Wednesday, August 19, 2009

SEMINAR : namun aku tetap aku!!!

assalamualaikum.. (jawab2..jgn tak jawab.tak jwab dosa tau..hihih)

bile bg salam, i nk ceta pasal salam skit.heheh.i masa sekolah menengah dulu sekolah agama. dari asrama puteri (aspuri) nak ke sekolah, kena lalu depan asrama putera (aspura). perjalanan dari aspuri ke school compound tak le jauh mana, tapi yang azab nyer bila kena lalu kat depan aspura.. pergi sekolah pepagi mmg tarak hal sbb i tau boys sure dh lewat ke sekolah so thy wont have time to bertempek kat tepi koridor and mengusha girls yg lalu. tapi when it comes to prep classes, especially prep petang (which normally i hibernating sahaja di dorm), boys bertempek tepi tingkap and ejek2 girls yg lalu..apadaa mat tembok sungguh! paling2 koman pun, diorang akan bagi salam, and cakap "tak jawab salam berdosa, tapi kalau jawab salam, gatal!"..hahha bengong ke apa?

okeh cerita i dah tersasar plak neh.. sebenanye i nak ceta pasal pagi tadi. i ade seminar kat luar.so the whole day tak masuk ofis. seminar pasal fund raising, ingt tak i ceta about sukuk tu? so ni company i laa tergedik suruh i pegi dengar seminar which i found it to be so boring, uninteractive, benda lapuk, presentation wise pon mcm melepaskan batuk di tepi lif!!! speaker dia sekadar membaca je from the slides and reading materials.. kalau macam tu baik i surf internet aje!

i bukan nak kutuk speaker tu ke apa.. i takde any issues against them tau.. cumanya kalau orang dah bayar u jd speaker, u've got to do something that is worth paying for. give more case studies rather than mere text. i rasa laa kan, my ex students kat uia dulu buat presentation 10 times better than those speakers kat seminar tu. the task given to them not only to deliver the information but also to make us understand the issue thoroughly.. macam jawab soalan exam lah.. u already have the idea and answer to the exam questions. but how u design or formulate your answer pon penting juga! so i pun menghabiskan masa berfacebook spanjang seminar tu..hahahaha..i soka tauuuu


yang lagi best, seminar tu smp pukul 5. lucnh tadi kul 12. lepas lunch, i cabut balik..hahahahhaah.. perangai memonteng dari zaman sekolah yang sukar dikikis..lalalallala... nasib laa.. "old habit die hard" kata orang jawa!.. makanya lepas lunch i `cabot balik. singgah opis lama jap, minum dgn kakzu n kak airin. then smp umah around 3. i pon mulakan operasi tdior tengahari yang indah.. dan hanya bangun pada jam 6 petang..

hari yang indah tanpa memikirkan kerja sekelumit pun!

nota kaki: kenapa i rase macam entry ni ade unsur2 gedik sahaja? mungkinkah tdiur petang menjadikan i gedik? atau i termimpi sesuatu yang gedik masa tidur petang tadi? i musykil yang amat bangat nehhh

4 tukang karut:

kerol said...

bangga ek asyik escape je..hehe:p

~salwaredzuan~ said...

keroll,
tak bangga pun..tapi rase best je..hahahahah

Seorang Bukan Sasterawan said...

hahaha..askm..tak jawab dosa..kalu jawab gatal...awk lepok je mamat2 tu sekor2..syukri mansor ke,pakdi ke sure tak marah nye...

~salwaredzuan~ said...

seorangbukansasterawan,
waalaikumsalam.. (even sy kompius awk bg sy salam ke atau awk repeat blk ayat sy)..

sy tak boleh lepok syukri mansor ataupun pakdi..sbb diorg konpem2 tak bersidai kat tembok tu..kalau sy lepok iorg, dua2 pon tak amek law kat uia tau

Template by:
Free Blog Templates