Monday, December 19, 2011

Hanimunan

aritu aku kawen. lepas kawen aku pegi hanimun. mula2 bajet nak pegi hanimun kat india. sbb nak feeling2 shah jahan ke hapa khennn...lepas tu H mcm asik tak konpom cuti je. sbb kalau nk g India, aku bace from forum, baik g plg kejap pon seminggu.kalau tak, mcm tak puas. so aku pon dh mls, aku ckp kat H, g laa memana pon, janji naik kapalterbang. hatta ke langkawi or ke JB skali pon. sbb drp kecik aku cm tgk ceta2 melayu ke movie ke, kalau hanimun je, kapel tu mesti g naik kapalterbang. bongok je kan alasan aku? sukatilah janji aku dpt naik kapal terbang *matikla feeling jakun*

so aku pon amik tiket pegi krabi. dh amik tiket tu, bilik la aku g book thru agoda. skali ngok ngek kepala kemek...aku tak baca review betul2, so dpt la hotel yg jauh gile dr town. about 50km hokay nk g krabi town. ade satu ptg tu aku ngn H bajet travellers la naik moto g town. sewa moto dari otel. sekali amik kauu...jauh nak mamps..dh le perot lapar wehhh. g krabi town plak smp dh almost 9pm. kedai mkn bnyk tutup daaaa..jumpa satu gerai tolak ni jual nasi bubur.pompuan yg jual tu org pattani pkai tudung..so belasah je laa..dua mangkok ok nasik H. aku maintain semangkok je..hahahah..

lepas mkn tu baru la layan night market dia. tapi tak beli apa pon. H je bli tshirt bnyk. dia ni mmg ske pkai tshirt yg adegambo comel2 tu. aku pon tak paham la laki aku ni..bajet kiut kot *weksssss*...dh habis ronda tu, aku ajak di blk je sbb aku dh ngantok.nasib laa dpt bini kuat tido. dekat sejam gak laaa merempit naik moto baru smp otel. kematu bontot aku wehhh...sumpah tak mo naik moto lagi esok nya tuuu..

so tipsnye,..lenkali nak g krabi, cari le otel yg dekat ngn aonang beach. sbb tu mmg tmpt touris. aku nye otel ni mmg lawa laaa..bukan otel laa more to boutique resort. tp mmg seswai utk pasangan2 yg dh berumur utk rest. ade skali tu bekpes, aku tgk kapel mat saleh ni dok la bcium smp tak sentuh food dia, agaknye sebab dh sangap sgt kat area tu tak de hiburan lain. aku tepek gambo sesikit je ni...kasik feel sesapa yg nk g krabi tu..best laa tapi especially g phi phi island tu...mmg santekkkkkk...












2 tukang karut:

Marina Monroe said...

Wahhhhh...nampak seronok nyer suami isteri, good enjoy yr hanimun..hehehehhe

Cantiklah tudung polkadot tuh..sesuai utk percutian gitu

~salwaredzuan~ said...

auntie,
sy mmg suke polkadot..nampak ceria je gittew..and i like bright colors

Template by:
Free Blog Templates