Wednesday, August 6, 2008

Monsoon kemurungan interim

dalam sebulan, mesti aku ada hari kemurungan aku.kadanga2 dlm sebulan hari kemurungan aku boleh mencakupi 30 hari dlm bulan tersebut.

hari ni ada bicara.kes 302 penal code.saksi adalah pathologist n pegawai tangkapan. aku tgk TPR @ DPP...aku rasa aku nak jadi TPR. tapi aku tak ske kje ngn gomen.yer...sebab utama nye aku x ske masuk kje kul 8 atau yg sewaktu dgn nyer. sebab2 picisan yg membuatkan aku takmo kje gomen:-

1. aku tak ske miting.org gomen suka wat miting pastu ade makon2.nnt aku makan aku tambahkan lemak2..aku tak rela

2.org gomen slalu kna g kursus.aku plg menci g kursus.sbb speaker dia slalu buat aku meluat.dr zaman2 unibersti dolu2 pon aku dh cuba sedaya upaya elak sebarang jenis kursus.tp ada satu jenis kursus aku akan terpaksa rela pergi..iaitu kursus kawen. (aku rela kawen tp aku tak ske pegi kursus..so elope?) nak mamfus kna sembelih ngn daddy aku..

3.org gomen kna menari poco2.aku tak ske tarian tu...tak gemalai langsung.nama pon poco2.cam opocot je.knapa takmo wat tarian inang ke, zapin ke.paling busuk pon boria.aku pon tak phm apa relevannya tarian poco2 nih dgn kerajaan berdaulat kita nih

4.klu kje gomen aku kna menurut perintah. setiap surat yg kna sign mesti ada tulis "saya yang menurut perintah"..aku tak ske sbb aku rasa mcm aku kna paksa buat sesuatu yang betentangan dgn agama,ideology dan prinsip idop yg aku junjung tgi.(takpayah laa aku huraikan..nnt org2 gomen skalian serang aku).

ada laa lagi sebab2 lain..tp aku mls nk tulis dah..

lepas tu tgh hari td aku parking keta blakang SAR ni.tiba2 aku rasa aku nk jadi SAR.tp aku suka bercakap.mahkmah negara aku nih jenis adversarial system.hakim/SAR perlu lebih bnyk mendengar.unlike roman court yg dok prektis inquisitorial system.judge yg dok tanya soklan...aku suka berhujah dan bertanya soklan.walopon setiap kali berhujah mesti tgn aku menggeletar cm hp yg tgh vobrate. tp encik moorthi yg baik ati dh bagi tips nk tutup kegabra-an aku tu.time kasih encik moorthi. kesimpulannyer..aku tak leh jd hakim/SAR.

hari ini sgt murung.harap2 kemurungan ini bersifat interim seperti mana interim injucntion (exparte) yg akan tamat tempoh dlm masa 21 hari secara otomatik. aku harap kemurung interim ni akan tamat dalam amsa 21 jam kmudian.

aku suka gelak.kdg2 benda tak lawak pon aku gelak guling2 mcm smiley ym tu.hari ni aku tak bnyk gelak.dlm court td ada benda lawak pon aku tak gelak.mungkin urat senyum aku nk rehat skejap

gambar2 ni gamba aku yg suka senyum.mungkin lepas tgk gambar2 ni aku leh ingt blk how to smile.skejap..aku nk amek cermin.nk prektis snyum




3 tukang karut:

shueyluweyduwey said...

mon, ur getting thinner by the day....jelesssssssssssssssssssssss.............ngedate joms?

GreenApple said...

Sungguh kacau jiwa minah neh.. aku suka la beg LV yg ala-ala terlindung tue... U.. bile nak beli tok i??

sayelah yasmin said...

mon...aku nampak beg best tu kat blakang tuh..LV lagi.. naak.. mon dh kurus!!!!!

Template by:
Free Blog Templates