Tuesday, August 11, 2009

MARI MENGEMAS!!!

aku ade satu habit. sesetengah orang merasakan habit aku adalah pelik. sesetengah orang berpendapat habit aku ini normal sahaja.terpulanglah pada setiap orang untuk membuat anggapan.. aku pun tak tahu habit tersebut adalah pelik atau normal.. when there's a grey area between right and wrong, between the undefined things, between yes or no.. all that we can do is to presume. but somehow presumption can lead to a wrong conclusion. makanya terpulanglah lah kepada anda untuk berpendapat habit aku ini normal atau pun tidak. apakah habit aku itu? jeng jeng jeng..antara situasinya yg pernah terjadi:-

1. 2001-tunggu result spm.berdebar gila.masa tu aku takde kat msia.along aku yg pergi cek result aku kat skolah.malam tu aku tak boleh tidur mengenangkan nasib aku.berapa A, B atau E yang aku berjaya kutip dalam slip keputusan SPM aku tu. makanya semalaman aku tak tidur dengan mengemas beg pakaian aku.padahal aku still ada 20 more days before i could go home. dan beg pakaian aku dikemas mengikut aturan warna baju. tak cukup dengan beg aku, beg mak aku pun aku punggah sama dan aku kemas balik ikut kaler baju.

2. 1998-pemilihan player basketball wakil sekolah. aku nak sangat join the team because i had crush on one of the players from the male team..ahaks!siang tu ade pemilihan players for the team.esok baru dapat tau keputusan.aku mmg tak senang duduk laa. so mlm tu masa kelas prep, aku habiskan masa dengan menyusun buku dalam locker2 kat kelas mengikut size buku. kelas prep aku tu ade 30 locker ya!

3. 2007-malas nak cerita lah pasal apa. to overcome the most painful feeling i was facing at tht time.. i re-arranged my closet almost everyday. susun balik all my novels according to alphebetical order, susun kasut2 aku mengikut warna, basuh baju tengah2 malam whenever i felt like crying, to put labels on my old notes from uni years..

4. 2008-nervous gila menunggu keputusan satu kes permohonan sivil that i've prepared on my own. kalah ke, menang ke? sementara menunggu esok hari for the decison to be called, i had to sail through the sleepless night dgn mengeluarkan kesemua gambar dalam my albums and susun balik gambar2 ikut susunan yang berbeza.

ade bnyk lagi situasi that warrants this weird habit of mine..dan aku baru sahaja selesai menyusun baju2 dalam almari aku, menyusun my perfumes collections and make up, menukar cadar katil...hmmm what else ya? ok lah..selamat malam anda semua..saya mahu menjemur baju pulak.mungkin mesin basuh sudah selesai menjalankan tugasannya sementara aku mencuri masa memblog kan diri..

-raidah salwa-
11 Ogos 2009
1.57 am

9 tukang karut:

GreenApple said...

kali nie ko nervous pasal pe lak?

Tijah said...

nanti agak2 rasa stress cepat2 datang rumah tijah yer? kite kemas stor. hikhik

~salwaredzuan~ said...

eva,
bukan nervous..sumting else laa dear

tijah,
upah kemas stor, ayam rosemari bulihhh?

Tijah said...

bulehhhh!!!! xdok hal tuu...

~salwaredzuan~ said...

takkan ayam ajer?lalalalla

puanrazma said...

best larr dpt duk serumah..cmfirm kemas sntiasa
setuju ngn Tijah..bla stress nnti dtg umah sis ya

~salwaredzuan~ said...

puanrazma,
mood itu hny datang sekali shj je tauuu..heheheh

kerol said...

bgus la mcm tue, asal sedey@bmasalah trus jadi rajin..
kalo x, xla awk kemas ape2 pun dlm setahun...ye x?:p
ngehehe

~salwaredzuan~ said...

kerol,
dats an understatement ler tuuuu...bukan tak berkemas..bila tensen or seey, lebih kemas dr biasa ..hahahah..kemas yg luar biasa punya

Template by:
Free Blog Templates