Friday, May 15, 2009

kenapa res judicata yang disebut?
adakah kerana dekat sticky note sy ada terselit perkataan res judicata itu?
makanya i feel so honoured being given a second chance.
adakah kerana saya adalah memang layak poyo sbb blog sy?
kuikuikuikuikuikui.

---------------------------------

okey laa..aku bukan nk ceta psl ni.ni psl res judicata.now im preparing submission for an appeal at the apex court.it s coming up for hearing nx week.we hv finalised everything ie for the main appeal.but then there s anor application filed recetly n was only served on us yesterday.i guess tht s the reason for the adjournment.

sgt benci okeh..aku dh smgt thp gaban nk g fed court, tetiba postponed laa plak.ye lah, as this is gonna be my first appearance kat fed court..ala2 smgt teruja tahap menggapai bintang laa sikit kan.before neh..plg2 pon tgi pon aku pnah ciom bau court of appeal sajorr...bila nk g icj plak neh?wahhh angan kau ni raidah salwa...kalah kan mat jenin plak yerrrr.

psl application br neh..aku pening pala skit.boleh ke klu appliction dh dismissed kat coa..peh tu si loser losing party ni tak file kan appeal against the decision.tp dia g file kan fresh motion kat fed court to be heard together with main appeal.leave pon takdok.aku agak keliru(sambil menyanyikan lagu keliru nyanyian pasangan bahagia ajai dan nurul).it is like they are hving a second bite of the cherry.

about my research..kes yg aku jmp yg ala2 strikingly similar ngn kes aku neh adalah S SINGARAM V. FONG PECK MOI & ANOR [1974] 1 LNS 144. it has been heard and litigated, thus can it be agigated again with a fresh motion and not an appeal?

anyone?

2 tukang karut:

Mrs LVoe said...

ape beza lawyer & pgamal undang2 ;-)

~salwaredzuan~ said...

sha,
sebnanye sama je lawyer n pengamal undang2.tp pengamal undang ie law practitioner is more specific to lawyers who go and litigate in court.sure u tgk psl i ckp kat mr amri aritu kan? hehehe.tu saja melawak dgn dia tu

Template by:
Free Blog Templates