Saturday, August 21, 2010

ok?tak ok?

mestilaa tak ok..hokay!

yer i ve gained 1.5kg in 2 days only..it must be mum's cook. or nafsu sy sendiri? demmit...harus usaha kuat. i dont have much time.

Friday, August 13, 2010

Nak update tapi malas

yup..the title says it all..i have iftar with my office management today at putrajaya and some of the rep from mof. mula2 i was a bit lazy to go, but the invite was cc-ed to my ceo..so mcm segan laa kan klu x pegi, nanti ceo kata apa plak.. another reason yg buat sy malas bangat nak pegi adelah kerana sy mahu balik ke ulu yam..mahu pujuk ibu saya..

harap2 allah permudahkan segala urusan saya...

Wednesday, August 11, 2010

x bnyk beza dgn ramadhan yg lalu...alhamdulillah masih lagi diberi peluang untuk berpuasa pada tahun ini...rase mcm skejap je mase berlalu yerr..so mcm mana first day berbuka? meriah tak? td sy pegi bazar ramadhan..mcm2 ada...org pun tak putus2 dtg even dh pukul 7pm. kalau dulu2...sy mesti nk berbuka posa dgn bermacam2 bende.kuih la, nasi laa...pencuci mulut yg manis2 laa..air plak mesti mau kaler2..

tapi as im getting older and wiser, berbuka posa tahun ni tak semeriah tahun2 yg lepas..td sy selamat berbuka dengan sebungkus mee goreng berharga rm 2 yg selamat sy beli di bazar, popia 2 basah 2 ketul yg blm sy mkn, dan karipap 2 ketul. air pula hny sekadar air suam.almaklumlaaa...berbuka sorang shj..mmg tak menyelerakan..misi sy tahun ni adelah tidak mahu berbazir makanan di bulan posa..membuang segala lemak2 terkumpul (ini utk misi december)... dan tidak mahu rase mcm ikan buntal sejurus slps berbuka..

esok hari kedua..harap2 nye sy mampu untuk mengawal nafsu mcm hari ini juge..anda smua bagaimana?

Tuesday, August 10, 2010

Kusut

jadi ibu bapa mmg susah..jadi anak pun susah. kalau salah cakap sikit, orang tua dah merajuk. dulu, sy mmg kuat melwan. mama ckp sepatah...berpatah2 keluar dari mulut sy. but as i grew up and getting older,wiser...i have changed a lot.lebih bnyk berdiam diri. mama bising2 pun sy diamkan saja.

tapi saya manusia biasa, sy cuba untuk jadi anak yang sempurna..kadang2 saya tak tahu kesempurnaan yg macam mana yg ibu bapa mahukan. kadang2 saya rasa sy dah buat yang terbaik..tapi malangnya itu bukan yang terbaik bg mama saya. bukan saya tak cuba..saya dah cuba dgn sedaya upaya.

saya manusia biasa. yang tak boleh lari dari kesilapan. saya tahu, berdosa kalau saya melawan ibu ibu bapa. sy takkan cium bau syurga sekali pun. saya tahu itu. tapi saya manusia biasa. sy akan buat silap walaupun sy tak mahu buat silap.

Monday, August 9, 2010

Sugar in my blood?

hai. ye saye tau saya sgt mengabaikan blog sy ini. sy mintak maaf sgt2. lately, sy ade bnyk perkara untuk diuruskan..dan di masa akan datang, lebih bnyk lagi perkara utk diuruskan. doakan sy semoga semua urusan berjalan dengan lancar. siape yg tak nervous kalau berada dlm situasi saya ini. doakan sy ye kawan2..doakan semoga semua nya berjalan dengan lancar. sy akan cube lebih rajen untuk meng update perkembangan badan terkini ...hihihihi.

serious.saya.takut.berdebar.

tapi...

terima kasih Allah.

;;

Template by:
Free Blog Templates