Wednesday, December 22, 2010

Chakkkkk!!!!


ok..ok...saye tau..saye berhutang gambar terhadap blog ini..bnyk sebab mengapa saye masih tak upload lagi gambar2 tunang.

1. encik fotografer saye blom habis edit lagi gambar2 yg diambil
2.saye sedang bertunang ketika itu, makanya saye tak boleh pegang kamera dan ambil gambar sendiri ketika disarung cincin
3.saye malas nk transfer gambar dalam blekberi saye ke laptop saye
4.saye takut anda semua gelak guling2 tgk gambar saye yg bajet cun dan kontrol ayu
5.saye busy *alasan tipikal*
6.saye malu

oleh itu...saye byr sikit2 dulu boleh ye?


*malu.nak nyorok jap*

Monday, December 20, 2010

perbualan ym dikala MC

UdAlia Scofield:
UdAlia Scofield: hehe ape pasaan bile dh bertunang?
UdAlia Scofield: heheehee
UdAlia Scofield:
salwaredzuan: perasaan ku?
salwaredzuan: saye terase seperti tunangan orang!


Friday, December 17, 2010

Sudah bermula

Kerja2 dalam pembikinan...huhuhu..hopefully smua menjadi.. Almaklumla..tgn wa neh tak le kretip mana kannnn


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, December 16, 2010

my favourite is: YOU



Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And im learning you

Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And im learning you

And if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

I let my guard down for you
And in time you will too

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

4x
Deeper Conversation
let me


-->still remember the first conversation we had.didnt expect tht its gonna take us this far.glad to have u in my life.thanks love.

Lately sgt bnyk kerja.ok aku takmo komplen pasal kerja.

Aku ngantuk dari siang td.kuar opis dlm kul 7 lebeh.around kul 8 aku smp umah...nak tdo, tp mata x leh pejam.pastu tgk top model.pastu aku lapar. Aku masak megi dlm kul 11.aku mkn megi...tp xde feel.

Aku nak tdo now.tp xleh tutup mata.bulu mata aku basah sgt kot.kena bli dryer lah.

Ok aku mengarut je.

Power puff gurl kaler pink mestoi kena power.xleh rembes2 hokay.

Jom lah tdo. Aku dh makin merapu. Nak mimpi pergi main layang2 kat tepi laut. Bye.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, December 14, 2010

Mak limah power

Smlm aku g tgk ceta hantu mak limah blk rumah..(Btul ke taju dia?)..mmg puas ati laaa..mseram pon seram..lawak pon lawak juga! Arahan mmg mantop...even ade unsur2 tak logik...tp aku feduli hape, janji aku leh gelak guling2 dan takut smp nyorok bwh ketiak org seblah time adegan2 seram...

Seat pon sold out..time lwk tu, akuu mmg gelak sakan ..oh ini jg salah satu cara nk ilangkan stress..gelak stok yg mengilai2..x rase malu pn sbb smua org pn cm gitu..hhahaha

So aku suggest korang g tgk.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, December 11, 2010

Jin dan lampu ajaib!

Kalau boleh kuundur masa..mahu kembali ke zaman ini! Tensi nye, mana la wa nak campak 10kg yg dh btambah ini?????

*gambar diambil semasa berat kurang 10kg dr berat skarang*

Oh tertekan
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, December 5, 2010

spot it!

Chaaaakkkkkkk...jumpe tak?

Hikhikhik
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, December 4, 2010

Nervous

Pengalaman pertama.I takot ni nyahhhhhhhhh...dup dap dup dap.jantung mau tercabot.ok.bai.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, December 3, 2010

Hai

Last week aku g tgk natrah.bsama H,nini dan juge tunangnye zul...oleh kerana show start lmbt sbb tgu permaisuri agong smp..so abis pon lmbt.makanya, selesai aja teater, terus pulang tanpa mengambil foto bsama natrah, tapi aku dpt ambil foto ini.camera bb adelah harems tanpa sebarang flash..nasib baik hp encik H ade torchlight...hahahah..bguna gak hp yg sll aku kutuks tu..see..muke aku nampk glowy kan? Itu sbb cahaya kasih syg dr hp torchlight H
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Testing

Ok tak?
Sent via BlackBerry from Maxis

Thursday, December 2, 2010

Faking IT!

am i faking the stress or faking the happiness?
doakan semangat aku pulih kembali. doakan sumpah aku tanggal 1 November 2007 itu bukan sumpah yang sia2. doakan aku ingat Allah dalam segala urusan, dalam segala keputusan dan dalam segala tindakan.doakan agar telinga aku menjadi pekak terhadap bisikan2 syaitan.doakan agar aku sentiasa ingat kenapa aku pilih profesion ini. doakan agar aku tidak lupa bahawa matlamat tak menghalalkan cara.
a famous quote from prof dicey, "an absolute power corrupts absolutely".
lagi, tolong doakan aku berhenti menangis..please? sebab aku nak sambung buat kerja

Wednesday, December 1, 2010

11.11.11




amacam, chantek tak tarikh ni? fyi, 11 November 2011 jatuh tepat pada hari Jumaat. Makanya bnyk pasangan berchenta yg mahukan tarikh tersebut sebagai tarikh keramat mereka. Sedang elok 11.11.11 jatuh pada hariJumaat, sesuailah untuk majlis akad nikah pada hari tersebut..dan keesokan hari nya, iaitu 12 November 2011 jatuh pada hari sabtu, sesuailah untuk dibuat majlis resepsi di sebelah pihak pengantin perempuan.


alkisahnye, 12.11.2011 yang tersebut, dewan2 yang berikut telah pun selamat ditempah..antaranya..


-dewan perdana felda
-dewan merak kayangan
-dewan tabung haji
-dewan risda
-dewan puspanita
-wisma sejarah
-dewan tun rahah


tempat2 lain diluar kawasan kl dan lembah klang, seperti di pj, shah alam dan juga putrajaya, saya tidak pasti pula bagaimana keadaannya.


kalau berkemampuan, mungkin boleh riki2 ballroom di hotel2. maybe still available.


kepada H, tolong le tukar tarikh tu...ade apa dengan tarikh yang cantik? yang pentingnya adalah penyatuan kembali tulang rusuk kiri kamu yang sekian lama terpisah *auwwwww ayat jiwang nak termuntah*

China Wall

What is China Wall principle?
can someone please enlighten me

Wednesday, November 24, 2010


cantik takkk?

ok..ade sape nk cari fresh flowers tak? aritu aku ade pegi survey2 kedai. dan terjumpalah satu kedai wholesaler of fresh flowers ni. kedai dia kat area pandan jaya. harga bunga dia sgt murah ok! rase nk pengsan tgk bunga2 yg cantik, segar dan murahhhhhhhhh bangat.

jd saya mau promosikan disini..

GRACIOUS FLOWERS SUPPLIES-wholesaler and retailer of fresh flowers.

No. 2G, Jalan Pandan 3/7, Pandan Jaya, 55100 Kuala Lumpur.
Hotline:03-92815498/03-92836346
atau boleh call Hafizi :0172727768

kalau nak tempah dlm jumlah yg bnyk, kna tempah seminggu awal..

*ini adelah iklan percuma sbb syae adelah sgt teruja dan ingin bkongsi ketrujaan ittew dgn anda semua..

tak kerja eh?

saye EL harini...weeeehawwwwwwwwwwww

Tuesday, November 23, 2010

NYAMUX

nyamuk biasa nye berterbangan di waktu senja dan malam hari. tapi ade juge nyamuk yang menari2 di udara pada siang hari. mungkin nyamuk itu bodoh...mungkin nyamuk itu bangang.atau mungkin nyamuk buta.

dear nyamuk,
mind ur own business

dear nyamuk,
get a life

dear nyamuk,
if u play hard (i know you do!), work harder. dats how ppl achieve their goals, not by being nyamuk!

dear nyamuk,
stop being pretentious. it's so disgusting!

Thursday, November 18, 2010

Berminat?

ade sesapa berminat nk apply kerja tak?

company : Pengurusan Aset Air Berhad

position: Legal & Compliance Executive

Requirement:
1. LLB/CLP (admission to the Bar will be an added advantage *sebab boleh geng sama wa hokay*)
2. 1-2 yrs. Fresh Grads are also welcomed (janji korang eager to learn new things)

gender preference: either male or female..transgender wa tak layan..nanti aku kena kongsi toilet plak derrrr

gaji : ikut kepandaian korang demand..hahahah. fresh grad jgn nak ngade2 demand! wa pancung awal2!


Work Description:

>vet through all the agreements, BOD papers, tender documents, TOR, SOPs, procurement
manuals, and any other related documents that have legal implications and to analyze if there is any legal issue arising thereof.


> to ensure that the documents forwarded by other
departments are in compliance with the board resolutions, SOPs, procurement manual and
relevant laws and regulations.


>to assist other departments in solving the legal issues

>manage the ongoing/future litigation suits for/against the company

>to assist the Head of Legal Department in preparing BOD papers initiated by our own
department, and to prepare letters, memo, agreements


>prepare and draft legal opinion before outsourcing the issues to the external lawyer (if the need arises)

>to attend meetings with other departments, consultants and other external meetings

>Liaising with external regulators and advisers, such as lawyers, auditors and Company Secretary

kalau ade yg berminat, boleh emailkan kepada raidah@paab.my . buat mase ni, HR kitorang belum advertise lagi. kalau dah advertise, konpem melambak application. aku malas nk interview ramai2..den banyak laie kojo lain nak buek! our company profile korang bleh tgk sendiri kat www.paab.my

Monday, October 25, 2010

Pengisian Jiwa

kat opis saye td diorang buat "Religious Talk" session bersame Brothe Shahkirit Kakulal Govindji. beliau ni mmg cool..terbaek di kalangan yg terbaek. mase time bulan pose aritu, kitorang ade invite dia 2 kali utk bagi ceramah. hasilnye, takde sorang pun tersengguk2 atau pun menguap mase ceramah beliau. atas feedback yg begitu memberangsangkan, kami pon invite dia lagi skali utk bg ceramah.

poin nye bnyk yg bagus2. beliau hny memetik sepotong dua ayat dari alquran..selebihnye beliau menggunakan logik akal.pendekatan ini lebih mudah...senang nak paham bg org2 yang hanya ade basic agama yang tak seberape mcm saye ni. topik asal tadi adelah tentang kelebihan solat. tapi ade pulak sorang mamat yg tny soalan pasal poligami..so mmg meriah laa feedback kaum adam terhadap soklan mcm tu.


fyi, brother shahkirit ni dulunye penganut agama hindu. anyway, berbalik pd soalan mamat td tu, dia tny, "kenapa dlm islam lelaki boleh kahwin 4? sedangkan agama lain tak ade yang membenarkan lelaki kahwin 4"

jawapan beliau sgt mudah utk difahami. dia suruh kita baca dan kaji bible...and if any of us can show one single verse in the bible abstaining a man from contracting into a polygamous marriage, dia akan undi org tu jadi Perdana Menteri...hahaha..lawak kan..tapi ade benarnye. dalam bible memang takde ayat membenarkan lelaki kahwin 4...tapi dlm mase yg same juge tak ade ayat yang melarang lelaki utk kawen lebih dari satu. dan kepada pengamal undang2 seperti sy, bigamy is a felony under penal code because parliament has legisted it so to be a crime under such code.logik tak? logik bukan?

as i mentioned earlier, brother shah kirit was a hindu before he converted to islam. so bile dia memeluk agama islam...kwn2 dia pun usik2 laa.."wahh untung laa kau skarang ni shahkirit..dh masuk islam, kau boleh kawen 4 isteri"...dia pon reply..."eh..ape pulak..aku masuk islam, rugi lah..sebab tuhan agama hindu boleh ade 16 ribu isteri"... sumpah agak lucu juge dgr jawapan dia..tapi mmg betul pun dia ade ckp, ade tuhan hindu tu (nama apa ntah sy tak ingt ) ade 16 ribu isteri..

secara logika nya...surah almaidah ayat 3, yg membenarkan lelaki mempunyai 4 isteri...tak semestinya dilihat dari satu aspek sahaja. menegah atau membenarkan? membenarkan ade lah sgt jelas..tapi saya juga katakan bahawa ayat tersebut adelah satu penegahan terhadap amalan poligami masyarakat jahiliyah yang tiada batas.sebab secara umumnya semua pun tahu poligami mmg telah menjadi amalan datuk nenek moyang kite sejak dari zaman habil dan qabil.. tak kire ape jua bangsa, agama, kaum dan keturunan..semuanya mengamalkan poligami. nabi sulaiman ade 99 isteri..nabi ibrahim ade 3 isteri (ye ade 3..sarah, hajar dan lagi satu sy tak ingt namanye). orang kristian juge percaye pd solomon dan juge abram.

ok lah..dah tiba mase utk saye sambung kerja yg tergendala..skang ni mesti kamu smua ingt saye penyokong poligami bukan? wahhh tentu saham saya melonjak lonjak dikalangan abang2 ganteng luar sane..calon isteri misali nehh..hikhik..anyway, sy bukan penyokong poligami, tidak juga anti poligami. pada saye, kalau itu hukum Allah, maka siapalah saya utk menidakkannye...cuma, kalau abang2 ensem yg membaca omelan saye pada hari ini, tentu tersenyum girang..tapi kan bang...bacelah surah almaidah ayat 3 tu smp abis yerr..smp part yg "fa in khiftoum al la ta'diluu fawahidah" *kalu tak paham pergi cari terjemahan cepatttt*

akhir kata, saya titipkan disini lawak selit dari brother shahkirit;

kalau lelaki boleh ade 4 isteri..dan perempuan boleh ade 4 suami, sudah tentu nye kite smua ni saling berkait dan bersaudara..barulah 1Malaysia punyaaaa!!!" pening kepala bukan? hahahaha renung2kan dan selamat beramal


saye dh takde bnyk mase lagi...kalau gaji saye 10k kan best. tak payah runsing2 pk bajet.saye takot..saye nebes. saye malas pun ade juge rasenye..pendek kata, saye rase bermacam2 sekarang ini. tapi buat mase skarang ni, saye lebih fokus hal2 di pejabat. semenjak ketiadaan bos saye, segalanya urusan terjatuh atas bahu saye...namu begitu, tiade elaun memangku diberikan...demmit! takpe, nawaitu saye hny satu..buat yg terbaik selagi mana gaji saye dibayar.bekerja itu adelah ibadah...gaji itu adelah ganjaran...bonus itu adelah ganjaran bergande gande!!!hahaha..tapi bonus adelah lambat lagik.bulan mei tahun depan.

setiap hari saye rase mase berlalu dgn sgt pantas.celik2..pejam2 pelepah bulu mata saya yg tak berapa nak lentik ni...dah pukul 5.30pm.tunggu H jemput sy pulang...dlm pukul 6pm dia smp opis...kemudian kami pegi mkn2..pukul 7.30 je sy dh terase mengantuk..kdg2 sy tidur shj dlm kereta...perasaan sy adelah sgt indah apabila tiap kali pulang dari kantor, ade org yg drive kereta.saye boleh laa membelai bulu2 mata sy sebentar.

tapi mmg sgt obvious, sejak masuk bulan october ni, saye asik rase letih dan kurang tido.pd hal sejak H kje kat yap kwan seng ni, sy terpakse jumpe dia hari2...so kami dh tak gayut gayutan smp pukul 3pagi lagi mcm dulu2..waima begitu (oh bahase ku sgt sastera hokayyy), pukul 10 lebih je, sy dh padam...kdg2 plan nk tgk movie kami batalkan shj sbb sy dh ngantuk..hahhaha..

tapi H pun dh start bz dh...weekend pon dia kerja.hopefully dia takyah g miri...klu nk g miri pun, tgu le pas bulan doblas.kasik le saye puas2 manje sama dia dulu..*blekkkk*..mode gedik plak.baldi plisssssssssssssss....

mood nak berblog pon dh kureng. klu nk berblog pon sy tatau nk ceta psl ape selain kerja..hidup sy dh tak se fun dulu..huhuhuh..*agak sedeh disini* saye dh takde bnyk mase nk lepak sama kawan2 terchenta...dlm otak juga asik pk tentang kerja...ade tak ade pun...psl our mini capex tu..takpe2...esok, saye mahu berhaving fun sama eva dan masni...mahu gelak puas2 smp pecah peyutttttt...


ok lah..dh pukul 1.15am rupenye...dh lama sy tak tdo selewat ini..ni smua sbb ptg td saye dh bantai tdo sepuas puans nye..syiok mehh tdo...jom le..nite peeps

Wednesday, October 20, 2010

Appraisal

lately wa mmg bz tahap gaban melompat. bos dh anto surat resign. esok dia last day. so skang ni ala2 transition period to hand over semua benda kat aku..sementara nk tgu manager baru masuk. takpe2...wa kan power puff girl..konpem wa cool je.tader hal punya. so arini dh free skit since status report smua wa dh setelkan..

tapi smlm mmg wa senget abes..dok isi borang appraisal tu wa rase bende plg susah dlm idop. law paper pon tak sesusah tu beb..hape kejadahnye laa nak kna ade appraisal bagai..siap HR datang cari lagik sbb wa nye appraisal form lom submit. selambe wa jawab sama HR,

"AKU KEJE UNTUK RAKYAT LA BAIII..KPI KE, APPRAISAL KE...I JUST DONT GIVE A DAMN..WA BNYK LAGI TENDER NK VET NEH, APPRAISAL FORM NI BUANG MASE DER"

KPI KE, APPRAISAL KE..ADE AKU KESAH?

hahahahahah..korang nk bg aku brape pon, bagi lah..aku rase cm nk upah org je isikan borang tu smlm..dah le kpi pon aku tak brp nk phm. bile aku tny bos aku, skali dia jawab "salwa, i pon tak phm sebnanye..i just dont give a damn psl kpi2 nih"

ermm..mcm pernah ku dgr ayat bos aku tuh.. well wat more can i say? GREAT MINDS THINK ALIKE!

kepada bos aku yg rock dan slambe,

tenkiu dari lubuk hati aku yg terdalam. bos mmg best!wa datang kije kul 10 pon, bos layan kan aje..janji kje jalan kan..ahahahahah...tp bukan psl tu je wa salute bos wa nih..she gives credit where it is due..tapi klu wa wat salah/main2...wa kne sound gak beb..tp wa tak kesah..it's a learning process for me.

well...

Monday, October 18, 2010

otw nak g opish pagi ni dgn H, kat radio kuar lagu ni..mule2 aku bantai gelak tak hengat sbb adelah sgt lawak...tp lirik dia bagus gile..renung2kan dan selamat beramal!!!

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2

Tuesday, October 5, 2010

Dah Konpem!

*mode sedeh*

so mmg dh konpem bos aku akan resign. she ll be leaving us soon..her last day will be end of this month. to be frank, aku mmg sedeh gile..she is like my guru. i came and joined this company with zero knowledge about corporate thingy as i was from litigation/criminal background. in one year, i ve learned so many things from her. (takle sampai tahap from zero to her0) tapi frm soomeone yg mmg definitely bangang abis n taktau ape2 psl construction law, psl agreement, psl company law...atleast skang aku tau le skit2. aku baru je plan nak stay lama skit kat sini so tht i can absorb as much as i can from her, but it turned out tht dia yg nk tinggalkan kitorg.

ntahla...seriously, aku sedeh gile. sebab susah nk dapat bos yg baik cm ni. yg tahan sabo ngn aku yg ala2 hampeh ni...yg sempoi gile klu aku masuk opis kul 9.30 (pd hal time kje start kul 8.30), yg selambe je kasi aku balik awal klu aku ala2 dh weng2 tgk tender yg menimbun atas meja tu..hopefully aku dpt bos baru yg sama baik cm dia.

Tuesday, September 14, 2010




Kenapa saya pilih gambar ini?sebab pada saya hari raya adalah satu pengertian paling bermakna utk diraikan bersama yang tersayang. keluarga saya memang gila2..terutama along..dan saya sendiri..penyakit ni dh berjangkint ke generasi anak2 buah..of kos dlm gambar ni yg plg ceria adelah kanak2.. tapi setiap tahun raya, mmg susah nk mengatur budak2 ni amek gambar! dari tudung sy yg ayu, smp laa senget benget tudung sy dibuatnye..mekap pun cair sbb berpeluh2 lari mengejar budak2 tu.tak reti duduk diam langsung..kalau tak percaya..lihat gambar ni pula.. yg sorang nk berjalan kedepan..yg sorang menangis kena dukung dgn mak dia..yg sorag buat aksi smp tutup muka!mmg letih....tapi itu yg menggembirekan,,, memandangkan hny sy sorang saje yg tahu nk gune camera sy ni...maka sy laa tukang memetik timer dan berlari2 anak ke spot yg telah direserve utk sy..dan terhasillah gambar sopan ini!

Monday, September 13, 2010

Suku tahun

ye benar...perjalanan masih panjang. kami baru bermula. kenapa aku katakan kami? sebab ini tentang aku dan dia. mlm ini aku jiwang. sebab aku tgh dalam mood jiwang. dia..tidak sempurna. tapi aku terima. aku..tak sempurna.dan dia terima. kalau selalu orang bercakap tentang kesempurnaan, tapi aku pula terfikir tentang ketidaksempurnaan. tapi dia selalu pesan, sempurna atau tidak, yang penting hati! untuk apa kalau sempurna pada pandangan fizikal, tapi hati yang cacat?

dia...

langsung tidak memenuhi kriteria lelaki idaman aku. secara jujurnya, kriteria lelaki idaman aku taklah tinggi mana. aku ni tak ada taste barangkali *kutukan pada diri* setahu aku, aku cuma suka lelaki boleh bercerita. dari hal personal, kerja, politik, ekonomi, sahsiah smp laa ke xxx *hahahah yg ni paham sendirilah*

dia..

bukan peguam. tidak pernah blaja undang2. tapi dia suka dgr aku cerita psl undang2. buat aku rase kembang kuncup dan bangge..hahaha.kalau cerita tentang kerja, umpama ayam dan itik. tapi disebalik ketidaksamaan kerjaya, aku suka dgr cerita tentang kerja dia..dan begitu juge dgn dia.

aku..
punya keyakinan diri yg sgt cetek bila ia berkaitan dgn soal hati dan perasaan. selalu fikir yg aku tak punya apa2 untuk ditawarkan. rupa takde..atau mungkin akibat kegagalan dlm kisah cinta lampau? selalu berfikiran negatif dan rasa diri tak layak untuk disayangi. tapi ungkapan keramat "yang penting HATI" itu buat aku rasa yakin diri.

kami...patut kenal lama dulu..tapi mungkin 1996 bukan takdir kami. aku dan dia selalu terfikir, had we crossed our paths before, things wud have been perfect for us. unlike now. tapi aku sll katakan pd dia, perhaps our paths have crossed bfore but we didnt realize it. hence, be it our first encounter, makes me hope most ardently that it is also our last...

Sunday, September 12, 2010


sudah masuk hari raya ketiga tapi saya masih blm wish selamat ahri raya pada smua...di kesempatan ini, saya mahu mengucapkan salam aidilfitri kepada semua yg membaca blog saye ini..kalau ade terkasar bahase, (bahase sy mmg sll kasar pn...hehehe) sy menyusun sepuluh jari saya yang tembam ini ... sy tau sy mmg pelamas update belog lately....hehehe jgn serik merapu disini ye kawan2...sebagai balasan/upah sbb sll singgah di belog merapu sy ini, sy bg gambo raye utk tatapan semua..ewahhhh...cam poyo gile..anyway, few raya pics ...tp pic sy tak bnyk...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa


gambo raye satu famili...ceria kn...
sy dan anak2 sedare..mungkin tahun dpn dgn anak sendiri? hikhik *mode gedik disitu*
kakak ipar sy (kak ita) dan kanak2 ribena
kanak2 ribena yg payah nk diambil gambar!
acik sy, kakak ipar sy juge (nurul), sara dan nia!
along, kak ita, rais n akim
sy geram bangat sama budak ini!


eh mcm tak lengkap pula kan....tuan punya belog takkan takde? hikhikhik...

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...selamat hari raya everyone!!

Saturday, August 21, 2010

saya gemukkkkkkkk!!!!!!

ok?tak ok?

mestilaa tak ok..hokay!

yer i ve gained 1.5kg in 2 days only..it must be mum's cook. or nafsu sy sendiri? demmit...harus usaha kuat. i dont have much time.

Friday, August 13, 2010

Nak update tapi malas

yup..the title says it all..i have iftar with my office management today at putrajaya and some of the rep from mof. mula2 i was a bit lazy to go, but the invite was cc-ed to my ceo..so mcm segan laa kan klu x pegi, nanti ceo kata apa plak.. another reason yg buat sy malas bangat nak pegi adelah kerana sy mahu balik ke ulu yam..mahu pujuk ibu saya..

harap2 allah permudahkan segala urusan saya...

Wednesday, August 11, 2010

x bnyk beza dgn ramadhan yg lalu...alhamdulillah masih lagi diberi peluang untuk berpuasa pada tahun ini...rase mcm skejap je mase berlalu yerr..so mcm mana first day berbuka? meriah tak? td sy pegi bazar ramadhan..mcm2 ada...org pun tak putus2 dtg even dh pukul 7pm. kalau dulu2...sy mesti nk berbuka posa dgn bermacam2 bende.kuih la, nasi laa...pencuci mulut yg manis2 laa..air plak mesti mau kaler2..

tapi as im getting older and wiser, berbuka posa tahun ni tak semeriah tahun2 yg lepas..td sy selamat berbuka dengan sebungkus mee goreng berharga rm 2 yg selamat sy beli di bazar, popia 2 basah 2 ketul yg blm sy mkn, dan karipap 2 ketul. air pula hny sekadar air suam.almaklumlaaa...berbuka sorang shj..mmg tak menyelerakan..misi sy tahun ni adelah tidak mahu berbazir makanan di bulan posa..membuang segala lemak2 terkumpul (ini utk misi december)... dan tidak mahu rase mcm ikan buntal sejurus slps berbuka..

esok hari kedua..harap2 nye sy mampu untuk mengawal nafsu mcm hari ini juge..anda smua bagaimana?

Tuesday, August 10, 2010

Kusut

jadi ibu bapa mmg susah..jadi anak pun susah. kalau salah cakap sikit, orang tua dah merajuk. dulu, sy mmg kuat melwan. mama ckp sepatah...berpatah2 keluar dari mulut sy. but as i grew up and getting older,wiser...i have changed a lot.lebih bnyk berdiam diri. mama bising2 pun sy diamkan saja.

tapi saya manusia biasa, sy cuba untuk jadi anak yang sempurna..kadang2 saya tak tahu kesempurnaan yg macam mana yg ibu bapa mahukan. kadang2 saya rasa sy dah buat yang terbaik..tapi malangnya itu bukan yang terbaik bg mama saya. bukan saya tak cuba..saya dah cuba dgn sedaya upaya.

saya manusia biasa. yang tak boleh lari dari kesilapan. saya tahu, berdosa kalau saya melawan ibu ibu bapa. sy takkan cium bau syurga sekali pun. saya tahu itu. tapi saya manusia biasa. sy akan buat silap walaupun sy tak mahu buat silap.

Monday, August 9, 2010

Sugar in my blood?

hai. ye saye tau saya sgt mengabaikan blog sy ini. sy mintak maaf sgt2. lately, sy ade bnyk perkara untuk diuruskan..dan di masa akan datang, lebih bnyk lagi perkara utk diuruskan. doakan sy semoga semua urusan berjalan dengan lancar. siape yg tak nervous kalau berada dlm situasi saya ini. doakan sy ye kawan2..doakan semoga semua nya berjalan dengan lancar. sy akan cube lebih rajen untuk meng update perkembangan badan terkini ...hihihihi.

serious.saya.takut.berdebar.

tapi...

terima kasih Allah.

Tuesday, July 27, 2010

okeh pagi ni sy ade misi. tapi adekah misi sy ni berjaya? dah ler nk pergi berperang pon idong ala2 meleleh n berair jer. hopefully takla teruk sgt time berperang tu. this week is gonna be tough n hectic..oh sgt bnyk benda nak buat. lupa pula..H juga ade misi beliau pade hari rabu dan kamis ini. doakan saye dan H juge yerr

first of all, company sy akan ber-teambuilding ke pengkalan hulu di perak dan kami akan bertolak pada hari jumaat ini. seronok mmg tak terkire, tapi memandangkan saye adelah one of the organizing committee, makanya sy sibuk yg amat bangat. tapi tak pe, tahun depan org lain punya turn pulak dan saya akan dapat pengecualian..heheheh..dan mungkinkah ini adelah jasa2 sy yang terkakhir di company ini? lalalallala

atas katil saya ade lambakan agreement yang berkala dan tidak berkala. semuanya harus saye langsaikan sebelum saya ber-teambuilding. tapi tadi saye cuba2 utk langsaikan hutang kerja ini, tapi saye rase sgt tak berdaye dan lemah sekali. setelah saye mengambil ubat-ubatan mengikut dos yg ditetapkan oleh doktor, otak saye rase weng2 sekali. tapi pelupuk mate saye tidak pula minta dibelai2..mungkin saye yg mengade2 minta dibelai2? auwwwww..ade unsur2 kegatalan disitu. tak sesuai sungguh utk bacaan bawah 18 tahun. kalau mama saye bace, sudah tentu mama terus suruh saye kahwin hujung tahun ni jugak..hikhikhik

minggu depan pula saye workstation saye terpakse dipindahkan ke tingkat 26 for temporary shj. currently sy di tingkat 24 dan mereka mahu mengubahsuai tingkat 24. kerja2 memindah mmg rumit. saye sgt tak suke pindah randah ni. sebab workstation sy ade barang2 yg amaaaat banyak. brg personal dan juge barang ofis. kasut2 saye lagiii..oh ..oh..oh...saye akan cube yang terbaikk utk me-nomad-kan diri saye..

tiba2 saye dapat mood utk sambung bace agreement yg berkodi2 itu. sekian shj. babai.






Saturday, July 17, 2010

Terdelete

aritu ade sorang reader ni...she got my email from another reader. miss F (bukan nama sebenar). ok miss F ni ade email aku tny my opinion regarding some legal issues. mula2 aku reply. lepas tu dia reply balik..lepas tu aku tak sempat nk reply sbb time tu aku ade bende nk kna setel..then my bb hang...so i decided to delete all the emails kat inbox..tp yg bangang nye aku g delete yg kat mailbox and handheld skali..

mmg aku tak dpt trace email miss F ni..n klu aku nk jawab kat entry pon, aku rase tak sesuai...bende2 pnc cm ni..kepada miss F, sy mintak maaf yg amat sgt. bukan tidak mahu membantu...tp i terdelete ur email smua..klu ur still dealing with the issue, email laaa sy balik ye..hehehhe...sowie sgt for being cemerkap..adeh2...

ok tu saje.bai.

Wednesday, July 14, 2010

Bank ohh bank!!!

aku mmg fenin dgn blr..minus blr laa..aduiyaiiiiii..saket kapla pikiaq~

Tuesday, July 13, 2010

Old Crush!

smlm aku adelah takde mood..tapi arini mood adelah superbb... hahaha..dun blame me, but blame the hormones lalalalala. ok2, i know it is so stereotype to say tht we are kinda slave to them ( i mean tht hormones)...tapi mmg btol pon mcm tu kan?


ok lari dari topik plak dah..cait!!!..last nite as me n H talked on the fon, suddenly ternaik pulak cerita pasal cikgu akaun,.nama dia cikgu zarifah.. ok dia sgt sporting tak hengat dunia. dia ni cikgu akaun merangkap cikgu penaung team basketball skolah aku. lps ceta2 psl cikgu zarifah ni..aku pon teringat laa kisah dulu kala..kuikuikui

ade sorang mamat ni, dia player basketball gak laa...so bile ade training petang2...aku suka laa nak ambik kesepampatan ...appp jgn pk bukan2..bukan amek kesempatan nk main raba2 dia ke..gila apo! amek kesempatan nk usha2 dia...dh time tu mcm the guys peluh2 kan..seksi..mak soka tau....auwwwwww budak2 team aku smua dh tau dat i ve got a crush on him..cemana ntah, cikgu zarifah ni pon tau...yg cikgu ni lagi laa lawak...siap suh aku g ngurat mamat tu..ahahah sporting gila hokay! TP AKU NI MANA LAA NK BRANI G APPROACH ORG...AKU KAN TAK CUN..TAK HOT..IM JUST A PLAIN JANE.. alaaa apsal ter on capslock lak nih..cibet tul!! mls aku nk type blk hokay!

masa aku start gedik2 minat mamat ni aku dh form 2 kot..ke form 3...gile gatal nak mamps...umo 16 dh gedik2!!! anak aku esok klu gedik cm mak dia nih...aku lempangkan aje...hahahaha. lama gak laa minat aku ni btahan kat mamat ni..sampai masuk matric uia..hahah..mengong je aku rase. tapi masa tu..aku ade je bf dah..hahaha...ni lagi satu kegedikan.

hahaha kasanova boya tembaga sungguh..dh ado bf, pastu g minat mamat lain plak..klu korang ade gf mcm aku ni...sile lempang kan ajo..hahah.. lupo lak..zaman2 ni kitorang berkapel2 ni, takleh dating2 tau..almaklumlah..wa budak skolah agama tu beb..kwang kwang kwang...

ade gak laa dating2 tu..tp pepandai laa cover..dating pon dlm skolah ajo..tak thrill lgsg..chaitttt..pastu main tukar2 surat...hahaha time ni mmg aku pakar gile subjek karangan bahasa melayu..dan juga bahase inggeris...gile kentang nk tulis surat chenta guna english..tp aku peduli apa..aku mmg blagak pon..hahaha..ape ek nama ex bf aku ni...haaaa aku pgl dia A3...sbb nama dia smua start huruf A..smp ke nama bpk dia pon A. tapi bila exam..memanjang dpt C saj0!

anyway, mamat yg satu team basketball ngn aku tu now dh jd doctor..aku mmg tak jmp dia lgsg pas ksolah...tp aritu dia ade add aku kat fb..so aku approv je laa..dh kawen dh pon..ado anak.bagus2...klu ko kapel ngn aku dulu, konpem ko makan ati je...

yang ex bf aku lak..dok on of-on off je ngn aku dari lps form 3 tu...sbb dia kna buang skolah...last skali dia contact aku masa aku 2nd year kat uia..tp dia dh kawen dh mase tu..omigod..just imagine klu aku stay dgn dia, sure mase aku 2nd year, lebih kurang umo 21 or 22..aku dh selamat kawen da..hahaha gile kentang kawen awl mcm tu..hahahah

Monday, July 12, 2010

Emo vs Emon

1. emo sgt tak best hokay..emon adelah sgt best...

2. org emo adelah sgt poyo hokay...emon adelah kool hokay..wayyyy to kool bebeh..

3. emo ade lah mcm chemo ok!..emon adelah mcm doremon yg sgt ceria..the chirping bird!

4. emo tu mcm bunyik dynamo..oh sgt tak menarik halwa telinga...eon? mcm beribu ribu lemon..wangi dan kuning mcm otak saya lalalala

aku pon tak tau ape motif aku tulis cm ni.dah laa..aku nk g gosok gigi...kasik ilang serabut minda dan jiwa. ok bye!

Friday, July 9, 2010

Take me to your heart



mode--->jiwang karat! muahahahaha

Tuesday, July 6, 2010

I wish you luck

I wish I had a dollar for every time someone wished me luck, because I must have been wished luck a million times and it would be I call really Good Luck.

I haven't seen much Luck in quite a while,
but I hope there is some Good Luck out there for you too.

I truly care about you and I want to see you succeed, so I will only wish you Good Luck.

Buta Geografi!

ok...i admit...bab2 jalan, georafi, gps dan seangkatan dgn nye...aku mmg hampeh tahap gaban. tadi wa kene sebijik ngn H. dia nk g kuantan from melaka. then wa tny dia dh kat mana..so dia ckp dh kat segamat..aku pon pelik apsal nk g kuantan lalu segamat?

dan jawapannye..."SILA GOOGLE!"..hokayyyy baiklah...sy buta geografi.selama ni aku mati2 ingt klu nk g kuantan dr melaka or n9 kna lalu kl...so wa pon gugel laa utk menambah ilmu pengetahuan...hasilnya..taraaaaaaaaaaaa




sekian, matapelajaran geografi kita pada hari ini...wassalam

Monday, July 5, 2010

hujan lagi

knapa ek aku ni susah nk marah? tadi time kat opis aku adelah sgt marah...tapi klu teruk mana aku marah pun..aku diam je laa..lebih bnyk marah dlm hati je. pastu aku soka nanges. bila aku nanges, aku rs dah lepas dh smua marah..aku pon tak phm since bile aku jd mcm ni..nk kata softhearted sgt tu..takde laa plak..ade je keras kepala aku.

dulu masa zaman muda belia, aku mmg org yg pemarah..mase zaman skolah rendah, aku suka lawan mama, lawan abah..gaduh ngn acik..gaduh ngn budak lelaki..pantang budak lelaki ejek, konpem wa cari gaduh satu geng wa bawak..hahaha..penah masa tu aku darjah 5..ade sorang budak darjah 3 ni ckp something laa..tak ingt ape bende nya..skali aku g tampar muka dia..

bila masuk sekolah menengah, aku lagi kuat melawan n kuat gaduh..lagi tahap pemarah aku makin tinggi..asal x kena sket je ngn jiwa raga aku, mula laa aku marah2...jerit2 kat dorm tu adelah perkara biasa. melawan cikgu, warden, mama n abah.. *ade rase penyesalan yg amat sgt*..tapi serious laa..mmg time ni wa rebel nak mampos. bila mama tegur sepatah, aku jawab berpatah2...ntah laa..klu laa ade pintu soka hati doremon, konpem aku akan pinjam n balik ke zaman ni. then i d rectify n mend those things. and ada lagi satu bende laaa aku nak wat..but id rather not to share it here hihihih. fyi guys, im a very private person..i dont share all the things with strangers..

ok, pastu zaman aku kat uia..masa ni aku still lagi kuat melenting.towards end of my LLB years, baru laa aku start mcm cool sket..aku pon tatau ape turning point nye..my be it started with the big M kot. ntah..klu btol laa thts the reason y aku dh tak jd pemarah, ade gak laa hikmah his existence in my life..*clap clap and big thanks to u big M*

then aku start chambering n working life....masa ni mmg aku jd org yang cool gile. bnyk sabo je dlm segala mcm hal. dgn mama aku dh tak gado..klu mama bebel2 pon, wa angguk2 geleng2 je...ngn ex bos aku pon, klu pon aku marah ngn dia, aku bnyk diam kan aje. dgn bekas chenta hati pon sama..klu wa marah ke, wa majuk ke, wa diamkan aje. dan aku sgt pelek laa mana pergi nafsu amarah aku?adekah aku sudah tidak bernafsu? erkkkk bahaya tuh..tp wa konpem, bab nafsu tuuuuuuuttt tu, aku still ade hokay..tp H, anda jgn bimbang! hikhikhik

tapi aku tau..aku ni ade je perasaan nk marah org...rase nk maki hamun org when something goes wrong..bkn lah aku lgsg takde rase nk marah..tapi cara aku luahkan kemarahan is totally different frm the old days...klu dulu bile aku marah aku ske melawan n maki2 org..now aku lagi ske diam. klu perlu, aku nangis sorang2. then i ll feel better..rather than g maki2 org...semakin meningkat umo ni, i realized so many things..one of the things is, life is not always about you n yourselves. aku penah terbaca kat mane ntah, it says, if u have nothing good to say, then just say nothing. dan setiap kali aku rase nk marah, aku akan pk bende tu..n lama2..aku dh terbiasa...

sekian entri semi emo saya pada hari ni. terima kaseh daun keladi!

Perturbed

hi guys..it seems like i have not been writing anything for quite somtime..been bz with quite a number of arrangements..be it personal or official. ermm mana nak mula ni..

ok, about today.. i have been left to decide on a thing that i should not decide. kdg2 akupenat nak terangkan kat org2 disini, yg sbg legal n compliance officer, my task is advisory in nature. i shud be giving advice whether tht thing is in compliance wif any rules or regulations, or if opinion is needed regarding to the LEGALITY of things in hand..pendek kata, aku blh masok campor bile the issue berkait dgn legal evaluation..bukan credit evaluation...pulak tu, my boss is on leave n will be back on wed. i was put the pressure to write an email and to derive my commercial opinion in the email..which im not supposed to do tht without consulting my immediate superior..dan aku pon col bos aku dan bos aku ckp..it is not our call to give a decision..it falls back to the management to decide.

logically, if legal is to give advice on whether the top management of the company shud or shud not proceed with the decision to say yes or no, baik suh orang legal je jadi ceo! maksud aku kat sni, we, raise the issue as when and where we notice the issue...then we give the pros and cons..wats the impact on our company n so on..tapi bukan nk wat apa2 decision..

ntahlaaa..wa letih laa beb..bos wa kata cm ni..big boss wa kata cm ni..wa fenin..wa nak blk.bye

Tuesday, June 15, 2010

Kenapa?

apsal aku ni baik hati sangat? tapi hati keras. baik tapi keras? erkkk lain mcm je bunyi dia. tapi aku ngantuk lah.cepat la wa nk balik tdo.lagi sejam..ok la.taktau nk tulis ape dah.td terase mcm ade bnyk bende nk ckp.tapi tetiba point blank la pulak.ok bye.!

Intuition

tak tahu nk rase ape. aku ni bukan org yg reti nk wat decision. i failed miserably when it comes to making decision.. work wise, my personal life. tapi kalau aku dah decide, it seems like there's no turning back for me.y i said tht there is no turning back for me? bnyk je alasan aku tersendiri..aku dan ego aku. aku tatau laa org lain pk ape..tp my close frens sndiri bg tau yg aku ni ego.i didnt realise yg aku ini punya ego yg tinggi.aku pun tatau ego mcm mana yg dimaksudkan..tp kadang2 aku rase it is not a real ego in the sense that aku taknak kalah. but i just want to protect myself..thts all.aku pon tatau cemana nk explain in the context of melindungi diri sendiri tu..tapi tu laa yg aku rase.


but the main reason y there's no u turn for me once i ve made up my mind adelah sbb intuition..i just believe in my intuition.tak kire laa hal personal or work related. bab kerja tu, i might sounds so unprofessional for u guys..but when i was still in practice, when it comes to conducting criminal trial, selain dari logic and relevance, i have to verily rely on my intuition. i ve got to think damn fast..n most of the time i dont eevn know wat to think of..so i'd just believe watever my instinct whispered to me.

so sama laa when it comes to personal thingy.in some situation we are forced to make a quick decision, or to give an instant answer..maximum evaluation of the whole situation mmg tak boleh pkai.i just do or decide based on wat my heart tells me. logic ilang ntah kemana, reason pon melayang kemana..menyesal? never!

Thursday, June 10, 2010

esok wa half day..yabedabeduuuuuuuuuuu *sambil goyang2 bontot sket*..sok pas lunch aku gerak g penang ngn momi n doyok..sbb nak attend wedding yah and nekwan. dua2 kawen on saturday. tapi kitorg gi penang dulu, kawen yah. and from penang turun g perak attend wedding nekwan.pastu blk kl laa balik..sehari je pon.tapi hati aku tetap berbunga2 rianggggg.. coti beb..sapa tak soka..mak suka je nyahhhh...erkk tetiba aku terbayang nasi kandar yg dekat depan mesjid tu..ohhhh nyum nyummmmm

ok yah n nekwan ni dua2 geng kamceng aku dari uia. start rapat dgn diorang ni masa kat main campus. time tu aku tgh amek double degree lagik..so bnyk laa sekelas ngn diorang ni..ade laaa lain2 lagi geng senget aku..uare, rem, joko, momi, doyok, naseem, liza,ud.. zaman kegemilangan geng2 aku time tu..hahaha. mulut masing2 mcm mulut puaka! yg pastinya budak2 laki mmg tak soka geng aku..sebnanye, aku ni dr skolah menengah dulu, klu geng2 aku je, sure budak lelaki tak soka. nak kata kami adelah gojes terlampau, erkkkk aku rase tu statement prasan maut. tp mungkin kami tak disukai sbb mulut kami adalah benar2 puaka tulen!

aku still ingat lagi..prof aziz bari cukup hangin ngn geng aku..mase tu kelas consti law. smp prof tu pegi invite laa si ud kat depan, suruh share ape yg kitorg tgh rancak diskas tu..tapi time tu wa selamat beb...sebab wa tgh layan air liur basi..as usual laa, aktiviti aku time kelas adelah..klu tak tdo, aku akan dgr lecture..borak2 tu aku mls nk layan sbb klu aku gelak..sll kuar sore jantan i...jatuh saham i tau nyahhhhh..

ade skali tu, aku n geng tgh mkn kt cafe law tu..tgh2 rancak kami berhilai tawa, ade laa sorang ustaz mana ntah ni dtg tegur... dia ckp sore kitorg ketawa ni aurat.. masing2 speechless kejap..tp pas ustaz tu blah je...pecah perot ketawa..cam cibet je diorang nih..

pastu klu g memana, sure nk ramai2..i know some of you might think that geng2 mcm ni quite irritating..tp gi mamps laa kan..kitorang bukan nye kaco org..klu ko takde geng, takyah jeles..sapa suruh lu bkepit dgn bf je spanjang zaman..eh mintak mahap laa klu trase pedas..wa tarak niat pon nk perli2..

one thing laa yg aku prasan, geng2 aku ni, takde sekor pon yg ended up sesama budak law jugak. sbb mmg budak2 lelaki kat dept kitorg tu anti gilos ngn geng aku..pe kejadahnye pon wa tatau..tapi bile pas abis blaja..boleh je laa plak nak baik2..agaknye time tu diorg tak cukup hormon lagi kot..lantaks laaaa

eh dh kul 11pm..kamis mlm jumaat neh.. klu budak2 laki kat opis aku sll je ckp.. mlm berkat untuk beromeng!.. eh jom.. bukan aku ajak beromeng hokay..aku nk ajak baca yaasin lah..otak tu pk bluee aje memanjang korang neh..dah g tdo!




Sunday, June 6, 2010

Mana saya menghilang?




ok saya adelah saaaaaangat bz lately ni..since projek dh bnyk jalan..dh kesengalan org2 yg jahil di opis itu terpaksa dilayan,,,tp mmg letih laa nk deal with those kind of ppl..tak pandai tapi berlagak pandai..dan aku sgt anti gila! smp wa bengang ade skali tu..GM wa tny apsal..wa ngn slambe je jwb " i can tolerate stupidity, but i cant tolerate ignorance" and they (refer to bunch of *** yg dlm meeting td) are ignorant ppl.!

isu kerja ni mmg smp bebila takkan habis..tapi wa layankan je laa,,sbb wa sgt chenta sama kerja wa..walau gajiku ciputsss..

td siang aku g wedding ex skoolmate kat puchong..ok aku adelah agak jakun dgn puchong..aku rase seumur idop aku yg baru mencecah belasan tahun ni...br je 3-4 klai aku jejak kaki kat puchong..n bleh plak aku terase yg puchong tu bukan mcm kat malaysia..ok ni sgt bodoh laa kan..tp mmg aku rase puchong adelah pelik..wa tatau nape..tp wa rase wa takkan bli umah kat puchong...terasa mcm pelik! klu org tny "ko dok mana?" so wa jwb "aku dok puchong"..ok mcm pocong je..adelah seramsss

anyway...member aku yg kawen tu adelah budak smapk...fyi aku dulu skolah agama yer...sek.men. agama persekutuan kajang...sbb tu aku ni sopan..alim...ayu..anggun..*sile sepak saya kuat2*..member aku tu lama gila aku tak jumpa..since dia fly g uk wat medic pas spm tu,...ni br jumpa blk..almost 10 yrs laa..erkkk suddenly aku rase tua bangaaatt dehhh..and as usual.. time wedding laa korang nk bermini gath ngn kwn2 lamakan???tp as usual jugak..muka2 yg sama je yg dtg..


Saturday, June 5, 2010

jika engkau bersedih pastilah ini ada maksudnya
andai engkau bisa tertawa seharusnya bahagia

dan jika karma itu ada.. berpeganglah atas hatimu
karna kautak kan bisa.. mengabaikan takdirmu

tak usah lagi engkau menangis
seperti dulu melemahkan niatmu
semoga bertemu kembali
tetapkan hati berjuang bersama lagi

tahu kah engkau bahwa cinta itu adalah anugerah
sama seperti adanya hidup kita hidup ini
mengertikah engkau bahwasanya gagal itu bukanlah kekalahan
selama engkau memahami apa yang menguji hatimu

Friday, June 4, 2010

Ape patut dibuat?

aku ni paling tak reti nk give comfort to ppl when they are facing problems..especially the loved ones..sll aku wat bodo je as if nothing happen..kejam kan aku ni? but this time serious, aku sendiri rase sedih, yet i still tatau what to do to ease their problem..nak kata tlg selesaikan tu, mmg tak boleh nk wat apa. ntah laa..what should i do? aku mmg tak reti nk bagi ayat2 bakar semangat ke, bakar jiwa ke..susah jugak ekkkkk

Sunday, May 30, 2010

Wa bizi hokay!!

lately ni bizi gile beb..kat opis terkejar sana sini...bos lak mc aritu...mmg putus nafas den nih...blk kijer wa bizi berchenta wat benda lain..nak update blog..tp sgt mls..tp mahu update..ok aku dh start ngarut..sile lempang saye..tp lempang manje2 je ye..klu lempang kuat2..aku samankan ajo! opsss sensitip laa ckp psl saman2 nih..muahahaha...aku cuma ejen gelap shj..

ni pon nasib baik laa along dh pasang streamyx kat ulu yam..klu nk hapdet blog guna berukband aku tu kat ulu yam...mmmm kem salam ajo lah..eh eh eh samyvelu kuar berita tv3 laa plak..wat lawak plak. "marilah kita berbual2 setiap hari sama dia".... chaitttt samy, bahase mu sungguh bahasa iklan 1malaysia.

eh tp samy ni pnah jd klien aku tau..ade laa satu kes ni aku reprsent dia..almaklumlaaa..dulu kan aku kojer ngn firm ehem ehem...aku sll kna suh ngn bos aku g jumpa samy nih,, ade laa one day ni aku g jmp samy kat opis dia psl nk suh dia sign affidavit.skali dia blh kata kat aku "my daughter in law is also a lawyer..i wished ur my daughter in law" chaitttttt hang offer aku seplo juta pon aku takmo jd menantu hang...i tak rela nyahhhhh

dh masuk ceta psl samyvellu laa plak...samyvelu ni ptong stim aku je..td aku nk tulis psl benda lain sbenanye..tp dh lupa..later2 laaa...

Saturday, May 29, 2010

mungkin kamu bukan siapa2 pada mereka
tapi kamu adalah seseorang buat aku

mungkin mereka menanyakan apa yang ada pada kamu
tapi kamu ada segala yang aku inginkan

mungkin mereka tidak tahu
mungkin tidak ada yang memahami
aku tak perlu mereka untuk tahu
aku tak perlu mereka untuk fahami

tapi aku mahu kamu tahu
bahawa kau yang terindah untukku

Thursday, May 20, 2010

aku jiwang

dari last week aku dok mobile kesana kemari..start dr hari selasa.smp laa ke selasa kemarin berakhirnya mobile aku lps aku blk dr perak..rase mcm semput gila beb..bukan pasal penat ke apa..tp psl aku tak jejak lantai bilik tidur aku. rindu gila weyh kat katil aku.

aku pon takde benda nak ceta. sbb lps blk dr bermobile kesana kemari, kerja di kantor adelah menggunung..dah laa tetiba balik2 je aku dikaitkan dgn politikus yg berencana di opis..caittt!!! aku ni third liner laa beb...politik opis smua kje org2 first liner..wa tak de kaitan dalam itu gambar.ade paham! benda tu too pnc so i tak leh share kat sini..klu share, mampos aku leh kna buang kojer beb. kan kat mane aku nk kojer? korang nk amek aku keje jd maid korang? tp klu nk up lagi, korang blh amek aku jd special officer korang..aku ni hot stuff hokay!..pandai dlm segala serba serbi! aku blh jd fashion consultant korang, pencacai korang, spoke person korang, legal advisor korang dan bermacam2 lagi..pendek kata multi tasking lah! tp jgn sekali2 suh aku wat akaun or kire2 utk korang..mmg konpem korang melingkup! sbb aku cakap terus terang mmg aku bodoh gila matematik. 6million tu aku tak tau ade brapa kosong hokay!!!! 6 juta...smp member opis aku tpaksa wat kan chart utk kedudukan nombor dari sa smp juta. ok memang bengap. aku ngaku dgn tulus ikhlas.

eh aku ade satu soalan utk korang..

KORANG RASE AKU NI JIWANG KE TAK?

Monday, May 17, 2010

Kekasih

Akan ku pintal buih-buih
Menjadi tali mengikat mu
Akan ku anyam gelombang-gelombang
Menjadi hamparan ranjang tidur mu
Akan ku tenu
n awan-gemawan
Menjadi selendang menudungi rambut mu
Akan ku jahit bayu gunung
Menjadi baju pakaian malam mu
Akan ku petik bintang timur
Menjadi kerongsang menyinari dada mu
Akan ku jolok bulan gerhana
Menjadi lampu menyuluhi rindu
Akan kurebahkan matari
Menjadi laut malam mu
Menghirup sakar madu mu
Kekasih, hitunglah mimpi yang membunuh realiti
dengan syurga ilusi







Friday, May 14, 2010

layankan aje..baru jumpa tadi..

Wednesday, May 12, 2010

Kursus

hai. ape kabar? tuan punya blog adelah sihat2 sahaja. tuan punya blog tidak sibuk. tapi beliau cuma tak ade masa. eh apekah???? sibuk dgn tak ade masa tak sama ke? hahah korang pk laa sendiri. sebenarnya tuan punya blog hanya mahu bertanya kabar shj. tuan punya blog sibuk berkursus kahwin sampai hari jumaat ni. dan tuan punya blog tak reti nak update blog guna blackberry beliau. ok beliau mmg buta IT. sekian, terima kasih.

Monday, May 10, 2010

Damn!!!

ok aku terase seperti nk mengeluarkan bahan carutan ala2 excessive flatulence skarang ni. dun ask me why..but blame my idiocy!!jangan blame aku..i repeat, BLAME MY IDIOCY! sbb aku tak bijak mana laa sometimes i did things..ok to be precise stupid things!

ok aku saja tukar title blog ni to zon merapu cos i dont feel the previous title represent the contents of the blogs.*for fear of misleading new readers*. dan aku jugak rase dari hari kesehari makin banyak aku merapu dalam blog ni dalam erti kata yang sukar difahami oleh seorang yg berada dalam keadaan sedar dan tidak gila. dan aku jugak rasa kalau aku biarkan title blog lama tu melekat kat atas header blog akan mencemar duli nama aku yang penuh makna dalam islam.

ini bukan entry emo, tapi adelah entry untuk menenangkan diri..bila aku buat benda bodoh..*read BUAT BENDA BODOH..bukan aku yang bodoh* aku mesti nak tenangkan diri aku. kalau lepas opis boleh laaa aku pergi menenangkan diri dgn retail therapy..tapi ini masa pejabat! dan aku tak cukup bodoh untuk ambik pil penenang, pil tido, pil khayal dan seangkatan dengannya. mungkin org2 yg pernah ambik pil2 tersebut memang bijak dalam membodohkan diri sendiri..siapa mahu jadi bodoh, boleh belajar dgn mereka itu. jgn tanya aku siapa mereka yg bodoh tu..sebab aku pon tak tau.

orang cakap menyesal dahulu pendapatan..menyesal kemudian tak berguna lagi..tapi aku nak tanya kat orang2 yg cakap mcm tu..ape yg korang maksudkan dengan PENDAPATAN tu? boleh tolong huraikan sket tak? adekah ia seperti pendapatan boleh cukai, pendapatan bersih dan yang sewaktu dengannya?

aku jarang nak mencarut dekat blog. sebab aku rase tak wajar utk meracun otak korang smua dgn carutan2 syaitan ni..tapi hari ni aku mmg rase nak mencarut sangat2...hahhh konpem lepas ni ade laa yg komen bagi nasihat tak baik mencarut..pompuan tak sopan mencarut..bla bla bla..sile2 komen begitu tapi konpem aku tak approve..suka hati aku laa blog aku kan? selama ni ade laa yg bg komen kata aku ni suka pretend kalau menulis..kalau entry aku sll cakap bahasa sopan2...tak percaya, korang pegi cek blk old comment box tu..aku mls nk cari..sbb stok yg komen2 mcm tu, bila entry dah bzaman n lapuk dimakan usia, baru korang nk komen..pastu bajet aku nk cari blk laa entry mana yg korang komen..tak de koje den nk cari satu2..baik aku pergi berbasikal!

ishhh tiba aku rase mls nak type.dah sukati laa korang nak buat conclusion apa. aku nk pegi bancuh milo!

;;

Template by:
Free Blog Templates