Tuesday, December 20, 2011

Makdah saya




ini makdah.
adik pada mama.
makdah tak kawin n takde anak.
dari baby smp ke umur 7 tahun, aku tgl dgn nenek.
makdah pon tgl dgn nenek skali.
malam2 nak tido, mesti cari makdah.
kalau makdah balik kerja mesti aku kejar dia.
kalau makdah pegi mana2 mesti aku nak menyibuk.
aku tunang dan kawen aritu, makdah yg bnyk tolong.
dia yg buat hantaran.
bunga paha dia yg gubah.
pelamin aku pon dia yg pasang.
skarang makdah dekat IJN, baru lepas operation.
ari jumaat aritu aku cuti, tunggu di IJN sbb makdah operate.
pukul 8 pagi dia masuk OT.
kami semua nangis, tapi dia senyum je.
aku tau makdah jenis degil orangnya.
so dia takkan tunjuk pd org yg dia sedeh atau takut.
sekarang dh masuk hari kelima.
alhamdulillah pembedahan dah berjaya.
cuma aku sedeh, hari2 melawat dia.
tapi dia terlantar je atas katil
wayar n tiub berselirat satu badan.
dari mlm jumaat aritu dia tak boleh mkn atau minum.

dear readers, please pray for her fast recovery.

2 tukang karut:

Marina Monroe said...

Moga cepat sembuh..Amin

~salwaredzuan~ said...

tq auntie, insyaallah arini buka tiub kt mulut. boleh la dia mkn n minum after one week mkn apa2

Template by:
Free Blog Templates