Thursday, January 6, 2011

CIMB bunguks!

aku tgh apply loan utk rumah.hny 2 bank je yg blh bg loan for this projek.sbb rumah ni utk bumi je. some more malay reserved land. so 2 bank bunguks tu adelah maybank dan cimb. yg maybank ni aku dh submit...dh 2 minggu process application aku, tetiba org maybnk tu ckp they have capped amount for this project...diaorang nye allocation dh fully utilised! bangang hokay????? why la after 2 weeks baru ko nak bag tau?


yg cimb lak, bangang nye, reason for rejection was due to insuffiency of credit balance dlm akaun gaji aku every month. fyi, gaji aku n en tunang masuk kat akaun maybank..kitorg ni jenis, dpt je gaji, lps tolak bil itu ini, saving masuk asb, yg tgl kat maybank tu duit utk mencekik dan behoyeh2 je..of kos laa ciput je...takkan laa aku nk mencekik smp 3k sorang sebulan..mase aku bli umah yg mule2 dulu wat loan ngn ocbc, takde lak dia tgk credit balance aku kat akaun gaji...asalkan current komitmen aku ngn gaji aku kurang drp brapa ntah..so lepas laa..aku pon tak pnh paham cemana diorg kire bende2 ni..bukan kje aku..klu kje aku utk kire, baik aku je kje ngn bank tu...

mmg cibai laa cimb n maybank ni..aku sakit jiwa ok..tau laa korang nye income bnyk dr investment..tp jgn blagak nak mamps!

4 tukang karut:

Snowwhite Zone said...

bila bc n3 ni, terasa emo lak saya... tumpang geram jgk ye.

Tijah said...

saya pun bengang. ambank ok kot. x baper cerewet.

~salwaredzuan~ said...

snowwhite,
mmg geram..membara je dr siang tadi nihh...lama gile pulak tu nk proses smp 2 mgu..mengong

tijah,
ambank kite dh call..utk projek ni diorg tak dpt bg loan

shueyshoelove said...

babe, kau bagi la financial statement savings account kau as proof. tapi aku rasa sekarang mmg loan macam strict sikit. hsbc amanah tu? macam promising je.

Template by:
Free Blog Templates