Tuesday, December 18, 2012

Hai, saya masih disini

lama sungguh tak update.dah tak tau nak cerita apa. kadang2 dok pk, yang aku update ni, benda2 yg terlalu privacy atau tak. lepas kawen ni rase malas yg teramat nk update blog. maybe sebab tanggungjawab dh berganda. kalau dulu gosok baju untuk aku je, skarang gosok baju untuk H skali. masak pon gitu, aku ni jenis tolak batu ngn kayu je. H mmg jenis tak kisah mkn megi hari2 pon takpa...tapi aku laa yg mithali sangat tak sampai hati bg dia mkn megi hari2...klu selang sehari takpa..hahahah... eh megi2 pon bukan sebarang megi tau...ade sayur, bawang, cilipadi, telur segala..

apa lagi nak update ye?

oh aku dah tukar keje. lepas raya hari tu dh start kat tempat baru. tapi ni dh ade rase nak tukar kerja lagi.hahaha. ntah laa, aku mcm tak berapa hepi dgn beberapa perkara kat sini. terlalu rama bizi bodi ni aku rimas juge. aku ni style, kau buat kerja kau, aku buat kerja aku. if u need help, then ask! i ll try to help. tapi kalu org ske cucuk2 ni...me dont like. jadi kalu sesapa rase nk offer aku kerja, boleh email aku. dr jawatan bibik sampai la ke jawatan ceo, aku x kisah, nnt aku bg cv aku.

lupa plak, 29 oct aritu anniversary aku yg pertama. H bawak kuar mkn, hadiah anniversary pon in advance aku dh pilih. hahahaha. nasib laa dapek laki tak lomantik...x larat nk guide dh...janji dia hepi, aku hepi udoh lerr...bwk aku kuar g mkn pon aku hepi.

cite pasal makan, lately ni aku makan byk gila macam org bela saka kekdahnye. aku taktaula ni efek hormon ke apa kan...but since im on fertility treatment, ntah hape pil aku kna mkn, aku rasa sebab tu kot selera membuak... pasrah je laaa...

oh cerita pasal fertility treatment, i started off quite early, 7 months lps kawen sudah jumpe gynae. bukan aku tak sabar (eh mmg tak sabar nk dpt bby), tapui sbb since akwen hormon tak menentu....irregular period. so H insist aku jumpe gymae time tu. and luckily we went for an early test. so taklah aku buang masa tanpa usaha dgn fertility treatment. ok laa im  diagnosed with PCOS. sapa tak tau boleh tanya pokcik gugel :)

the thing with fertility/infertility treatment is always been an emotional journey utk aku dan H. ade masa2 emo tak tentu hala. aku ler yg emo, H tukang pujuk. tapi aku tau deep inside he's trying hard to control his emotion. bile every time tak berjaya, aku mcm down tahap gaban...tapi this cycle aku rase cm aku dh tough sket...sket je laaa...tp xde laa nk nagis bagai mcm sblm2 ni. kadang2 rase bersalah yang amat. ye laa kan aku yg prob. huahuahua... aritu cerekarama kt tv3, anzalna, fauziah ghous dgn laki tu apa nama ntah lupa... first wife x leh pregnant, so suh laki kawen blk dgn ex gf dulu. tahan emosi je aku tgk ceta tu weyyyy. and rase nk lempang jantan tak sadar diri tu. tp aku senyap je laa sbb tgh tahan air mata. H mcm tau2 plak...terus dia ckp.."haaaaa jgn nk suh dia buat benda bukan2 mcm 1st wife dlm ceta ni" ....ehhhh dlm hati aku, bile plak aku nk bg dia kawen lagi satu kannnnnn...perasan...chait.

tapi...andai kata..andai katalahh...satu hari nanti aku terpaksa berkorban...ntah laa. huishhh takmo pk lah gitu. kan dh bergenang air mata ni. tadi baru je kata tough skit skang...chait. ok pergi makan! food will make u happy, regardless!

kena lebih muhasabah diri. amalan terlalu kurang....nak minta dgn Tuhan pon sangat segan. tapi minta juga. jd ya, kna lebih kan amalan. tingkat prestasi, elakkan kontroversi..ok bai

2 tukang karut:

izfanora said...

pertama kali kat sini.. hurm.. ramai rupanya yg masih belum ada rezeki, tapi sangat tabah dan rasional menghadapinya.

za pun kdg emo xmemasal, tp lama2 malas sangat nak pk sbb bila muhasabah diri, be tersedar, Allah lebih tahu bila masa yang sesuai untuk kita terima rezeki Dia. :)

semoga ada cahaya buat kita. amin..

~salwaredzuan~ said...

hi za,

tq for dropping by. mmg ramai yg senasib...i sll gugel psl org ttc ni...byk dugaan cabaran segala...i wish u all th e best to...insyaallah dear... just trust allah has better plan for us...

Template by:
Free Blog Templates