Monday, February 2, 2009

simple things make me happy

aku sgt biasa. hidup pon biasa2..dan aku tak mahu hidup luar biasa.kwn2 kata aku sgt sempoyy..kalau tak kenal...muke aku mmg tak snyum..tp kalau dh knal..tak boleh nk stop gelak ketawa..sbb tu org ckp aku sempoi..

sempoi tu bahasa pasar..bahasa supermarket adalah simple..yer sy sgt simple.sy suka benda2 simple. sy suka keadaan yg simple. (except for my work..yg tu aku mmg ske yg tk simple.lagi complicated kes tu..lagi dtg hype aku nk handle kes tu..heheh)..disebabkan aku ni manuisa sempoi aka simple..kdg2 benda2 kecik yg simple pon aku leh jd happy.bleh wat aku senyum smp telinga..leh wat aku ceria n senyum seindah suria sepanjang hari..(adeh..tak tahan laa ayat ni..geli sehh)..

yupp..simple things do make me happy..contoh2 benda sempoi yg buat aku happy n senyum seindah suria sepanjang hari:-

1. bila dgr sore org yg aku suke pepagi buta.even for a simple HI..tu pon aku dh hepi tahap gaban
2. dpt makan eskrem..aku dh senyum skit punye leborrr
3. org bg adiah aku suka..takkisah laa adiah tu harga 20posen pon..the thought tht counts aitee?
4. bila org sms aku..tak kisah laa apa2 pn contents sms tu..aku ske gak..sbb aku ske dgr bunyi ringtone hp aku
5. bila dj radio pasang lagu yg aku minat..tu pon aku dh hepi
6. klu g mkn ...tokey kedai bg aku diskaun..even diskaun dia 20 posen pon aku happy
7. klu ada org tny arah jalan n aku tau tempat tu kat mana pon aku dh hepi..sbb aku rasa aku dh selesaikan part of his prob..(yg ni agak sengal laa ..tp sukati laa aku..hahah)
8. org snap pic aku pon aku hepi..tatau pasal paa..
senang ceta..aku ni sempoi laa...hahaha..tp kan..benda plg simple yang palinggggg simple yg amat yg boleh wat aku hepi..is when someone says sorry to you..n he really truly meant it tak kire laa salah yg dibuat tu sekecik2 kuman smp laa macam besar gajah yang chulalongkorn naik tu..(haa amek ko..kuar chulallongkorn segala)..well i guess yg ni bukan aku je yg hepi..smua minah2..joyah2..siti2.,nur2..makcik2..kakak2..tipah2..kat luar sana pon akan setuju ngn aku..

2 tukang karut:

GreenApple said...

emon nyer entry nie.. tp sy jugak setujuk!

~ohara~ said...

epal ijau:klu setuju angkat tgn tgi2 yaaa

Template by:
Free Blog Templates