Thursday, December 10, 2009

SEBEGITU KOSONG

yer, mmg rase kosong..padahal bnyk benda dlm otak aku..tp aku rase penat..penat dgn benda2..penat dgn orang2..dengan benda2, aku tak berapa kisah sgt..sbb benda adalah tak bernyawa..tapi dengan orang2, adalah sgt meletihkan..

knapa susah sgt nk puaskan hati org?well i have tried..maybe aku tak cuba sebaik mungkin..tapi sekurang kurangnya aku cuba..

juga penat dgn perangai manusia yang berhasad dengki..susah sangat ke utk bersyukur dgn pemberian yang allah dah bagi? kalau hari ni aku dpt lebih. esok mungkin aku dapat kurang..jadi kenapa perlu berdengki?

kenapa perlu nak marah tak tentu hala? ppl around u do not deserve tht kind of treatment..ur silence create uneasiness and negative atmosphere .. kalau marah pd org..ckp yg kamu marah dia..dont just simply spread ur anger to those yg takde kena mengena..

dah lama aku tak emo mcm ni..all thias while aku tahan je..tapi kesabaran manusia ade batas nye kan?sekali sudah dulu aku dah maafkan..though i wasnt the defaulting party..tapi ko buat lagi perangai mcm tu..aku ni mmg macam ni..easy to forgive but not forget..ok nk kata aku ni pendendam ? then so be it...

5 tukang karut:

shueyluweyduwey said...

emon, pemarah/pendendam? tidak pernah ku ketahui.sabar babe.sabar!

~salwaredzuan~ said...

tak tahu yaa sejak bila aku jd pemarah...tp mungkin aku adelah pemarah bermusim? owhhh apekah itu...aku juga keliruuuuuuuu

notti netti said...

uisss...emo......sabar yer....huhu..salam kenal...:)

~salwaredzuan~ said...

notti netti,
salam kenal juga..heheh biasa laa kedang emo skit..tp dh back to normal

HiDa said...

Takpe Emon. Kau lps je geram kt blog kau. Aku support :)

Template by:
Free Blog Templates