Tuesday, July 8, 2008

cerai berai a.k.a divorce

skang ni tiba je aku tgh emo...sbb aku tgh disesakkan dgn 2 file divorce+custody..pnah tak korang pergi mahkamah syariah tgk mcm mana proses talak dilafazkan dalam court? try laa pergi tgk sekali...im 100% sure u ll appreciate ur spouse pas tu.

first divorce prosiding aku attend (maksud aku time tu aku tgk je) masa aku wat attachmnt dulu.g merayau2 kat mahkamah syariah kl tu then termasuk satu court nih...amatlah syahdunye sblm nk lafaz talaq, husband dia siap kata apa tau...dialog nyer lebih kurang cam gini laa..aku pon ingt2 lupa dh...

husband: maafkan abg ye ina (bukan nama sebenar) kalau abg tak jalankan t/jawab abg sbg suami dgn sempurna sepanjang perkahwinan kita. harap ina akan jumpa seseorang yang lebih baik dan lebih sempurna utk jaga ina..demi allah abg mmg syg kan ina..tp kemarahan abg ni yang memusnakan rumahtangga kita


ina: abg, (air mata minah ni mmg laju gila time nih), ina pon nk minta abg ampunkn dosa2 ina selama bergelar isteri ni.kalau ina ada buat abg marah, ina harap abg tak ambil hati.halalkan segala nafkah yg abg bagi selama ini...

lepas tu...suami pon lafazkan lah talak tu...weh laa syahdu gilaaa...tp aku puas dok pk pesal paa depa nih cerai?ermmm may be dia terlepas ckp or sumthing..

ni ada dua file custody depan mata aku nih..br je aku settlekan.yang sorang pakcik ni...td aku kol dia suruh dtg sign afidavit...laju je dia ckp bila2 pon boleh.kalau boleh mlm ni dia nak dtg..erm...bsungguh2 btl dia syg kan anak dia.n everytime kes dia, mesti dia dtg bwk anak pompuan dia.wife dia lak...tk pnah tunjuk muka n tak pnah bwk anak lelaki diorg...aku tak laa kata klien aku ni yg btl..tp the way u express ur eagerness...kita bole tau how much u care n love ur child..terharu seh..

pakcik ni siap g sendiri kat kuala kubu nk amek laporan dr pegawai pelindung (jabatan kebajikan) padahal tu smua kje aku..tp aku mmg tak sempat...memandangkan selvam (bos ku itu sedang berada di hongkong) arghhhhhhhhhhhh...pakcik tu sanggup ambik cuti lak tuh...terharu lagik skali nih...

masa dia bawak anak dia g court...anak dia nama aishwarya (bukan nama sebenar)..aishwarya tu tny kat aku cm ni...

aishwarya: auntie..(ceh adakaaa dia pgl aku auntie...tp takpa dia br umo 7 thn)..i wanna stay with daddy...can u help me? i bring this flower for you bcos daddy said u promise to hel me so tht i can stay with daddy..(dia bg aku bunga straw kaler pink 3 kuntum..sweet kan?)

aku: erkkk...(tergamam nk jwb paa ngn budak nih)...aku pon peluk je dia sbb nk tahan air mata...wakakaka...gilaaa laaa aku nih...emo siotssssssssss

aku tau korg mesti kata lawyer tak leh get too personal wt clients...just imagine if ur dealing with my situation..pa korang nk wat?

aishwarya: auntie, u wanna knw sumthing? daddy says i have his nose n eyes like mummy..tht s why im pretty...sambil dia main idung ayah dia

wahhhh lorrrrrrrr..aku tahan sebak lagi sbb tak mo make comot klu kna air mata...hihih...

p/s: aku br blk dr indon...nnt i ll upload the piccas...tak dok masa laa now...tgh ponin..n lagi satu ...td aku g uia...alhamdulillah akhirnye aku dapat gak konpem jd tutor..ngaja civil procedure II bwh pak abu (bukan pak abu yg wat pelamin tp mr abu hanifa)

8 tukang karut:

shueyluweyduwey said...

oi..nak meninggalkan practice jugak kah?

apple said...

nak gamba..

ladyohara said...

ishh...puan shue cyg oiiii...aku akan ttp prektis smp ke titisan darahku yg terakhir...lalala...korang smua g laa gomen...tgl kan daku kesorangan prektis...uwaaaaaa...

tutor tu part time je..prektis gaji ciput maaaaa

apple...i bz laa laling...nnt i ll upload the piccas

shueyluweyduwey said...

lupa, ada orang tuh cita-cita nak beli harrier ek?=)

anatawa yasmina said...

fuuhhhh terharuu... :( tersentuh hati aku.

~ohara~ said...

yer cik shue...cita2 jarus pantas dikejarin..tk dpt harrier...brabus pon jadik laa

ahahahah

~LIZA~ said...

i rasa the last part tu kelakar..

alhamdulillah akhirnye aku dapat gak konpem jd tutor..ngaja civil procedure II bwh pak abu (bukan pak abu yg wat pelamin tp mr abu hanifa)

hahahahahahaha! mula2 pun bila i baca aje nama pak abu, terus teringat kat pak abu yg buat pelamin tu..

~ohara~ said...

yerlor liza..dh u nak kawen..hikhikhik..dok pk pak abu pelamin jer..hahah

Template by:
Free Blog Templates