Tuesday, March 27, 2012

Herbalife day 7

sudah sambung bekerja di minggu yg baru. jadi routine herbalife adalah kembali normal


breakfast-herbalife shake

snack-xde.mls mk bgn g basuh epal

lunch-nasi puteh ayam kunyit

teatime-muruku satu genggam (aiyakkk godaan ni)

dinner-herbalife shake

supper-milo and nestum

Monday, March 26, 2012

Herbalife day 6


kata hari ahad kannnnn..so still kat rumah mama...uhuhuhuhuhuh

breakfast-herbalife shake

snack-xde

lunch-nasilauk campur (matiklaaa campur2 kannn)

teatime-tutup mata xmo tergoda dgn cekoodok mama buat....so berjaya menepis dugaan

dinner-herbalife shake & 2 biji oren

supper-xde.x lapar

sabtu (herbalife day 6?)

aku skitp.blk umah mama bnyk godaan..damnnnn

Herbalife day 5

breakfast-herbalife shake

snack-epal merah

lunch-herbalife shake

teatime-oats

dinner-sushi (ohh ohhh myyy)

supper-ice cream new zealand. diet eh?

Friday, March 23, 2012

Herbalife day 4

yesaaa....dah hari keempat dan aku masih disini...clap..clap..bukan apa, klu tak buat jurnal mcm ni, nnt aku mcm lupa diri..kufur nikmat.hahaha. so utk mendisiplinkan diri, mmg kna buat food journal ni. apa yg saya mkn semalam???

breakfast-herbalife shake

snack-epal merah

lunch-nasi puteh, lauk hati ayam dan bergedil

teatime-apam balik nipis satu keping (huh godaan syaiotonnnn)

dinner-herbalife shake

supper-susu anlene dgn oat satu sudu

so far timbang takde turun berat lg. tatau gak sbb timbang kt umah tu zaman tok kaduk...bukan digital punya. so aku ingt blk ni nk bli timbang digital lah. tapi suar ade rase longgar sikit...yeszaaaaaa

Thursday, March 22, 2012

Herbalife day 3

okeh...dah masuk 3rd day i makin mantop...menepis godaan2 syaitonnnn...so wat i ate yesterday?

breakfast-herbalife shake

snack-green apple (puiiihhh...masam gilos)

lunch- nasi puteh dgn tomyam sayur

teatime-karipap sebijik...salahkan opis mate aku yg bwk kuar karipap lebihan meeting!

dinner-herbalife shake

supper- mkn buah anggur. lupa nk kire bape bijik

hishh...seksa...tapi demi untuk kesihatan dan masa depan...chaiyok chaiyokkkkkk

Wednesday, March 21, 2012

Ntahlaaa...

tak tau nk sedeh ke nak gumbire. but one my frens ckp i patut bersyukur. sokay, not my rezeki this time.

Target




my ideal weight.bmi will be 24.5 if i reached 70kg. do support me frens.


Herbalife day 2

day one aku skip sbb tak ingt mkn apa..hahahah. and semalam aku cuti pon.so ade mase nk masak kat umah.

so day 2 aku berakhir dgn menu sebegini:

breakfast-herbalife shake

snack-skip sbb khusyuk main game

lunch-bihun goweng n air masak

tea time- semangkuk kecik kuah tomyam n sayur2 ( sbb aku masak so tringin nk makan...huhuhu)

dinner-herbalife shake and fruits

hERBALIFE

aku ni suka yoyo diet.diet plg unggul aku adelah mase zaman uni dulu. masa tu third year.tahu 2005 gitu laa...aku start pakai braces. so tak leh mkn benda2 merapu sgt. jadinya aku on amik kesempatan untuk diet. aku banned nasik.tp aku mmg mls eksesais. aku mkn mee ke meehoon ke...roti ke..lauk ke..pape laa..janji x sentuh nasi. sampai laa ke zaman aku chambering n start prektis. tahun 2009 mase start keje kat kompeni aku skang ni baru aku start mkn nasi blk.4 tahun idop takdak nasik. eh boleh dok oversea kan...abis satu degree dlm 4 tahun tu...mkn roti je....hasil nye mmg kurus laa dulu2009 ngn 2012 (my current weight) berat ku bertambah 25kg...gila kan...

aku dh tak tahan tgk baju2 aku yg mengecik dlm box kat umah tu..baju mengecik atau aku yg membersar? korg nilaikan laaaa..so aku ckp kt H nk diet. 4 bulan aku kawen ni mmg aku jenis masak untuk dinner kt umh. klu mls, nasi goreng pon jd laa..sbb H tak ske mkn luar. aku pon x ske gak sbb x sabo nk blk umh bukak tudung...hahaha. jd bila aku dh start diet, harus la makanan H pon versi diet gak kan. aku ckp nk amik herbalife.H ok...dia nk amik gk,,tapi dia suh aku try dulu. last yr aku pnh try...pas turun 4kg aku cm tak disiplin dah. then aku stop mkn..pastu aku aku mkn sesuka hati makanan yg fattening.


tp kali ni aku berazam bebtul2 ni. mcm azam aku tahun 2005 dulu. nk kurus...umo dh masuk 30 ni..harus jaga kesihatan. and somemore kitorg harap2 sgt nk dpt baby. member aku doctor. dia ckp klu org gemuk mmg chances utk pregnant agak tipis sedikit. so untuk itu, aku akan mendisiplinkan diri berdiet. ni dh 3 hari aku mkn herbalife. first day seksa. smlm nday, aku cm dh ok.tp aku bnyk mkn buah laa..sbb mulut ni gatal kan..asik nk kunyah2 je. so buah adelah peneman setia. kat umh aku penuh buah2an. pegi opis pon bawak buah sbb takut aku gedik2 nk mengunyah, atleast ado buah nk kunyah. klu takde buah, mau aku tepon mcdelivery kangggg

harini aku bwk bekal g opis. mlm smlm aku masak tomyam. sbb aku x mkn mlm, H je mkn, so bnyk lebih. aku bwk untuk lunch kt opis arini. haruskah aku wat report ape aku mkn tetiap hari kat blog?aku tgk ramai wat cm tu. mungkin utk mendisiplinkan diri. nak try jugak lah.since boleh hapdet blog dr henpon saje kannn,...

Thursday, March 15, 2012

Kena halau

kemarin aku pindah umah. ceritanya gini. sebelum kawen aritu, kitorg dh g cari umah sewa. aku awal2 dh ckp takmo tgl ngn parents pas kawen or even famili.adalah sebab2 tersendiri..hihihi. so sebulan before kawen tu, kitorang g riki2 umah...n found one tht we both really, really like. sbb bnyk2 umh yg kami g view tu, aku soka, H plak tak soka. yg dia suka, aku lak tak bkenaan. mmg lotih laa nk cr yg satu umh yg both pon suka. so dpt la sebijik kat jalan duta ni.itu pon member opis aku rekemen pasal dia dok situ gak.


so dh sign laa tenancy agreement for 2 yrs. bajet 2 tahun smp umh yg kitorg bli tu siap, dgr2 nya umh tu siap dec 2013..lama lagi kannnnn...then pas kawen aku pon masuk laa umh sewa ni..berangkut segala brg2 aku ke rumah sewa. lotih weh ngemassss...dgn adiah kawen nye. dgn baju2 aku..baju2 h. aku plak bab ngemas ni, aku ske wat sorg2. mula2 aku suh gak H tlg.mana blh aku terkinja2 ngemas sorg dia sesedap tgk tv aje...haippp...tapi sudah nye aku suh dia tgk tv blk. sbb aku rs dia bkemas lagi tambah sepah.ha,ha,ha.

aku kawen ujung oct 2011. aku btol2 tdo kt umh tu 1 nov. H dh pindah masuk dulu sbln sblm kawen. elok je masuk bulan 12, tuan rumah tu tny kitorg nk bli umh tu ke x. cibettt je kan. umah kecik kangkang kera tu dia nk jual 380k. tak de kje nya aku nk bli. then dia request us to allow her agent to bring in potential buyers. aku ok je. since aku dh ade tenancy agreement tu. and minah ni ckp buyer tu nak bli for investment. so kitorg blh la stay kan. then awal march tu owner text aku ckp yg buyer tu nak dok umah ni. so kitorg kna keluar la. and dia janji akan byr 2 months compensation in lieu. and dia suh kitorg kuar latest by june.

aku dgr tu trus jd bengang. takde makne laa kan aku nk tgu sampai june. dan2 tu gak aku trus cr umah sewa lain. so aku bg tau owner aku nk kuar mid march. dia cam bengang ngn kitorg sbb dia kna pulang bblk deposit. tapi haku peduli apa. ko blh suka2 nk jual umh n halau aku...so aku suka2 laa nk kuar bila..apasal plak aku nk kna dgr ckp ko, kuar bln june???

so the next day tu jugak aku g view umh sewa baru. area jalan kuching je. dlm 1km je jarak dr umah sewa aku tu. umh kt jln kuching tu pon ade member aku dok situ 2 org.so ok laa...ade kawan2 gak.then terus aku start berkemas. senin lepas lori datang angkut barang..punya lah hazab berpindah dok rumah bertingkat2 ni. aku plak jenis dr kecik mmg dok umh atas tanah. so nk mengangkut brg2 tu turun naik lif tu mmg hazab le. klu umh atas tanah blh laa nk paking keta dpn umh je..ni keta lak paking kat blok lain...hazabbbbbbbbbbbbbbb...barang2 personal mcm baju2, pinggan mangkuk, hadiah kawen tu smua aku angkut sendiri, x pakai lori. sbb takut tercicir and takut diaorg bawak kasar.kang hancur berderai pinggan kaca aku tu.

dah shift smua brg ke rumah baru, then masa untuk unpack and rearrange brg2 plak...ni lagi satu punya hazabbbbbbbbbb.and as usual, aku lagi rela H tak tlg. pasal klu dia tlg, lai laa lambat jadinya. kang dia belek satu2 barang tu...pastu tny aku bli kat mana, belek album lama aku...then puji aku comel masa dulu2...DULU2 okkkk!!!! sekarang ni tak comel kah??? maka jadinya, aku sorg je susn blk semua brg2 n baju2 tu. H aku suh dia angkt kotak je. xde kederat aku nk angkt kotak yg berat tu.

umah sewa yg ni pon aku sign siap2 tenancy agreement dua tahun. kok dia halau aku lagi before tenancy period lapse, sah2 dia kna byr aku gantirugi 2 bln. harap2nye dia x halau laa...so blh dok sini smp umah bangi kitorg tu siap n pindah sana terus. ok ni laa alkisah nye kami kena halau.

tak sedih pon kannn???

Thursday, March 1, 2012

ade reader email aku. dia tanya, how's life after marriage. sebab dia kata tgk kat blog aku ceriaaa je. x ceta psl kerja, pasal g jalan or kawen. takde ke problem langsung.


dear reader,

tipu la kalau aku kata lps kawen ni takde gadoh2. sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. tapi aku penah baca somewhere, masalah rumahtangga bukan untuk dikongsi dan dijaja2 pada semua org. lagipun aku baru kawen. baru 4 bulan. masih di tahap learning curve lagi. separuh diri aku masih fikir dan berperangai mcm org tak kawen. suami aku pun mcm tu gak. so bila gaduh, kena lah kita muhasabah diri. ingat balik happy moments. takperlu nk share kat blog. sebab kadang2 tu benda yg digaduhkan mungkin mengaibkan kita atau suami. bukankah menutup keaiban org lain adalah dituntut dlm islam? ini kan pula suami sendiri. ewahhh...lately bnyk tgk rancangan agama sehhhh..alhamdulillah.

x ke malu kalau dh canang dlm fb dan blog, bergaduh perang bagai dgn laki sendiri...tup tup esok tu elok kuar entry kat blog... I LOVE MY HUSBAND. siap gambo comolot lagik. hahahaha... so senang ceta, bila ade masalah ngn husband, or gaduh ke apa ke...aku akan diam je dulu. sbb klu aku mula cakap, nnt aku naik darah. so berdiam diri adalah sgt efektif.lps dua2 dh kool, pergi makan aiskrim mat kool.hahah tipu ok. pas dedua dh cool, baru kitorg talk about the issue. tapi ni cara aku lah...lain couple, lain lah cara nya...kot2 ada yg ske makeup sex ke apa ke. ikot kau org lah kannnn. hahaha..best gak tuuuuuuuuuuu.

aku tak suka sgt ceta hal rumahtangga. satu, nak hapdet blog pon aku mls. so bila hapdet, xkan mau ceta sedeh2 or psl gado2 ngn laki kannn...harus lah ceta yg sonokkkk..so nnt bila dh tua2..or bila sentap ngn laki, leh baca blk blog aku ni n ingt blk our happy moments. terus x jadi sentap.kannnnnn..

ok.bye.

;;

Template by:
Free Blog Templates