Thursday, March 4, 2010

Koleksi cerita bilik mesyuarat 1

(i)
orang lelaki kalau bergaduh dlm meeting sgt comel. siap tarik muka n pasang muncung 3-4 inci..
-dipetik dari kisah "pergaduhan seorang Ir. dan Project Director"
aku sbg compliance officer hny senyum dalam hati smbl berkata *yangjugakatadalamhatisahaja* -->patutlah lelaki suka act cool..sebab kalau mereka gaduh mulut, mmg buruk rupanya

(ii)
seorang jurutera hanya menjadi bahan lawak dalam bilik mesyuarat apabila membuat percubaan menjadi peguam. untuk encik Ir., saya hanya mampu katakan dalam nada menahan ketawa terbahak sambil cuba kelihatan innocent, dan bukan sinikal,

"a mere promise to marry without consideration is not legally binding"

cukup kalau kalau aku katakann -->tolonglah paham dan ngerti dulu apa itu yang boleh dipanggil sebagai kontrak. kalau janji semata sudah boleh jd ukuran satu kontrak, makanya ramailah jejaka kacak dan kurang kacak diluar sana yg bakal disaman untuk pecah kontrak oleh teman wanita mereka kerana tidak menepati janji untuk keluar berdating dihujung minggu.

(iii)
older generation berfikiran bhw aku ini younger generation, makanya tidak layak duduk semeja dan berbincang bersama.

aku mahu katakan, tapi tak terluah dek perkataan "oh older generation, tidak mahu duduk semeja dengan aku si younger generation ini, kita duduk sekerusi sahajalah"

(iv)
rupa2nya, ada beza antara architectural drawing dan civil drawing. *sebab itu sy bukan engineer by profession*

(v)
s91 dan s92 evidence act. nasib baik aku mahir undang2 keterangan ini. oleh itu, parol evidence rule dicelah jari shj.

**nota kaki: kenapa andrew garcia agak mengecewakan aku?

3 tukang karut:

kerol said...

rupa2nya, ada beza antara architectural drawing dan civil drawing. *sebab itu sy bukan engineer by profession*

~yup,btul,ada beza tu..

shueyluweyduwey said...

tidak suka orang stereotype peguam muda tidak capable. my experience;

"how old are you"

"26" (incident tahun lepas)

"you're like a grand daughter to me. not worth my time speaking to you".

Like wth kan?

But he eat his words when the project came to the end saying that I did a commendable job.eheheh. =)

~salwaredzuan~ said...

kerol,
hahah..biasala..benda baru.selama ni ingt drawing tu ade satu je

shuey,
dari zaman prektis mmg dh kna cam gitu kan..so ala2 aku wat bodo ajo

Template by:
Free Blog Templates