Saturday, March 20, 2010

Musim emo

aku ini, sedang bergelut dgn musim emo..dan begitu juga dgn rakan2ku..semoga pergelutan kalian dgn musim emo ini berakhir dgnkemenangan yang berpihak pada kalian.

kemungkinan 1:
penyumbang terbesar kepada musim emo ini adalah beban kerja. namun begitu, beban kerja mungkin juga tak seberat beban bekerja dgn mereka2 yg egonya melangit. semoga Allah memberi kekuatan pada aku

kemungkinan 2:
emo tika saat melihat tabung gajahku yg semakin kurus. tak pernah terlintas hasrat dihati untuk mendaftarkan tabung gajahku menyertai program the biggest loser asia. aku rela tabung gajahku sihat dan gemuk..menandakan suburnya financial ku. arghhhh salah ku juga gagal menahan nafsu berbelanja di ho chi minh.. maklumlah, beli barangan guna duit dolar amerika..kadang2 terlupa yg 10USD itu equal nya RM35. damn it!

kemungkinan 3:
maxis broadband aku berperangai mcm kera dihutan! kalau dirumah, langsung tak dpt akses kepada internet. bila buat komplen pd maxis, katanya aku harus tgu lagi 2 minggu before service back to normal. ayat yg aku benci dgr "kami minta maaf sebab cik terpaksa tunggu, tapi kami tak boleh buat apa2" damn u! u are the service provider. jgn gelar diri service provider if u cant provide the services! dan aku tiba tak mampu kawal amarahku lantas membalas "kalau tak boleh buat apa2, maksudnya awak ini makan gaji buta sahajalah ya?"

tak kira lah apa pun pekerjaan anda, tapi silalah bekerja pakai otak! dlm situasi mcm ni, ptt nya anda jawab "pihak kami akan cuba sedaya upaya utk membaik pulih sistem dan kami akan update cik dgn status terkini". setidak tidaknya, berkuranglah sedikit kemarahan yg menggunung ni. itu pun tak boleh pikir kah?

kemungkinan 4:
.....


4 tukang karut:

Nana Kuat Merapu said...

naktau gak ape yg ke 4 tu..

~salwaredzuan~ said...

nana,
yg ke 4 tu...u know i know laaa..hahaha

Nana Kuat Merapu said...

owhh kes CDH la ni..tapi kau jela yg tau kan ape yg merasuk jiwa?..hurmmm

~salwaredzuan~ said...

nana,
rasukan ablasa?

Template by:
Free Blog Templates