Saturday, September 12, 2009

RAYA DAN LANGSIR

mama ajak pergi cari langsir. dia nak tambah lagi langsir satu layer lagi..mak aku neh mmg pandai menjahit. langsir rumah mostly mama yang jahit since dari kecik lagi. walaupun mama pandai jahit langsir, tapi bila nmpk langsir ready made, mama still rembat gak. kadang2 aku terpikir, ape best nye langsir ni? dan kadang2 aku terpikir, mungkin tingkap atau pintu kat rumah tu dah perit merintih dan melolong..


"mak incikkkkkk...kami mmg panas sangat ni..tak payah laa tutup body kami berlayer-layer" kata sang pintu dan tingkap kepada puan rumah!


abah aku mmg tak amek port laa benda2 mcm ni. along aku jgn cakap la.. wife dia, kak ita, mmg dalam mimpi je laa dapat pakai langsir bunga2..along tu kalau boleh umah dia nk togel tak pon pakai sheer curtain je..nak taknak, kak ita aku layankan aje lah kehendak along. takpe2 kak ita, kalau along taknak langsir bunga2 tahun depan, kak ita dgn rais n akim boleh buat picket depan umah sambil bawak sepanduk "Kami mahu langsir floral printed wahai encik rozaidi"!!!


langsir ohhh langsirrrr..

yang pastinya, aku rela tingkap atau pintu umah aku dihinggapi LANGSIR

dari dihinggapi oleh

LANGSUIR

2 tukang karut:

kerol said...

hehehe, mmg bnda2 carik & beli lngsir nie pmpn yg lbeh tau, so psl tu la llaki x amik kisah..(alasan je ni..sbnrnya buta langsir..haha)

~salwaredzuan~ said...

kerol,
pompuan kalau bab2 shoppong neh kan..drp tak tau, boleh jd expert..asalkan boleh shopping..ehheeh

Template by:
Free Blog Templates