Thursday, October 1, 2009

SENANDUNG SIDAYANG

maaf!.. aku dalam mood mengantuk tahap gaban tapi tak mampu nak tido? apekah????

adalah sangat tensi dan kecewa. hasrat hati nak tido best2 arini tak kesampaian..around 1230am tadi aku dh padamkan lampu lampi dalam bilik..tarik selimut tebal aku..dan mulakan misi peniduran,,tapi sekarang aku adalah sangat hampa..misi tak berjaya dicapai.

selalunya bila bab tido ni aku lah juara..dari zaman sekolah smp laa masuk uia..tapi mlm ni aku gagal!!

kalau entry semalam aku ckp aku adalah seorang lebah yang rajin bekerja, tapi entry ni aku nk bg tau yang aku sedang mengalami evolusi kulit muka. ala2 dayang senandung yang ditransformasikan menjadi gadis yang cantik(cantik ke aku lepas neh?hahahah).. atau lebih sesuai kalau aku katakan ala2 transformasi pelajar akademi fantasia the latest season tu? atau lebih mudah lagi..transformer sahaja lahh

eh eh jangan salah sangka pulak..aku tak cucuk botox ok! tapi aku tatau laa ape jadi kat kulit muka aku neh..kering gila semacam..dari hari ahad tu dah erasa kekeringan dia..tapi mlm ni adelah malam kemuncak..ala2 malam kemuncak AIM pulak..mmg pedih gila aku rasa tika dan saat ini.. *tika begini..tercari2..* pernah dgr tak lagu tu? eh off topik laaa plak..

aku langsung tak boleh senyum ni..bila aku pejam mata..macam pedih gilaa area keliling mata tu..tiba2 aku rase nak nangis..boleh? sakit okayyyyy!!..takkan salah produk muka aku pakai tu? all this while aku pakai ok je. i ve been using clinique for the past two years..and aku ni pon bukan pemekap (make up) yang harcore.. pergi opis pon pakai bedak ngn eye liner je.

td aku int nak gi tekap muka dgn ice cube..tp aku laa punya bijak sebelum tido tadi aku defrost plak icebox tu...sbb aku plan nk masak bubur pepagi before gi kerja nanti..

sekarang ni aku tak boleh senyum, kerut kan dahi pon takboleh..angkat kening apatah lagi.. so kalau sesapa yg terjumpa aku esok dan mendapati aku adalah tidak bersenyum kepada kamu, aku mintak mahap awal2 laa yerr..tidak terlintas dihati aku yang suci murni ni nak buat muka kerek or masam kat kamu2 yer,.tapi adalah kerana kalau aku senyum, aku terasa macam kulit ayam belandaq yang disiat2 untuk thanksgiving dinner,,, atau pun...analogy melayu, mcm kulit ayam kampung yang dibakar dan siat2 untuk dibuat rendang raya..

agak2 nye..mcm ni laa perasaan orang yg membotoxkan muka yerr...aku tak sanggup beb kalau ini laaaa the price tht i have to pay.. aku rela jadi ugly but adorable (read cute)

entah laaa..apa yg aku harus buat supaya aku boleh melenakan mata aku ni? dah puas aku bergolek dan berguling ke hulu ke hilir..katil aku ni pon bukannye besar..kalau king size bole laa aku kuak lentang segala bagai..

pergi opis nanti, aku nk jumpa doktor laa kat klinik bawah tu..tiba2 dia refer aku kat pakar kulit camne? wahhh best nyee boleh meng-utilizekan benefit yang kompeni bayar..boleh korang bagi suggetsion awal2 pakar kulit mana yang bagus? se-afdhal2 nya pakar kulit yang paling mahal laa kan...sbb komeni yg bayar!!! wkaakakakkaka.. agak keji disitu...tapi, ADE AKU KESAH?

ok lahh..disebabkan aku tak leh tdo ni, aku ak g masak bubur jap..esok pepagi bangun tido aku just panaskan saja..

tata kawan2!!!

~rsr~
October 1, 2009
3.27 a.m

7 tukang karut:

FaTiNe said...

g laa new york skin solution yg femes tuhhh. Hehe. Teringin nak g gaks. Tp fulus tak dakk.

kerol said...

ckup ke tdo nih?xngntuk ke kt opis?

~salwaredzuan~ said...

fatine,
new york skin solution? adehh konpem ribu2 tu..kang nak kena korek2 tabung gajah plak..hee

anyway, welkam sis!!

kerol,
maata mcm garfield wooo kat opis..tp tak leh nk tdo gak sbb sy seorang lebah yg rajin!!!

puanrazma said...

lewat btui berjaga
ada harapan ngantuk kt opis ni
kira2 perlu buat aktiviti yg sgt memboringkan time nak tido..sbb 1 cara yg bleh ngantuk

Kak Ungku Betty said...

Salam...salwa FB you guna nama apa yer?

~salwaredzuan~ said...

puanrazma,
bila kat opis...ngadap kerja..ngantuk pon dh ilang..heheheh

kira2? OMG...mmg tak bolh laa kira2..terus padam je otak rasenyerr

kak ungku,
sy pakai nama betul..try to search for Raidah Salwa

~PakKaramu~ said...

sLAM ZIARAH DARI pAK kARAMU

Template by:
Free Blog Templates