Tuesday, June 15, 2010

Kenapa?

apsal aku ni baik hati sangat? tapi hati keras. baik tapi keras? erkkk lain mcm je bunyi dia. tapi aku ngantuk lah.cepat la wa nk balik tdo.lagi sejam..ok la.taktau nk tulis ape dah.td terase mcm ade bnyk bende nk ckp.tapi tetiba point blank la pulak.ok bye.!

Intuition

tak tahu nk rase ape. aku ni bukan org yg reti nk wat decision. i failed miserably when it comes to making decision.. work wise, my personal life. tapi kalau aku dah decide, it seems like there's no turning back for me.y i said tht there is no turning back for me? bnyk je alasan aku tersendiri..aku dan ego aku. aku tatau laa org lain pk ape..tp my close frens sndiri bg tau yg aku ni ego.i didnt realise yg aku ini punya ego yg tinggi.aku pun tatau ego mcm mana yg dimaksudkan..tp kadang2 aku rase it is not a real ego in the sense that aku taknak kalah. but i just want to protect myself..thts all.aku pon tatau cemana nk explain in the context of melindungi diri sendiri tu..tapi tu laa yg aku rase.


but the main reason y there's no u turn for me once i ve made up my mind adelah sbb intuition..i just believe in my intuition.tak kire laa hal personal or work related. bab kerja tu, i might sounds so unprofessional for u guys..but when i was still in practice, when it comes to conducting criminal trial, selain dari logic and relevance, i have to verily rely on my intuition. i ve got to think damn fast..n most of the time i dont eevn know wat to think of..so i'd just believe watever my instinct whispered to me.

so sama laa when it comes to personal thingy.in some situation we are forced to make a quick decision, or to give an instant answer..maximum evaluation of the whole situation mmg tak boleh pkai.i just do or decide based on wat my heart tells me. logic ilang ntah kemana, reason pon melayang kemana..menyesal? never!

Thursday, June 10, 2010

esok wa half day..yabedabeduuuuuuuuuuu *sambil goyang2 bontot sket*..sok pas lunch aku gerak g penang ngn momi n doyok..sbb nak attend wedding yah and nekwan. dua2 kawen on saturday. tapi kitorg gi penang dulu, kawen yah. and from penang turun g perak attend wedding nekwan.pastu blk kl laa balik..sehari je pon.tapi hati aku tetap berbunga2 rianggggg.. coti beb..sapa tak soka..mak suka je nyahhhh...erkk tetiba aku terbayang nasi kandar yg dekat depan mesjid tu..ohhhh nyum nyummmmm

ok yah n nekwan ni dua2 geng kamceng aku dari uia. start rapat dgn diorang ni masa kat main campus. time tu aku tgh amek double degree lagik..so bnyk laa sekelas ngn diorang ni..ade laaa lain2 lagi geng senget aku..uare, rem, joko, momi, doyok, naseem, liza,ud.. zaman kegemilangan geng2 aku time tu..hahaha. mulut masing2 mcm mulut puaka! yg pastinya budak2 laki mmg tak soka geng aku..sebnanye, aku ni dr skolah menengah dulu, klu geng2 aku je, sure budak lelaki tak soka. nak kata kami adelah gojes terlampau, erkkkk aku rase tu statement prasan maut. tp mungkin kami tak disukai sbb mulut kami adalah benar2 puaka tulen!

aku still ingat lagi..prof aziz bari cukup hangin ngn geng aku..mase tu kelas consti law. smp prof tu pegi invite laa si ud kat depan, suruh share ape yg kitorg tgh rancak diskas tu..tapi time tu wa selamat beb...sebab wa tgh layan air liur basi..as usual laa, aktiviti aku time kelas adelah..klu tak tdo, aku akan dgr lecture..borak2 tu aku mls nk layan sbb klu aku gelak..sll kuar sore jantan i...jatuh saham i tau nyahhhhh..

ade skali tu, aku n geng tgh mkn kt cafe law tu..tgh2 rancak kami berhilai tawa, ade laa sorang ustaz mana ntah ni dtg tegur... dia ckp sore kitorg ketawa ni aurat.. masing2 speechless kejap..tp pas ustaz tu blah je...pecah perot ketawa..cam cibet je diorang nih..

pastu klu g memana, sure nk ramai2..i know some of you might think that geng2 mcm ni quite irritating..tp gi mamps laa kan..kitorang bukan nye kaco org..klu ko takde geng, takyah jeles..sapa suruh lu bkepit dgn bf je spanjang zaman..eh mintak mahap laa klu trase pedas..wa tarak niat pon nk perli2..

one thing laa yg aku prasan, geng2 aku ni, takde sekor pon yg ended up sesama budak law jugak. sbb mmg budak2 lelaki kat dept kitorg tu anti gilos ngn geng aku..pe kejadahnye pon wa tatau..tapi bile pas abis blaja..boleh je laa plak nak baik2..agaknye time tu diorg tak cukup hormon lagi kot..lantaks laaaa

eh dh kul 11pm..kamis mlm jumaat neh.. klu budak2 laki kat opis aku sll je ckp.. mlm berkat untuk beromeng!.. eh jom.. bukan aku ajak beromeng hokay..aku nk ajak baca yaasin lah..otak tu pk bluee aje memanjang korang neh..dah g tdo!




Sunday, June 6, 2010

Mana saya menghilang?




ok saya adelah saaaaaangat bz lately ni..since projek dh bnyk jalan..dh kesengalan org2 yg jahil di opis itu terpaksa dilayan,,,tp mmg letih laa nk deal with those kind of ppl..tak pandai tapi berlagak pandai..dan aku sgt anti gila! smp wa bengang ade skali tu..GM wa tny apsal..wa ngn slambe je jwb " i can tolerate stupidity, but i cant tolerate ignorance" and they (refer to bunch of *** yg dlm meeting td) are ignorant ppl.!

isu kerja ni mmg smp bebila takkan habis..tapi wa layankan je laa,,sbb wa sgt chenta sama kerja wa..walau gajiku ciputsss..

td siang aku g wedding ex skoolmate kat puchong..ok aku adelah agak jakun dgn puchong..aku rase seumur idop aku yg baru mencecah belasan tahun ni...br je 3-4 klai aku jejak kaki kat puchong..n bleh plak aku terase yg puchong tu bukan mcm kat malaysia..ok ni sgt bodoh laa kan..tp mmg aku rase puchong adelah pelik..wa tatau nape..tp wa rase wa takkan bli umah kat puchong...terasa mcm pelik! klu org tny "ko dok mana?" so wa jwb "aku dok puchong"..ok mcm pocong je..adelah seramsss

anyway...member aku yg kawen tu adelah budak smapk...fyi aku dulu skolah agama yer...sek.men. agama persekutuan kajang...sbb tu aku ni sopan..alim...ayu..anggun..*sile sepak saya kuat2*..member aku tu lama gila aku tak jumpa..since dia fly g uk wat medic pas spm tu,...ni br jumpa blk..almost 10 yrs laa..erkkk suddenly aku rase tua bangaaatt dehhh..and as usual.. time wedding laa korang nk bermini gath ngn kwn2 lamakan???tp as usual jugak..muka2 yg sama je yg dtg..


Saturday, June 5, 2010

jika engkau bersedih pastilah ini ada maksudnya
andai engkau bisa tertawa seharusnya bahagia

dan jika karma itu ada.. berpeganglah atas hatimu
karna kautak kan bisa.. mengabaikan takdirmu

tak usah lagi engkau menangis
seperti dulu melemahkan niatmu
semoga bertemu kembali
tetapkan hati berjuang bersama lagi

tahu kah engkau bahwa cinta itu adalah anugerah
sama seperti adanya hidup kita hidup ini
mengertikah engkau bahwasanya gagal itu bukanlah kekalahan
selama engkau memahami apa yang menguji hatimu

Friday, June 4, 2010

Ape patut dibuat?

aku ni paling tak reti nk give comfort to ppl when they are facing problems..especially the loved ones..sll aku wat bodo je as if nothing happen..kejam kan aku ni? but this time serious, aku sendiri rase sedih, yet i still tatau what to do to ease their problem..nak kata tlg selesaikan tu, mmg tak boleh nk wat apa. ntah laa..what should i do? aku mmg tak reti nk bagi ayat2 bakar semangat ke, bakar jiwa ke..susah jugak ekkkkk

;;

Template by:
Free Blog Templates