malam kemuncak..ala2 malam kemuncak AIM pulak..mmg pedih gila aku rasa tika dan saat ini.. *tika begini..tercari2..* pernah dgr tak lagu tu? eh off topik laaa plak..

aku langsung tak boleh senyum ni..bila aku pejam mata..macam pedih gilaa area keliling mata tu..tiba2 aku rase nak nangis..boleh? sakit okayyyyy!!..takkan salah produk muka aku pakai tu? all this while aku pakai ok je. i ve been using clinique for the past two years..and aku ni pon bukan pemekap (make up) yang harcore.. pergi opis pon pakai bedak ngn eye liner je.

td aku int nak gi tekap muka dgn ice cube..tp aku laa punya bijak sebelum tido tadi aku defrost plak icebox tu...sbb aku plan nk masak bubur pepagi before gi kerja nanti..

sekarang ni aku tak boleh senyum, kerut kan dahi pon takboleh..angkat kening apatah lagi.. so kalau sesapa yg terjumpa aku esok dan mendapati aku adalah tidak bersenyum kepada kamu, aku mintak mahap awal2 laa yerr..tidak terlintas dihati aku yang suci murni ni nak buat muka kerek or masam kat kamu2 yer,.tapi adalah kerana kalau aku senyum, aku terasa macam kulit ayam belandaq yang disiat2 untuk thanksgiving dinner,,, atau pun...analogy melayu, mcm kulit ayam kampung yang dibakar dan siat2 untuk dibuat rendang raya..

agak2 nye..mcm ni laa perasaan orang yg membotoxkan muka yerr...aku tak sanggup beb kalau ini laaaa the price tht i have to pay.. aku rela jadi ugly but adorable (read cute)

entah laaa..apa yg aku harus buat supaya aku boleh melenakan mata aku ni? dah puas aku bergolek dan berguling ke hulu ke hilir..katil aku ni pon bukannye besar..kalau king size bole laa aku kuak lentang segala bagai..

pergi opis nanti, aku nk jumpa doktor laa kat klinik bawah tu..tiba2 dia refer aku kat pakar kulit camne? wahhh best nyee boleh meng-utilizekan benefit yang kompeni bayar..boleh korang bagi suggetsion awal2 pakar kulit mana yang bagus? se-afdhal2 nya pakar kulit yang paling mahal laa kan...sbb komeni yg bayar!!! wkaakakakkaka.. agak keji disitu...tapi, ADE AKU KESAH?

ok lahh..disebabkan aku tak leh tdo ni, aku ak g masak bubur jap..esok pepagi bangun tido aku just panaskan saja..

tata kawan2!!!

~rsr~
October 1, 2009
3.27 a.m

;;

Template by:
Free Blog Templates