Friday, August 28, 2009

PAPAN PEMOTONG DAGING

situasi dimana kepala saya mcm berada diatas papan pemotong daging.
venue: choppingboardroom
masa:masa silam
tarikh:bukan tarikh lahir saya
perkara: SOP

antara isi kandunganpergaduhan perbicangan;

1. technical dan procyrement punya orang bergaduh.. sedang bertikam lidah, kedua menoleh kearah saya .."kita kena tny org legal ni..so wat say u salwa...?"
-me not like gila2 okeh!!!! semua kna tny saya ke?uwaaaaaaaaaa..saya rase mcm ayam nak kena sembelih tau..tak sukerrrr

2. si A kata kena letak "shall".. B kata mahu letak "Must".. dua2 toleh kat saya.. "legal, u decide!!"

3. D kata mahu buang perkataan "finance to check on reasonableness of the amount of claim".. finance dept kata, finance mesti cek amount tu reasonable atau tak..kalau tak reasonable mcm mana nk approve receipt and issue cek.. D kata finance tak perlu nak sibuk sbb finance is to approve saja.. finace kata dia mau cek juga, itu kerja dia, tak percaya, pi tanya legal..dan kedua2 meandang legal..aduiyaiiii.. o said betul laa finance ckp tu..tp D ckp ade betul nye juga..perhaps we should change the wording je..maybe we put there that finance to verify the amount of the claim..

dan kebetulan sbb masukmeeting agak lewat..tmpt yg available hny ade seblah COO ajerr. mmg sah laa aku jadi ayam bakal nk kna sembelih utk masak ayam percik dan dijual di bazaar ramadhan..

moral yg boleh dipetik:
1. jgn masuk meeting lewat supaya boleh pilih tempat duduk di hujung2 dunya
2. pakai mask supaya org tak boleh cam aku adelah dr legal dept
3. jangan jadi ayam kalau takut kena sembelih
4. anggap COO mcm YA gopal sri ram atau YA augustine paul.. kalau dgn mereka aku boleh, mengapa tidak COO itu
5. make sure meeting2 yg memerlukan legal, bos aku tak g outstation..heheheh
6. meeting bulan posa tak best..takdo makan2...hahahah


6 tukang karut:

kerol said...

no.1 & no.6 sy sgt2 bersetuju...hehehe

nini said...

PASAL MAKAN ko mmg xleh lupe!

puanrazma said...

sgt x setuju meeting time pose
huhu..sok pg ada meeting kt opis
sgttt boringgg!!!

~salwaredzuan~ said...

kerol,
kalau masuk awl, duduk bwh meja pon bleh..hahahha

masni,
hamboi2.. hang..bila mau ngeteh sama nehhh

puanrazma,
meetg time pose best gak..sbb memasing cari jln nk memendekkan meeting..hihih

shueyluweyduwey said...

salwa,mimpi la kalau ko pakai mask, diorang takleh cam. the first thing they'd ask is ada representative dari legal dept tak.ehehehhe.welcome the world of legal advisor. =)

~salwaredzuan~ said...

shuey,
klu diorg tny, aku wat senyap laa..takkan nk suh bukak topeng

Template by:
Free Blog Templates