Sunday, February 28, 2010

Tentang masa lalu

Thursday, February 25, 2010

Live from kotakhijau!!


me and the girlssss...having our nite out..yeehawaaaaaaaa

Wednesday, February 24, 2010

aku masuk opis pukul 9.20am yer hari ini. pagi td mase naik tren kat taman melati, org tak ramai pon. so aku berjaya mendapatkan tempat duduk dan berduduk. telinga dah disumbat dgn lagu2 yang mendayu2..last tren aku ingt adelah setiawangsa..lepas tu aku dh terbangun dan aku dgr kat speaker tu dia announce;

stesen berikutnya...



"KELANA JAYA"

hoihhh..ini laa akibatnya tidur dalam tren..makanya aku dpt free ride aje laa dr dangwangi ke kelana jaya..bile ceta kat bos aku, dia bantai gelak nak mampos..ok aku mmg selenga..heh ape laa nk buat dgn aku nehhh..hadoi laa kat diri sendiri!

Tuesday, February 23, 2010

Ini cerita saya

cerita 1

oh sgt letih,. 2 hari ini tidur mlm pun sering terganggu. mlm ni aku hepi. boleh tido lena mimpi yg manis2 seperti contoh , gula kapas. hari ini dan semalam adalah sgt stress di kantor. kami di legal dept ta menang otak memikir cara nak selesaikan masalah. kalau otak ini ada yang jenis pakai buang, mungkin otak dlm tong sampah kaler pink aku yg dibeli di ikea beberapa tahun yang terlampau dah membuak2 isi perutnya.

tiba2 aku mcm terngiang2 pulak nyanyi stacy..

"cintaku bukanlah jenis pakai buang, biarlah lebih dari sehari..."

"otakku bukan lah jenis pakai buang, "

tiba2 aku mcm nk cipta otak pakai buang..agak2 laku tak di pasaran?

cerita 2

kalau aku stress, aku suka gelak2 sambil buat lawak sesama rakan. memandangkan 2 hari ini mmg stress kerja, bnyk juga lawak smpah yang aku hasilkan. mood ber joking2 terbawa2 sehingga aku jawab telefon dgn ceria mcm suara katun. dan aku sering bernasib malang apabila aku buat suara katun menjawab telefon, ternyatalah si pemanggil nye adelah big boss.. ahh sudah 3 kali kantoi. malu. rase nk sorok bwh meja

cerita 3

bibir aku dah baik. pagi td pergi opis pakai lipstick pink2 sket. dah 2 minggu tak pakai apa2 di bibir. tp kalau ye pon, mmg aku bukan org yg suka pakai lipstick pon..aku rimas. tp td aku teruja..haha..dan rase diri cantik pula *oh sile sepak saya kuat2*

cerita 4

pagi td seperti biasa aku pergi kerja menaiki tren. org tak berapa nk ramai sbb aku agak bernasib dpt naik tren 4 koc. tp aku tetap memlih utk berdiri sambil membaca buku "Daughters of shame". aku berdiri dihadapan seorang lelaki pertengahan 30an yg sedang duduk, smbl asyik berbual dgn gf di talian hp nye. lepas tu tren tu break dan aku tak smpt nk grip kuat2 tgn aku kat tmpt pemegang. lps tu buku tercampak kat atas lelaki tu..

cerita 5

aku tgh menaip keempat2 cerita diatas utk dimasukkan dlm blog aku. tp aku mengantuk gila sekaran.tu jelah.

Monday, February 22, 2010

Separuh jiwaku pergi

i called eva rite after i sent the notice. n suddenly i feel like crying. and i did.






but i know, ill be back..i will.im gonna keep this promise to myself.

Sunday, February 21, 2010

Tentang semalam

when ur past is coming back to you, deal with it! dont run from it. that is the way it is.

Friday, February 19, 2010

(i)

engineer: i nk u masukkan courier service dlm mode of communication..i tgk hny ade personal services, ar register n fax shj.

lawyer: courier service tu, personal service laa

engineer : personal service tu kan maksudnye ade org hantar dokumen tu personally kat kita?

lawyer: courier service boy tu kan org?

engineer : pelik laa lawyer ni

(ii)

engineer : u tahu design tu ape?

lawyer : design tu yg lukis2 tu la kan?

engineer : itu drawing

lawyer : peliklah engineer nih.. tak sama ke?

Wednesday, February 17, 2010

For some unknown reasons, company law is not my forte. i always get confused with the jargons. for some ppl, thay could easily tell the differen btw shares, debentures, equities, holding company, etc.. but i always fail. anyway, i got C *with caps* for my company law..urghhh how i wish i could trade my brain with mdm musheera or ahlam..or steal portion of theirs..

Nota kaki: terasa sgt down since this morning with fact tht im not good at all dgn company law ini..

And she is now mine



and i said to kayhlen,

"from now on, lets capture the moment together"


Tuesday, February 16, 2010

Should i meddle in?

atas tiket yang dipanggil persahabatan, aku terpaksa buat macam ni. aku harap kamu phm..dan harap2 menjadi lah hendaknya..doakan aku yaa kalian..

Sedang berkira-kira

aku ni ade satu penyakit. kalau esok adelah hari cuti, makanya aku akan tidur lewat mlm itu. ntah knapa, aku rase mlm yg masih muda, tak elok dipersiakan lantaran esok boleh bermula agak lewat. btw, im not a morning person. kalau hari tak cuti pon, lazimnye aku tdo lambat jugak. aku ni mmg suka waktu malam agaknye...kalau dulu2, zaman student dulu, mak aku kata aku ni geng langsuir laa..pontianak laa..sbb aku ske bjage mlm. bila siang, bantai tdo smp zohor..wkakaak..matik laa klu bakal mak mertua aku baca, sure tak jd masuk meminang.

tp bila dah tua2 nih, aku payah skit nk bgn lewat.kalau aku tdo lewat pon, aku ttp akan jaga pagi. lps subuh tu normally aku tdo blk, pastu nnt around kul 8-9 aku sure tjaga blk..kdg2 aku lgsg tak leh tdo blk lepas subuh even mlm tu aku tdo lewat gile..agaknye nafsu tdo aku dh jatuh merudum kot..nafsu lain plak tgh mengganas.. hahhh jgn dok pk benda lain lak..maksud aku nafsu shopping aku yg menggila.bukan nafsu tuuuuuuuut hokay!

tp lately ni nafsu shopping aku pon dh agak merudum. last aku bli pfume bulan nov aritu..kire dh lama gile laa kan.make up pon dh tak bli dh..tp br je last two weeks aku singgah kaunter clarins..hahaha..tp aku bli murah2 je laa..tak smp RM100 pon beb. tp nasib baik aku tak tergoda mase singgah kat anna sui tu..doyok telah bjaya membuatkan mata aku dr menghanguskan wang ringgit aku.

ish...kan best kalau duit turun dr kayangan? mat jenin gile hokay. now kna hati2 skit berbelanja..next month nk g vietnam..april lak nk layan g bandung ngn eva..passport aku mati bulan 8..tp bfore g vietnam aku kna renew..ciss duit lagi beb! nk shopping2 skit kat sana lagi..ewah..bnyk btul plan aku..bulan may ni nk kna renew roadtax ngn insurance plak..bosan gak jd org dewasa,..bnyk benda mau pk.

tp yg pasti nye..aku kna simpan duit..tahun depan wa ade projek BESAR punya beb!

tapi esok pon wa ade projek besar sama doyok..muahahah tak sabar gile nk tgu esok hokayyyyyyy

Saturday, February 13, 2010

Dari saya untuk kak zue

Ini kata dia;
"aku orang yang berjaya kerana aku tidak pernah menemui kegagalan"

Ini kata aku;
"aku orang yang berjaya kerana aku bangun dari kegagalan aku"

It is never too late until it is too late....

Thursday, February 11, 2010

Hai opis!

esok sy mc lagi.tadi aku g jumpa doctor lagi sbb tak tahan. doctor yg aku jumpa pagi smlm, tak bg ubat sapu..okeh sangat gatai gila nk mampos nih! kalau aku tak menaip, sure dh garu2 bibir dah..eii tensen nih..pastu mlm td aku g jmp doktor lain lak..dia bg ubat sapu. tp rase cam burning la plak cream dia bg ni.tensi..tak leh berfikir dgn waras,. dr tad aku dok main farmville je, so konon boleh laa divert my attention..skang dah tak termampu ni..
i just had priton, n now gile drowsy..but the itchiness tak ilang la aplak..ouchchhhh..tak pernah aku rase cam ni laa..nk tergaru2 mcm monyet ke apa..benci nye

Wednesday, February 10, 2010

smlm aku ade cny lunch treat kat novotel. mkn mmg best walopon takdo sharkfin soup.haishh..terkilan sebentar. pastu, appetizer tu, dia ade laa bg sayur apa ntah pastu tabur2 ngn peanut. im not a fan of peanut anyways. bwk laa sgl jenis kacang pon, aku mmg tak ske.. kacang kuda ke, kacang putih ke, badam ke, kacang cerdik ke, kacang bodoh ke..mmg aku tak ske. bukan psl nk jaga muka tak bg jerawat naik, tp mmg aku tak suka rase kacang. aku terasa mcm bila mkn kacang tu, aku makan tanah yang berselut. ok, agak mengarut disitu!

lps blk aopis tu, aku nk solat zohor, then tgk2 cermin, belek2 muka ske, aku rase cm something wrong je,..kat bibir tu mcm gatai gile n i feel like scracting my lips..gila kau nk garu bibir..tak pnah org buat hokay!

aku abaikan je sbb aku tak terpikir psl allergic ke apa ke kan..then it gets worse last nite. aku nk letak cream, cam tak berani laa pulak, kang lg tambah teruk ke.nk g klinik, ujan lebat laa smlm..mls mau kuar. pg td g jumpa doctor kat bwh opis, skali dia leh lak gurau2 kata..

"wahhh ini sulah macam itu brad pit punya biniiii.."

dlm hati aku, ANGELINA JOLIE lah doktor! tu pon tatau ka!

dan setelah dikaji selidik, rupa2 aku ni allergic dgn peanut. aku punya la gelak dpn doctor tu..apekah? allegic ngn peanut? lawak seh..skali doktor tu ckp, ade budak kat US tu mati sbb allergic kat peanut, mak dia ter bagi dia mkn not knowing tht her son was allergic to peanut...haishh, terus aku cam takut gak..

ni ler angelina jolie gombak yg allergic to peanut..hahahahdan yg best nye..i dpt mc tau..hahahaha..lps kul 12 td , dh setel2 skit pending email n docs..aku cabut laa beb..muahahahahah..

Tuesday, February 9, 2010

The battle of the 2 MBs

The bench ruled that the vote of no confidence could be determined by other means than by the Perak Assembly - the STAR online, 9 February 2010.

aku kata:
lepas ni boleh la rakyat jelata perak darul redzuan ridzuan pakat sign petition ramai2. dlm petition tu, bg tau yg mereka tak kondifen dgn Dr. Zambry. Tak payah tunggu Perak Assembly, buang masa sahaja kan? .... eh, ini bukan aku kata, mahkamah persekutuan yg kata boleh tau!



Sunday, February 7, 2010

Dan buih-buih dilautan

aku mmg outspoken dalam byk perkara, tapi dlm sesetengah perkara aku lebih gemar mendiamkan diri.
perahsia atau pemalu? aku fikir, lebih lebih tepat dikategorikan sebagai private person.
semuanya bermula disini.
mungkin salah aku juga sebab tak hati2.
tapi sekarang aku rimas.
bagaikan ada mata yang mencerlung, mcm ada bayang2 yg mengekori langkah aku.
kalau aku boleh hentikan,
kalau aku boleh cantumkan.
mcm teka silangkata yg tak pernah aku cuba untuk selesaikan.
bukan sebab aku tak minat, tapi sebab aku tak suka.
mungkin aku tak cukup bijak.
tapi pembayang kata yg kamu beri seolah mencari jawapan antara salah satu buih-buih dilautan itu.

nota kaki: sejak kebelakangan ini, terasa seperti berjalan di pantai yg berpasir. saat aku menoleh kebelakang, terlihatkan kesan2 itu mengekori jejakku. dan aku rimas!

Aku memang macam tu

MI : apsal setiap kali aku lalu kat tempat kau, sure lagu yg sama aja
RSR : aku memang mcm tu
MI : minggu ni, aku asyik dgr lagu kembali pulang, sampai aku pun sama dh hafal
RSR : aku memang mcm tu
MI : lepas kau bosan dgn satu lagu tu, pastu kau tukar lagu lain plakkan
RSR : aku memang mcm tu
MI : so kau punya current playlist hny akan ade satu lagu je la?
RSR : aah..aku memang mcm tu.aku dgr lagu tu smp aku hafal, sampai aku bosan, sampai aku rase nk termuntah!
MI : hahahahaha..boleh pon kau bercakap panjang skit..
RSR : aku memang mcm tu
MI : ya rabbi....pening aku layan kau ni laa..dh laa..aku nk pergi sembahyang jumaat.
RSR : babai!

Haram sungguh laa!!!

ok..ini bukan mencarut ke apa yaa..smlm saya dan puan dhiya aka doyok telah ke pergi melihat beg2 pasar.. dan saya dgn terujanya membelek beg2 pasar yg mungkin takkan mampu saya beli itu..saya terlihat satu beg yg sgt cantik..dan menunjukkannya kepada doyok.. dan doyok pula menunjukkan tag beg tersebut pada saya..damn!

PIG SKIN!!!

Friday, February 5, 2010

Tanpa tajuk

٩(•̮̮̃•̃)۶

٩(-̮̮̃-̃)۶

٩(●̮̮̃•̃)۶

٩(͡๏̯͡๏)۶

٩(-̮̮̃•̃)۶

CHAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!

ok, sy tengah busan ni..tata

Thursday, February 4, 2010

Pagi yang permai.. seperti biasa, aku naik elarti ke ofis. hari ini agak beruntung sebab aku naik tren 4 koc ke Kelana Jaya. dan sgt banyak tempat duduk kosong memandangkan aku naik dari stesen taman melati. aku memilih tempat duduk kosong diantara 2 orang wanita.

disebelah kananku, perempuan melayu lingkungan umur 40an sedang membaca kitab alquran. dan disebelah kiriku seorang perempuan cina lingkungan umur 30an sedang membaca kitab bible.

haaaa...kan bagus mcm tu.. apa bikin mau gado2..macam ni barulah 1malaysia beb..

dan aku..sibuk membacA agreement yg berbelit2 sampai aku sembelit..

Tuesday, February 2, 2010

bos : esok i ade meeting kat perak
rsr : yeehawwwwwww
bos : u jgn nakal2..jgn buat pole dance, strip dance ke apa ke..u behave ye!
rsr : yeehawwwwwwwwwwwwwwww
bos : big bos 1 pon takde...tp big bos 2 ade tau!
rsr : yeehawwwwwwwwwww
bos :u jgn lari2 keliling opis..jgn buat party2 pulak..ingt, big bos 2 ade tau!
rsr : i invite dia skali lah..free flow..on him..hahah
bos : kau gila ke salwa...hahahha
rsr : yelah, i kna laa invite dia..to officiate the event...
bos: pening kepala otak aku dgn budak salwa nih! adoiiiiiiii
rsr : yeeeeehawwwww
bos: dah, i nk blk.
rsr : tata bos.

hakikatnya inilah senario setiap kali bos aku nk pegi outstation.. apa2 pun..aku tetap ber YEEEHAWWWWWWWWWW dan berchicken dance sebentar..ok lah,. jom tido..yeeehawwwwwwwww

hohohouoh..tiba2 je esok dh hari rabu..macam tak pecayakan? eh hohoho plak..assalamualaikum dan salam 1malaysia *bajet pembaca berita pulak aku neh* ... aku mengantuk..tapi nk update jugak. adelah gedik disitu.ok agak merapu lah pulak.

oh tadi aku pergi giant batu caves tu. aku berjaya membeli cendawan, kobis sayur, kobis bunga, tomato, salad, ginger, garlic, wholemeal bread dan ciken ham. kemudian aku beratur dikaunter. semua sekali aku bayar dengan tunai RM 25.90. kemudian aku jalan2 di giant tersebut. ade satu kedai menjual gula2 kapas.

ade seorang budak kecil dlm lingkungan umur 4 tahun..menangis2 mahukan gula2 kapas tersebut..kemuadia ibunya melarang sambil memukul bahu anak kecil tersebut. aku tgk shj. kalau aku masuk campur, nnt dikatakan pula aku memandai-mandai. aku tak sanggup nk melihat drama air mata itu lagi..lalu aku pun melangkah pergi.

aku terus melangkah ke tempat parking kereta. lps hidupkan enjin, ceh...aku tertinggal brg2 yg aku beli tadi dekat kaunter. dan berpatah blk, ambil brg di kaunter dan beli gula2 kapas bewarna merah jambu..puas hati aku!

hahaha..opis aku dh kena block ye fb...tp aku tetap maintain sbb i bwk my maxis broadband..nasib laa korangkan..hahahahahhaha.. gelak yg sgt keji hokay..

tapi hari ini mcm kosong pula..ahhhhhhh..cepat la balik rumah.. terbayang katil pulak..oh katil..oh katil..aku merinduimu

5 jam bukan sekejap!



dua orang ini yang bertanggungjawab menyebabkan aku hilang suara hari berikutnya..dan tercipta satu rekod kebangsaan untuk kami..

selamat pengantin baru untuk adik bongsu kami..sorry takde pole dance, hny sekadar lagu selamat pengantin baru yg digubah semula dan dinyanyikan dgn lebih merdu oleh kami bertiga.

malam yg kelakar...37, 27 dan 25 untuk kak airin!

tapi aku lebih rase kelakar sbb tersalah keluarkan duit mase ade org minta derma.. rezeki dia dan sempena meraikan rezeki aku yg bertambah. tapi tetap gelak sbb aku mmg macam tu

Monday, February 1, 2010

Kan best?

sakit hari2 pon mcm best je kalau ade Benjy..ok nk sambung tgk benjy

;;

Template by:
Free Blog Templates