Wednesday, May 13, 2009

"BUAT KERJA"-slogan mereka


i am quite thrilled and at the same time surprised when i read the news yesterday. zambry's application for stay was granted by court of appeal.

okeh, i dont wanna komen on the stay application pending proper appeal to coa. as i always believe tht an appeal is a remedy for the loser aggrieved party.

on 11.5.2009, the high court has granted nizar's application for a declaration tht he is at all the material time is the mentri besar of perak.

the next day, i came to know tht zambry's application for stay pending appeal was granted by the coa. truly i am amazed with the kepantasan kilat mahkmahah di malaysia."BUAT KERJA" memang benar2 ada impak postif kepada Mahkamah dalam kes ini sahaja!!!

oleh yang demikian, saya mahu bagi tabik spring kepada Mahkamah malaysia ini.istana takeshi keadilan adalah benar2 adil.

owh ya..when is the hearing date for the appeal proper? anyone?

9 tukang karut:

syada said...

sssasangattt adil dan saksama...:)

~salwaredzuan~ said...

aku lebih suka istana takeshiiii

Amicus Curiae said...

sebenarnya boleh tak argue macam ni Puan:

high court kata Nizar MB Perak yang Sah, Zambry dapat Stay, apehal la pulak Zambry still MB?

stay, bukan overturned.
sapa yang kata zambry tu MB yang sah pon, apahal dia dapat stay jadi MB plaaaak.

duhh.

~salwaredzuan~ said...

aku pon agak rasa ke'sarkas'an ittew.

tp ikut status masa nizar filekan 053 tu, mb adalah zambry(yg mana kesahan perlantikan diragui)

unless klu kita dh tgk wat are the prayers applied by zambri for the stay...i shall reserve my comment.

kang ada laa plak subjudice laa prejudice laa..jaundice laaa...

Amicus Curiae said...

legal interpretation takkan kena jaundice.

ntahlah.aku mati2 ingat stay ni to put off temporary the enforcement of judgment, bukan retaining status quo prior to judgment!

sepatutnya, kalau ikut wordings judgment + stay tu, patutnya Perak takde MB lah kan. Apa ke halnya si Zambry tu still nak ngaku MB?

Tijah said...

giler efektif kan?? kalu kes syariah tu lagi la efisyen...makan 9 taun kaooo....

~salwaredzuan~ said...

tijah,
court meleysia nih mmg lah efektif tahap gaban okeh! klu tak efektif, xkan laa loyer2 burok g court tu bawak yoko2 ngn koyok (hahah ni akibat keefektifan court tu lah smp eden tercongok sakit pinggang menunggu kes kna pgl)

Anonymous said...

tijah,hang loyer syarie ka?hang penah appear kat ct syariah ka..

~salwaredzuan~ said...

anon,
kurang pasti ttg tijah..sila laa ke blog beliau n tny tijah ye

Template by:
Free Blog Templates