Tuesday, July 27, 2010

okeh pagi ni sy ade misi. tapi adekah misi sy ni berjaya? dah ler nk pergi berperang pon idong ala2 meleleh n berair jer. hopefully takla teruk sgt time berperang tu. this week is gonna be tough n hectic..oh sgt bnyk benda nak buat. lupa pula..H juga ade misi beliau pade hari rabu dan kamis ini. doakan saye dan H juge yerr

first of all, company sy akan ber-teambuilding ke pengkalan hulu di perak dan kami akan bertolak pada hari jumaat ini. seronok mmg tak terkire, tapi memandangkan saye adelah one of the organizing committee, makanya sy sibuk yg amat bangat. tapi tak pe, tahun depan org lain punya turn pulak dan saya akan dapat pengecualian..heheheh..dan mungkinkah ini adelah jasa2 sy yang terkakhir di company ini? lalalallala

atas katil saya ade lambakan agreement yang berkala dan tidak berkala. semuanya harus saye langsaikan sebelum saya ber-teambuilding. tapi tadi saye cuba2 utk langsaikan hutang kerja ini, tapi saye rase sgt tak berdaye dan lemah sekali. setelah saye mengambil ubat-ubatan mengikut dos yg ditetapkan oleh doktor, otak saye rase weng2 sekali. tapi pelupuk mate saye tidak pula minta dibelai2..mungkin saye yg mengade2 minta dibelai2? auwwwww..ade unsur2 kegatalan disitu. tak sesuai sungguh utk bacaan bawah 18 tahun. kalau mama saye bace, sudah tentu mama terus suruh saye kahwin hujung tahun ni jugak..hikhikhik

minggu depan pula saye workstation saye terpakse dipindahkan ke tingkat 26 for temporary shj. currently sy di tingkat 24 dan mereka mahu mengubahsuai tingkat 24. kerja2 memindah mmg rumit. saye sgt tak suke pindah randah ni. sebab workstation sy ade barang2 yg amaaaat banyak. brg personal dan juge barang ofis. kasut2 saye lagiii..oh ..oh..oh...saye akan cube yang terbaikk utk me-nomad-kan diri saye..

tiba2 saye dapat mood utk sambung bace agreement yg berkodi2 itu. sekian shj. babai.






Saturday, July 17, 2010

Terdelete

aritu ade sorang reader ni...she got my email from another reader. miss F (bukan nama sebenar). ok miss F ni ade email aku tny my opinion regarding some legal issues. mula2 aku reply. lepas tu dia reply balik..lepas tu aku tak sempat nk reply sbb time tu aku ade bende nk kna setel..then my bb hang...so i decided to delete all the emails kat inbox..tp yg bangang nye aku g delete yg kat mailbox and handheld skali..

mmg aku tak dpt trace email miss F ni..n klu aku nk jawab kat entry pon, aku rase tak sesuai...bende2 pnc cm ni..kepada miss F, sy mintak maaf yg amat sgt. bukan tidak mahu membantu...tp i terdelete ur email smua..klu ur still dealing with the issue, email laaa sy balik ye..hehehhe...sowie sgt for being cemerkap..adeh2...

ok tu saje.bai.

Wednesday, July 14, 2010

Bank ohh bank!!!

aku mmg fenin dgn blr..minus blr laa..aduiyaiiiiii..saket kapla pikiaq~

Tuesday, July 13, 2010

Old Crush!

smlm aku adelah takde mood..tapi arini mood adelah superbb... hahaha..dun blame me, but blame the hormones lalalalala. ok2, i know it is so stereotype to say tht we are kinda slave to them ( i mean tht hormones)...tapi mmg btol pon mcm tu kan?


ok lari dari topik plak dah..cait!!!..last nite as me n H talked on the fon, suddenly ternaik pulak cerita pasal cikgu akaun,.nama dia cikgu zarifah.. ok dia sgt sporting tak hengat dunia. dia ni cikgu akaun merangkap cikgu penaung team basketball skolah aku. lps ceta2 psl cikgu zarifah ni..aku pon teringat laa kisah dulu kala..kuikuikui

ade sorang mamat ni, dia player basketball gak laa...so bile ade training petang2...aku suka laa nak ambik kesepampatan ...appp jgn pk bukan2..bukan amek kesempatan nk main raba2 dia ke..gila apo! amek kesempatan nk usha2 dia...dh time tu mcm the guys peluh2 kan..seksi..mak soka tau....auwwwwww budak2 team aku smua dh tau dat i ve got a crush on him..cemana ntah, cikgu zarifah ni pon tau...yg cikgu ni lagi laa lawak...siap suh aku g ngurat mamat tu..ahahah sporting gila hokay! TP AKU NI MANA LAA NK BRANI G APPROACH ORG...AKU KAN TAK CUN..TAK HOT..IM JUST A PLAIN JANE.. alaaa apsal ter on capslock lak nih..cibet tul!! mls aku nk type blk hokay!

masa aku start gedik2 minat mamat ni aku dh form 2 kot..ke form 3...gile gatal nak mamps...umo 16 dh gedik2!!! anak aku esok klu gedik cm mak dia nih...aku lempangkan aje...hahahaha. lama gak laa minat aku ni btahan kat mamat ni..sampai masuk matric uia..hahah..mengong je aku rase. tapi masa tu..aku ade je bf dah..hahaha...ni lagi satu kegedikan.

hahaha kasanova boya tembaga sungguh..dh ado bf, pastu g minat mamat lain plak..klu korang ade gf mcm aku ni...sile lempang kan ajo..hahah.. lupo lak..zaman2 ni kitorang berkapel2 ni, takleh dating2 tau..almaklumlah..wa budak skolah agama tu beb..kwang kwang kwang...

ade gak laa dating2 tu..tp pepandai laa cover..dating pon dlm skolah ajo..tak thrill lgsg..chaitttt..pastu main tukar2 surat...hahaha time ni mmg aku pakar gile subjek karangan bahasa melayu..dan juga bahase inggeris...gile kentang nk tulis surat chenta guna english..tp aku peduli apa..aku mmg blagak pon..hahaha..ape ek nama ex bf aku ni...haaaa aku pgl dia A3...sbb nama dia smua start huruf A..smp ke nama bpk dia pon A. tapi bila exam..memanjang dpt C saj0!

anyway, mamat yg satu team basketball ngn aku tu now dh jd doctor..aku mmg tak jmp dia lgsg pas ksolah...tp aritu dia ade add aku kat fb..so aku approv je laa..dh kawen dh pon..ado anak.bagus2...klu ko kapel ngn aku dulu, konpem ko makan ati je...

yang ex bf aku lak..dok on of-on off je ngn aku dari lps form 3 tu...sbb dia kna buang skolah...last skali dia contact aku masa aku 2nd year kat uia..tp dia dh kawen dh mase tu..omigod..just imagine klu aku stay dgn dia, sure mase aku 2nd year, lebih kurang umo 21 or 22..aku dh selamat kawen da..hahaha gile kentang kawen awl mcm tu..hahahah

Monday, July 12, 2010

Emo vs Emon

1. emo sgt tak best hokay..emon adelah sgt best...

2. org emo adelah sgt poyo hokay...emon adelah kool hokay..wayyyy to kool bebeh..

3. emo ade lah mcm chemo ok!..emon adelah mcm doremon yg sgt ceria..the chirping bird!

4. emo tu mcm bunyik dynamo..oh sgt tak menarik halwa telinga...eon? mcm beribu ribu lemon..wangi dan kuning mcm otak saya lalalala

aku pon tak tau ape motif aku tulis cm ni.dah laa..aku nk g gosok gigi...kasik ilang serabut minda dan jiwa. ok bye!

Friday, July 9, 2010

Take me to your heart



mode--->jiwang karat! muahahahaha

Tuesday, July 6, 2010

I wish you luck

I wish I had a dollar for every time someone wished me luck, because I must have been wished luck a million times and it would be I call really Good Luck.

I haven't seen much Luck in quite a while,
but I hope there is some Good Luck out there for you too.

I truly care about you and I want to see you succeed, so I will only wish you Good Luck.

Buta Geografi!

ok...i admit...bab2 jalan, georafi, gps dan seangkatan dgn nye...aku mmg hampeh tahap gaban. tadi wa kene sebijik ngn H. dia nk g kuantan from melaka. then wa tny dia dh kat mana..so dia ckp dh kat segamat..aku pon pelik apsal nk g kuantan lalu segamat?

dan jawapannye..."SILA GOOGLE!"..hokayyyy baiklah...sy buta geografi.selama ni aku mati2 ingt klu nk g kuantan dr melaka or n9 kna lalu kl...so wa pon gugel laa utk menambah ilmu pengetahuan...hasilnya..taraaaaaaaaaaaa




sekian, matapelajaran geografi kita pada hari ini...wassalam

Monday, July 5, 2010

hujan lagi

knapa ek aku ni susah nk marah? tadi time kat opis aku adelah sgt marah...tapi klu teruk mana aku marah pun..aku diam je laa..lebih bnyk marah dlm hati je. pastu aku soka nanges. bila aku nanges, aku rs dah lepas dh smua marah..aku pon tak phm since bile aku jd mcm ni..nk kata softhearted sgt tu..takde laa plak..ade je keras kepala aku.

dulu masa zaman muda belia, aku mmg org yg pemarah..mase zaman skolah rendah, aku suka lawan mama, lawan abah..gaduh ngn acik..gaduh ngn budak lelaki..pantang budak lelaki ejek, konpem wa cari gaduh satu geng wa bawak..hahaha..penah masa tu aku darjah 5..ade sorang budak darjah 3 ni ckp something laa..tak ingt ape bende nya..skali aku g tampar muka dia..

bila masuk sekolah menengah, aku lagi kuat melawan n kuat gaduh..lagi tahap pemarah aku makin tinggi..asal x kena sket je ngn jiwa raga aku, mula laa aku marah2...jerit2 kat dorm tu adelah perkara biasa. melawan cikgu, warden, mama n abah.. *ade rase penyesalan yg amat sgt*..tapi serious laa..mmg time ni wa rebel nak mampos. bila mama tegur sepatah, aku jawab berpatah2...ntah laa..klu laa ade pintu soka hati doremon, konpem aku akan pinjam n balik ke zaman ni. then i d rectify n mend those things. and ada lagi satu bende laaa aku nak wat..but id rather not to share it here hihihih. fyi guys, im a very private person..i dont share all the things with strangers..

ok, pastu zaman aku kat uia..masa ni aku still lagi kuat melenting.towards end of my LLB years, baru laa aku start mcm cool sket..aku pon tatau ape turning point nye..my be it started with the big M kot. ntah..klu btol laa thts the reason y aku dh tak jd pemarah, ade gak laa hikmah his existence in my life..*clap clap and big thanks to u big M*

then aku start chambering n working life....masa ni mmg aku jd org yang cool gile. bnyk sabo je dlm segala mcm hal. dgn mama aku dh tak gado..klu mama bebel2 pon, wa angguk2 geleng2 je...ngn ex bos aku pon, klu pon aku marah ngn dia, aku bnyk diam kan aje. dgn bekas chenta hati pon sama..klu wa marah ke, wa majuk ke, wa diamkan aje. dan aku sgt pelek laa mana pergi nafsu amarah aku?adekah aku sudah tidak bernafsu? erkkkk bahaya tuh..tp wa konpem, bab nafsu tuuuuuuuttt tu, aku still ade hokay..tp H, anda jgn bimbang! hikhikhik

tapi aku tau..aku ni ade je perasaan nk marah org...rase nk maki hamun org when something goes wrong..bkn lah aku lgsg takde rase nk marah..tapi cara aku luahkan kemarahan is totally different frm the old days...klu dulu bile aku marah aku ske melawan n maki2 org..now aku lagi ske diam. klu perlu, aku nangis sorang2. then i ll feel better..rather than g maki2 org...semakin meningkat umo ni, i realized so many things..one of the things is, life is not always about you n yourselves. aku penah terbaca kat mane ntah, it says, if u have nothing good to say, then just say nothing. dan setiap kali aku rase nk marah, aku akan pk bende tu..n lama2..aku dh terbiasa...

sekian entri semi emo saya pada hari ni. terima kaseh daun keladi!

Perturbed

hi guys..it seems like i have not been writing anything for quite somtime..been bz with quite a number of arrangements..be it personal or official. ermm mana nak mula ni..

ok, about today.. i have been left to decide on a thing that i should not decide. kdg2 akupenat nak terangkan kat org2 disini, yg sbg legal n compliance officer, my task is advisory in nature. i shud be giving advice whether tht thing is in compliance wif any rules or regulations, or if opinion is needed regarding to the LEGALITY of things in hand..pendek kata, aku blh masok campor bile the issue berkait dgn legal evaluation..bukan credit evaluation...pulak tu, my boss is on leave n will be back on wed. i was put the pressure to write an email and to derive my commercial opinion in the email..which im not supposed to do tht without consulting my immediate superior..dan aku pon col bos aku dan bos aku ckp..it is not our call to give a decision..it falls back to the management to decide.

logically, if legal is to give advice on whether the top management of the company shud or shud not proceed with the decision to say yes or no, baik suh orang legal je jadi ceo! maksud aku kat sni, we, raise the issue as when and where we notice the issue...then we give the pros and cons..wats the impact on our company n so on..tapi bukan nk wat apa2 decision..

ntahlaaa..wa letih laa beb..bos wa kata cm ni..big boss wa kata cm ni..wa fenin..wa nak blk.bye

;;

Template by:
Free Blog Templates