Saturday, September 5, 2009

VIRUS (versi sepuluh kemerapuan)

aku baru je lepas re-format laptop nehh..kalau boleh mmg aku tak mau format balik.. sebab aku malas gila nk meng install segala mak nenek application tu. tapi sebab virus h1n1 dah menyerang dan laptop aku dah tahap kena masuk ICU dah. so dengan berat hati aku terpaksa laa format balik. pendek je sebnanye aku nak ceta pasal virus.yang selebihnya aku nak merapu ajerr..hahaahha.

merapu pertama:
aku adelah sedih! sebab ade 3 tender document aku kena bawak balik. procurement dept bagi menatang tu kat aku arpund kul 3.45pm tadi. monday diorang dah nak suruh revert balik kat diorg.. owh hati ku sakit. jadi aku bawa pulang sahaja kerana aku malas mau jadi penunggu di opis.

merapu kedua: bos aku pi meeting kat kuantan ini hari. ngeh ngeh ngeh..makanya bnyk laa mentol atas kepala aku tu..hahaha..i soka tauuuuuuuu

merapu ketiga:
kenapa bulan posa ni aku makin gemuk?hahahahahaha..i tak soka yang ini!!!!!!
merapu keempat:
esok aku nak g buka posa kat umah atoi and meklin.. so boleh laa jumpe member uia dulu..ala2 gathering batch yang tak seberapa ni laaa.. diorang suggets buat potluck.so aku setuju aja..


merapu kelima:

tetiba aku rase fiz fairuz hensem gila babas dalam nur kasih tadi..APEKAH? hahahaha...agak2 dia nak kawen ngn aku tak kalau aku masuk meminang dia?*sila ambil nombor untuk gelak guling2 kat statement tu okeh*

merapu keenam:
aku halfday tadi. masuk opis lambat..best gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


merapu ketujuh:

yaaa aku boring yang amat bangat ini malam.. makanya aku nk nyanyi lagu dewa jap kat korang (sila nyanyi dalam slang pak indon yaaa!!contoh, malam jadi mallem)

Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah

Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus

okey aku tau jiwang and gedikss..tolong lempang aku jauh2 masuk hutan sbb poyo gila!


merapu kelapan:

aku ade satu bakul baju yang telah ibasuh..tapi malam ini aku malaaaaaaas bangat mau lipat itu baju2 semua.. opsss...pecah rahsia kau neh.. kepada calon2 ibu mertuaku, bakal menantumu ini hanya malas sekali sekala sahaja bonda!!!


merapu kesembilan:

tiba2 hari ni aku terasa nak menyanyi yang hebat2.. dalam kereta time balik umah tadi.. ade aku bukak cd. ade lagu lucky.pastu aku bantai feeling colbie callait sorang2.. konon macam aku tgh duet ngn jason mraz.. APEKAH? eh eh..tu blm aku feel2 sorang2 nyanyi lagu bubbly.. sapa dgr boleh pengsan sebab sedap tahap gaban okeh!


merapu kesepuluh:

aku kantoi..kantoidengan encik zambry..kantoi ape?biarlahhhh rahsieeeeee (sambil nyanyi dan feeling dato ct plak)..lalalallalala


eh eh.. SELAMAT MALAM

9 tukang karut:

puanrazma said...

pc kt opis akak pn re-format gak..sgt tension sbb installer nyer xbuat back-up akak punyer folder..gerammmm nyer!!!!!

waris alam said...

pandai berpantun..bagus2..majulah rakyat malaysia dalam bidang sastera

~salwaredzuan~ said...

puanrazma,
ni laptop sndri pny..dh ngada2 p format, speaker plak tk leh gunaa...adusss

waris alam,
tu bukan pantun...tu lagu.tajuk dia munajat cinta

iza iziana hasan said...

banyak nye merapu.
hehehhehhe nice blog :)

miela77 said...

SALAM KENAL..BLOGWALKING..JOM TUKAR2 LINK?

~salwaredzuan~ said...

iza,
thanks..mmg minah merapu je i nehhh,.,hehehe

miela,
hi..jom tuka link gak

Kak Ungku Betty said...

Salam, Salwa...aunty rasa jiwa you ni lonelylah..sbb suka feel sorang-sorang dan buat keje merapu..I was in your shoe before. Auntypun dulu suka wat yg giler2 sorang2 peduli apakan? Janji kita bahagia. You ni kena cepat2 kahwinlah...dah ada calon ke belum?

~salwaredzuan~ said...

kak ungku,
nak kawen tahun dpn tp takde calon? hehehe..joking je.. kdg2 bila dh tensen sgt dgn kerja, sy mmg suka merapu. merapu dan gelak2 lebih elok drp tensen marah2 org..betul tak aunty?

Kak Ungku Betty said...

Betuuul...tapi jangan terlebih ketawa dahlah dear! Dah masuk 10 hari terakhir ramadhan..jgn lupa doa....banyak2 ok?

Template by:
Free Blog Templates