Thursday, March 15, 2012

Kena halau

kemarin aku pindah umah. ceritanya gini. sebelum kawen aritu, kitorg dh g cari umah sewa. aku awal2 dh ckp takmo tgl ngn parents pas kawen or even famili.adalah sebab2 tersendiri..hihihi. so sebulan before kawen tu, kitorang g riki2 umah...n found one tht we both really, really like. sbb bnyk2 umh yg kami g view tu, aku soka, H plak tak soka. yg dia suka, aku lak tak bkenaan. mmg lotih laa nk cr yg satu umh yg both pon suka. so dpt la sebijik kat jalan duta ni.itu pon member opis aku rekemen pasal dia dok situ gak.


so dh sign laa tenancy agreement for 2 yrs. bajet 2 tahun smp umh yg kitorg bli tu siap, dgr2 nya umh tu siap dec 2013..lama lagi kannnnn...then pas kawen aku pon masuk laa umh sewa ni..berangkut segala brg2 aku ke rumah sewa. lotih weh ngemassss...dgn adiah kawen nye. dgn baju2 aku..baju2 h. aku plak bab ngemas ni, aku ske wat sorg2. mula2 aku suh gak H tlg.mana blh aku terkinja2 ngemas sorg dia sesedap tgk tv aje...haippp...tapi sudah nye aku suh dia tgk tv blk. sbb aku rs dia bkemas lagi tambah sepah.ha,ha,ha.

aku kawen ujung oct 2011. aku btol2 tdo kt umh tu 1 nov. H dh pindah masuk dulu sbln sblm kawen. elok je masuk bulan 12, tuan rumah tu tny kitorg nk bli umh tu ke x. cibettt je kan. umah kecik kangkang kera tu dia nk jual 380k. tak de kje nya aku nk bli. then dia request us to allow her agent to bring in potential buyers. aku ok je. since aku dh ade tenancy agreement tu. and minah ni ckp buyer tu nak bli for investment. so kitorg blh la stay kan. then awal march tu owner text aku ckp yg buyer tu nak dok umah ni. so kitorg kna keluar la. and dia janji akan byr 2 months compensation in lieu. and dia suh kitorg kuar latest by june.

aku dgr tu trus jd bengang. takde makne laa kan aku nk tgu sampai june. dan2 tu gak aku trus cr umah sewa lain. so aku bg tau owner aku nk kuar mid march. dia cam bengang ngn kitorg sbb dia kna pulang bblk deposit. tapi haku peduli apa. ko blh suka2 nk jual umh n halau aku...so aku suka2 laa nk kuar bila..apasal plak aku nk kna dgr ckp ko, kuar bln june???

so the next day tu jugak aku g view umh sewa baru. area jalan kuching je. dlm 1km je jarak dr umah sewa aku tu. umh kt jln kuching tu pon ade member aku dok situ 2 org.so ok laa...ade kawan2 gak.then terus aku start berkemas. senin lepas lori datang angkut barang..punya lah hazab berpindah dok rumah bertingkat2 ni. aku plak jenis dr kecik mmg dok umh atas tanah. so nk mengangkut brg2 tu turun naik lif tu mmg hazab le. klu umh atas tanah blh laa nk paking keta dpn umh je..ni keta lak paking kat blok lain...hazabbbbbbbbbbbbbbb...barang2 personal mcm baju2, pinggan mangkuk, hadiah kawen tu smua aku angkut sendiri, x pakai lori. sbb takut tercicir and takut diaorg bawak kasar.kang hancur berderai pinggan kaca aku tu.

dah shift smua brg ke rumah baru, then masa untuk unpack and rearrange brg2 plak...ni lagi satu punya hazabbbbbbbbbb.and as usual, aku lagi rela H tak tlg. pasal klu dia tlg, lai laa lambat jadinya. kang dia belek satu2 barang tu...pastu tny aku bli kat mana, belek album lama aku...then puji aku comel masa dulu2...DULU2 okkkk!!!! sekarang ni tak comel kah??? maka jadinya, aku sorg je susn blk semua brg2 n baju2 tu. H aku suh dia angkt kotak je. xde kederat aku nk angkt kotak yg berat tu.

umah sewa yg ni pon aku sign siap2 tenancy agreement dua tahun. kok dia halau aku lagi before tenancy period lapse, sah2 dia kna byr aku gantirugi 2 bln. harap2nye dia x halau laa...so blh dok sini smp umah bangi kitorg tu siap n pindah sana terus. ok ni laa alkisah nye kami kena halau.

tak sedih pon kannn???

3 tukang karut:

Effy said...

sedey nye emon.. jht le owner tu

Marina Monroe said...

Salam,

Mesti tak sabar nak tunggu rumah sendiri siap.
Penat mcm maner pun seronok sebab masuk rumah sendiri..

Nini Jamal said...

x thn ayat ko..."belek album lama aku...then puji aku comel masa dulu2"...hihihihih... sbb aku pun same, slalu rase camtu..haha =)

Template by:
Free Blog Templates