Wednesday, January 26, 2011

aint a super lady!!!

lately, there are so many things tht i have to take care of. be it work or personal. kdg2 wa rase mau collapse pon ade. as for my work, i am quite frustrated with some of the decisions made by my superior. i didnt mean to say that i am wayy better than him , but in terms of things that have legal implication on the company, that is whre i have to voice out my opinion. unfortunately, it has not been considered. xpelah, for all i know, i have done my part. i understand that i am not a frontliner...cumalah seorang exec cabuk yg hanya boleh memberi pendapat tapi powerless in decision making. apa2 pun, tanggugjawab saya sudah terlangsai disitu.

lagi satu, i have mentioned in here before that my boss (my legal manager) has left the company. so there is only me running the legal dept now with my clerk. i ve tried my best for the past 4 months to make sure that everything runs smoothly. but as we are moving on with more states to restructure by this year, and more project in hands, i really, really in a dire need of a learned friend. at least, i can focus more on the restructuring things. unlike now, i have to take care of the restructuring exercise, tender, the projects in progress, dgn new sukuk issuance nye lagik..even tgh buat project aku sendiri dalam toilet pon aku still reply email boss. aku dh bg tau boss tht i need extra hands. dari bulan lepas aku dh habaq kat depa...tapi lama betul laa process dia nak interview..i am so frustrated about this.

kdg2 aku rase kerja yg aku wat dh takde quality since everything is guided with timeline. lepas tu masing2 sebok laa with their kpi...as for me, the hell with the kpi. kalau kerja siap on time and just for the sake of siap saja with no quality, mistakes here and there lah, then seploh kali mau amend, pastu bila dh keluar tender and discovered there is a discrepency or mistake in the tender doc and memasing mula laa menggelabah nak issue tender addendum..then all these shall only defeat the whole purpose of having kpi. if the kpi is assessed merely on the completion date, timeline and yg sewaktu dengannye..dimanakah letaknya qualiti dan mutu kerja seseorang??? pada aku, timeline shall only be the guideline, bukan nye basis to assess your kpi. kalau timeline is the major factor to assess your kpi, then buatlaa jambatan harga million2 dlm masa seminggu..bangga kat satu dunia boleh siap jambatan million2 in one week..sebulan pastu, jambatan crack, ko geget jari ajolah!

enuff about work. nnt org pikir aku ni kaki merungut..tp hati skarang adelah gusar juga. bid farewell to fiance tadi...he is now on his way back to melaka , driving, alone. and tengah demam teruk..demam campak plus tgh tak larat gile. i offered to send him back, tp dia xmo sbb esok aku kerja n nak masuk kampung dia tu agak jauh. konpem aku sesat bile blk. so dia nekad je nak drv. kalau dia dok kat kl neh, takde olang mau jaga lak. takkan aku nk g umah dia jaga dia? tak psl2 kawen free kang..muka lak tgh mcm permukaan bulan...tak gelemernya gambar kawen aku nnt...tapi lawak gak laa..dlm pada2 aku kesian kat dia tu...dh tua2 bangka cenggini baru nk kena demam campak. hahahahah...keji gile ok gelakkan tunang sendiri. tp wa feduli hape :P

then psl rumah lagi..td public bank call..dia bg tau loan dh approve. tp monyetnye, dia bg 85% drp pada discounted price. rumah tu kitorang cuma byr deposit 3%. pastu ade bumiputera discount 5%. pastu early bird discount 2%. so all together 10% laa kan. so the remaining 90% should be financed by the bank. tp public bank bunguks ni cuma nak offer 85% from tht 90% tu..tak ke bangang????mana kitorang nak cari lagi 100k to top that 5%? budus, idiot dan seangakatan hokay! ko nak suh aku pinjam ahlong ke? pastu leher aku kena kerat ngn pisau.mengong ke apa..

hamek ko...entry rojak baik punya arini..,.tu je kot.

ok.bai.

1 tukang karut:

armouris said...

lagi info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

Template by:
Free Blog Templates