Monday, May 23, 2011

Sawangssssssssss

fuh..fuh...tiop abok dulu...sbb dah bersawang dah blog ni.lately mmg aku busy skit.skit je, tak bnyk pon.sbb aku still lagi bleh layan fb hari2..so maksudnye aku tak berapa nk bz la tu. blog2 yg aku follow hari2 aku tetap baca jugak. kerja as usual la, mana makin surut..makin bertambah adelah..mcm berat badan aku yg makin bertambah ni!damn, rase nk g wat lipo je. lagi mau kawen, lagi tambah gemuk.stress btol. so bile stress aku mkn! ahaha..mmg bijak!


pukul 2pm kang H ade intebiu kt kencana. hopefully dia dapat lah kerja tu.doakan dia ye kamu semua. ish bila dah lama tak menulis blog ni, rase mcm tepu plak otak.semua benda aku nk nk tulis, tapi last2 aku tatau nk susun mcm mana.


ok laa..aku ceta psl trip g bandung dlu laa.aritu, aku g bandung. eh takde la aritu sgt, dh genap sebulan dah pon.ha,ha,ha, nmpk sgt dh basi. aku bli brg2 kawen.opkos le sgt murah nk banding ngn harga sini. tapi dh campo otel, tix, transport smua..sama je mahal dia.cuma sonok laa dpt berjalan2 dgn mama saye.nk ikutkan, tak bnyk sgt pon duit aku abis. sbb doorgift tu, aku target cam harga RM2 sebijik..skali smp sana aku leh dpt harga yg posen2 je sebijik.opkos le aku rembat yg harga posen2 kan? cheap skate? yup, i am. kad kawen pon murah.hard cover nye kad aku tgk boleh dpt as low as RM1.20 kat sana. ade yg RM5, 6, 7, 8...tp opkos le yg tu mmg grand tahap marion caunter nye wedding.aku nye, yg murah2 cukup laa...ahahah..janji kawen..best woo..tak sabo nk kawen...miow miow..


ok ceta psl kawen ni, aku sll bace kat blog2 org nk kawen. most b2b tu, wat diy wedding laa kan, itu ini smua..siyes wa kagom beb. sbb wa try wat satu bende diy ni, tp last2 jadi sampah je rupa dia.hahaha..mmg tgn aku ni takde seni le komeng.


wedding dan pembaziran?


aku tak pernah rase org kawen kat hotel2 tu is membazir. klu aku kaya dan ade duit bnyk, aku pon nk kawen kat hotel. korang pon sama kan?kan..kan..???? aku nk gak ade bunge2 ros beso cam marion caunter..hahah..gilo!sket2 nk marion caunter..dah kena sampuk ko apo aku neh. ok. berbalik isu pembaziran tu kan, klu aku org kaya, ade duit bnyk..opkos le aku nk g hanimun kat maldives instead of pangkor.takle aku bmaksud pangkor tu tak best. tp saja laa kan, lobang idong aku nk menghirup oksigen maldives plak.


mcm kad kawen plak.aku dari dulu smp skang, klu ade member mesej kat fb aku tny, "ko nak kad kawen tak?klu nak kad, bg laa address"..aku akan reply, takpelah beb, aku print kad kawen yg ko tag aku kat fb tu.sbb pd aku, org nak kawen mmg pakai bnyk duit. byg kan kad kawen je koman2 pon 50posen. duit setem dah 60posen. pastu, ko plak bukan nk pegi sgt pon..saja gatal nk kad kawen org tu. itu mmg membazir la pada aku.


psl isu2 org tag kad kawen kat fb ni, pd aku tu benda kecik laa beb. org tu dah jemput, even takde kad, kire dh invite la tu. zaman nabi dulu pon takde kad kawen aku rase. either kad kawen, or tag kat fb or sms, yg penting mesejnye iaitu nk menjemput ke majlis kawen dh tersampai. klu sengal gak tak phm, tak tau laa kan.


lagi satu pasal isu doorgift. ade stgh org tu, lps blk dr wedding, siap kutuk lg cm ni..." tak puas laa bile g kenduri kawen org tak bg telur rebus..skang ni asik2 bg cekelat or kek cawan. dah takde value dh org skang ni kawen" ...ewah..ske ati korang je nk kutuk majlis org takde value ek? ko nak value sgt, pegi la pgl valuer! dah ko mencekik kenyang2 kat majlis org, ko kutuk laa majlis dia.


eh emo plak aku..agak emo laa aku ni lately..maklumle...sweetblood bebeh.tp kan padaku laa..ko wat majlis simple, org akan kutuk ckp ko kedekut taik idong masin. bile ko wat majlis grand2 kat hotel letak bunga ros besar2 mcm marion caunter, org still akan kutuk kata ko blagak. klu ko kawen lari, org kutuk gak kata ko dah terlanjur. klu ko kawen senyap2 tak ajak org, org kutuk kata ko kna tangkap basah. standard laa tu.klu ikot aku, aku nk je wat wedding grand2..nama pon raja sehari..opkos le raja2 kena grand2 gittew,,tapi dh pulus aku pon cukup2 mkn je..xdapek laa nk wat cam marion tu..ahahahah.dh kena sindrom marion ko apo ako nih?


ok laa tu j la bebelan aku setakat ni.aku terasa nk tulis benda2 ni smua sbb nk uruskan majlis kawen ni mmg letih..penat badan, penat otak. dapek lak tunang cam H ni. dia bukan jenis amek tau baju kaler apa, bunga apa, pelamin apa. yg aku tau, klu nk duit je, aku mintak kat dia.hahahaha..tapi aku lagi suka, sbb dia tatau pon aku songlap duit dia bli kasut baru..kuikuikuii..


kepada H, gudlak to u bebeh..semoga dapat kerje tu, rezki makin bertambah dan i boleh pow duit u bnyk2 lagi..ahahah ailebiu komeng!

2 tukang karut:

HiDa said...

Mmg susah nk buat kenduri kawin kan? Seumur hidup so mesti nk smua perfect kan?

Anyway, all the best for ur preparations. Btw, kau dpt invite tak to read my blog?

Aku rase aku dh invite kt email hotmail kau, tapi rase kau x accept lg kot..

~salwaredzuan~ said...

hida, kdg2 tu mmg stress.esp part baju kawen. klu body cam model, opkos aku tak stress lgsg..hahhaah..aku dh lama tak bukak hotmail aku la beb..ko inite kat email yahoo aku lg sng. salwaredzuan@yahoo.com

Template by:
Free Blog Templates