Tuesday, August 4, 2009

KENAPA BLOG?

rzq: i still dont understand y ppl r so much into blogging now
rsr_ lady: salah ke?
rzq: ntah betul ke ntah tidak apa yg diorang tulis tu
rsr_ lady: kalau betul..betullah..kalau tipu, itu hal diorang lah
rzq: wats their points of telling the readers of all their entry?
rsr_ lady: y u read their blogs?
rzq: sbb i nak baca lah
rsr_ lady: then..dats the reason y they blog about it..for u to read!
rzq: alaa..menipu aje ape yg ditulis kat blog tu
rsr_ lady: kalau diorg tipu, diorg dosa dgn tuhan lah..tp klu diorg tulis tu btul, u ckp tipu, u lah dosa ngn diorg
rzq: payah laa ckp ngn lawyer ni..asyik nak menang aje
rsr_ lady: tak relevant okeh! u tu yang tak reti nak sangka baik ngn org...
rzq: ye lahhh..cuba u baca..some of them dok sibuk brag about their new LV lah, kereta baru lah.. gambar ngada2 dgn hubby lah.. cerita pasal kerja yg konon hebat sgt lah..
rzq: alahai..org lain pon kerja hebat, kereta mewah, wear all those branded stuffs..tapi tak laa jakun n to the extent nak bermegah dalam blog
rsr_ lady: dat is their prerogative.. kalau tak suka y plak u nak baca?just click the small (X) on the right corner, then u can swith to ther things...
rzq: kire u ni saint sgt laa sbb tak pernah kutuk blog org:
rsr_ lady: aik..aku plak yg kena?dh lebih dh nehhh
rzq: hahaha..marah nmpk?utang teh tarik baru byr 2 gelas je tau..ke nak tambah hutang lagi?
rsr_ lady: u tu sebnanye hati busuk...u baca blog org, pastu kutuk2 org tu...manusia yg ade penyakit hati macam ni lah...tau laa cm ne i nak buat!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rzq, i know ur reading this... hahaha..ni lah salah satu keistimewaan org yg ade blog..phm!!kalau tak puas ati ngn sesapa, aku leh je ceta kat blog..lagi mau kire utang teh tarik ngn aku ke? utang roti canai pe ceta plak?kasi byr cpt sket aaaaa... aritu i baru mkn satu keping..ade lagi 7 keping,..hahahahahhaah

7 tukang karut:

amicus curiae said...

hi emon...

i'm baaaack! after the long hiatus.mc ma.musim ni tak baik.panas,jerubu,tohmah.hekhek.eii macam aku buat mini-blog kat komen kau pulak yeh.

anyway,sebenarnya aku nak cakap: aku pun rasa "semacam" bila orang berblog pasal their latest buys, latest gifts received, tapi a blog is a mirror on ur own la kan..so pada blog2 macam tu aku baca for my own amusement.Aku amused sebab wah itu ke halnya sampai menjadi topik blog, and sebab aku sendiri pun tak mampu nak beli benda2 tu (jaki sebenarnya?) hahahaha.sangat keji ok aku ni tapi takpe, blog aku yg personally tak personal tu bukan best pun tapi aku peduli haper.

Aku blog sebab nak keeptrack perkembangan cara aku berpikir.Orang lain,lain sebab,sukati dorang lah.

hambek kau.mini blog.

puanrazma said...

mulut manusia susah mau kasi tutup..

i.am.belle said...

"..ni lah salah satu keistimewaan org yg ade blog..kalau tak puas ati ngn sesapa, leh je ceta kat blog"

100% true.

~salwaredzuan~ said...

afzan,
patut laa aku rindu ko semacam nehh..aku ingt ko dh lost in the jungle of tiruchippali (eh btol ka aku eja nih) hahahhaah.. tp tu laa..blog org, lantak org laa dia nk tulis apa..tak suka, tak yah baca..tak perlu nk kutuk2..

puan razma,
mmg geram ngn mulut2 cm ni..tutup gn roti canai boleh?hihih

i am belle,
tu lah..mmg best..tp kena hati juga...

[z@ck] said...

stiap org ad pendpat masing2 tentang blog ni..pelik gak org yg duk bc blog..tp kutuk kemain lg..hehehe..ironi kan..xsuka..tp still baca..
=P

kerol said...

biasa la tue kan..tp,pndai plak die baca blog nie..ekeke

~salwaredzuan~ said...

zack,
org cm tu sbenanye mengkagumi si penulis blog but he;s living in a state of denial..

kerol,
mmg dia pembaca setia..sbb tu sy sj kutuk dia kat sini..hihih

Template by:
Free Blog Templates