Tuesday, September 1, 2009

AKU TIME KECIK-KECIK

ni entry tag ni.. encik kerol telah meng-tag saya.. after few days hibernating at home, makanya otak aku dh tepu nk tulis entry pasal paa..td baru blk dr ulu yam n bloghopping sat..so terbaca entry kerol and found out tht i was tagged by him..so layankan ajer lahhh

Peraturan: Letakkan gambar sewaktu kecil anda. Adalah baik sekiranya anda menulis 20 perkara yang orang tidak tahu semasa kecil anda. Pada penghujung entry, anda harus memilih 5 orang untuk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sebab saya ingin tahu lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu. (owh yaa encik kerol, saya adelah comel sepanjang zaman..wakakakak)

disclaimer:lighter itu abah aku punyerr..

1. rambut aku lurus gila time kecik2..takpayah guna sikat..guna jari pun boleh

2. tak pernah ada bantal busuk dr dulu, kini dan selamanya..maybe sbb nama dia tak glamer, makanya aku tak de hati nk simpan satu..'bantal busuk'.. tak bestnyaa bunyikk

3. pernah makan semut dgn cousin aku nama hambali.. hahah sebab tgk cerita org terdampar kat pulau and for survival diorang makan semut..yucksss gross gila bila ingt balik

4. aku duduk wif my cousins yg jantan kesemuanya smp umur 7 tahun..sbb tu aku "sopannnn" bangatttt kan kan kan..hahaha

5. pernah suka kat ketua kelas darjah 1..(nama dirahsiakan) wakakaka

6. umur 5 tahun, aku siat2 kulit bedah katak dgn cousins aku sampai katak tu jd ijau..eh bukan katak mmg kaler ijau ke?

7. tak reti sebut nama sendiri.. everytime ppl asked my name, i wd say, raidah wawa instead of raidahsalwa..so nama wawa lekat kat aku among my family members

8. membuat cubaan lari dari umah masa umur 7 tahun sebab along kata aku anak pungut tepi belukar..kejam okeh along aku neh!!

9. minah jatuh! jolokan yg diberikan oleh my mum sbb aku suka jatuh

10. mula main lompat getah (zero point masa umur 7 tahun)..almaklum laa..stay dgn cousins jejantan belaka

11. kalau nk tidur malam, lampu kena terang sbb kalau gelap, aku selalu takut ade clown tidur seblah aku (ntah hape2 okeh!)

12. umur 6 tahun, rambut aku panjang sampai pinggang..dasat2..ni pencapaian agung yg tak mungkiin diulangi

13. umur 6 tahun, aku ponteng posa and curi karipap bwh tudung saji dgn hambali..bila nenek tny kenapa karipap tu kurang 2 ketul, masing2 buat muka tak bersalah

14. pernah berangan nk jadi pramugari..sila muntah okeh!!!wakakakaka

15. tak pernah ade haiwan peliharaan

16. jatuh dalam lumpur bwh rumah moyang aku. masa tu mlm, aku dok tepi tingkap, rumah tok nek tu rumah papan tgh sawah..camne ntah, aku leh terjunam pergi bawah rumah...and terpegang katak dalam lumpur tu..mungkin keturunan katak yg aku siat kulit tu nk balas dendam kat aku..euwww gross

17. penakut tahap gaban..hahaha..smp skang pon *nyorok bwh meja sat* hihihih

18. dulu aku ingat kan otromen, superman dan batman are for real..aku pnah tulis kad raya kat otromen ..silly me! hehehe.

19. tak suka pakai skirt!

20. sangat comel pada waktu dulu *sila ambil nombor untuk sepak saya jauh2* heheheheh

siapa saya mahu tag?

eva mendes
puanrazma
tijah
afzanH
shuey
siscokolat

7 tukang karut:

puanrazma said...

ya ampunnn
hutang 'tag' pn lum settle lg
ni dpt lg..huhu..aku akan gigih jwb ni..cewahh

nk komen psal gmbar ler..
sgt ganas gmbr tgah pegang lighter
dashyat tui!!!

Nini Jamal said...

paling tak tahan = tulis kad raye kat otromen! gelak guling2 okeh..harharhar

~salwaredzuan~ said...

nini jamal,alamak..apasal aku tak tag ko?lupa seyyy...so tlg tag kan diri ko sndiri okeh!

Nini Jamal said...

aku majuk.tanak kwn ko.

~salwaredzuan~ said...

alalalal...masni oooo masni

kerol said...

uiks,kecik2 isap rokok?:p

ok2,tdo mlm bgus2,jgn lupa on lampu, nnt ade clown..hehehe

~salwaredzuan~ said...

kerol,
lighter tu bukan nk bakar rokok..nak bakar dapur kayu..main masak2 je

Template by:
Free Blog Templates