Tuesday, February 23, 2010

Ini cerita saya

cerita 1

oh sgt letih,. 2 hari ini tidur mlm pun sering terganggu. mlm ni aku hepi. boleh tido lena mimpi yg manis2 seperti contoh , gula kapas. hari ini dan semalam adalah sgt stress di kantor. kami di legal dept ta menang otak memikir cara nak selesaikan masalah. kalau otak ini ada yang jenis pakai buang, mungkin otak dlm tong sampah kaler pink aku yg dibeli di ikea beberapa tahun yang terlampau dah membuak2 isi perutnya.

tiba2 aku mcm terngiang2 pulak nyanyi stacy..

"cintaku bukanlah jenis pakai buang, biarlah lebih dari sehari..."

"otakku bukan lah jenis pakai buang, "

tiba2 aku mcm nk cipta otak pakai buang..agak2 laku tak di pasaran?

cerita 2

kalau aku stress, aku suka gelak2 sambil buat lawak sesama rakan. memandangkan 2 hari ini mmg stress kerja, bnyk juga lawak smpah yang aku hasilkan. mood ber joking2 terbawa2 sehingga aku jawab telefon dgn ceria mcm suara katun. dan aku sering bernasib malang apabila aku buat suara katun menjawab telefon, ternyatalah si pemanggil nye adelah big boss.. ahh sudah 3 kali kantoi. malu. rase nk sorok bwh meja

cerita 3

bibir aku dah baik. pagi td pergi opis pakai lipstick pink2 sket. dah 2 minggu tak pakai apa2 di bibir. tp kalau ye pon, mmg aku bukan org yg suka pakai lipstick pon..aku rimas. tp td aku teruja..haha..dan rase diri cantik pula *oh sile sepak saya kuat2*

cerita 4

pagi td seperti biasa aku pergi kerja menaiki tren. org tak berapa nk ramai sbb aku agak bernasib dpt naik tren 4 koc. tp aku tetap memlih utk berdiri sambil membaca buku "Daughters of shame". aku berdiri dihadapan seorang lelaki pertengahan 30an yg sedang duduk, smbl asyik berbual dgn gf di talian hp nye. lepas tu tren tu break dan aku tak smpt nk grip kuat2 tgn aku kat tmpt pemegang. lps tu buku tercampak kat atas lelaki tu..

cerita 5

aku tgh menaip keempat2 cerita diatas utk dimasukkan dlm blog aku. tp aku mengantuk gila sekaran.tu jelah.

3 tukang karut:

NaNa loves talking craps said...

macam nak tau lah kan ape terjadi selepas buku kau terjatuh atas lelaki itu..

HiDa said...

Kau ni agak comels la Emon :)

~salwaredzuan~ said...

nana,
aku mita maf dan sambung baca buku tu blk..dan lelaki cina itu kembali bercakap dgn gf nya dlm bahasa tiong hua

hida,
ur trying to be politically correct by saying tht im comel..urghhh aku phm..ugly but adorable..

Template by:
Free Blog Templates