Monday, June 22, 2009

AKU MARAH JUGAK

aku adalah sgt marah kat bos aku.sbb dia bongok dan stupid tahap dewa okeh. ape hal lak ko boleh nak cakap staffs ni smua kuli ko just because kau bayar gaji kitorg? damn u stupid..idiot..a person who reads law n yet so stupid about the law. hey you stupid, have u come across the meaning of a contractual agreement? because ur so stoopid and i guess u only passed ur law of contract exam on the third attempt...dat explains why u never realized or u are too stupid to realize that an offer letter is tantamount to creating legal relations? and if accepted by the other party it is deemed as contract that binds both offeror and offerree??

stupid, idiot, u moron!

nak jd bos sbb tumpang glamour ****** baik tak payah. setakat conduct criminal trial at magistrate pon dah nak belagak ngn aku. itu pon kes kucing mati. kes kucing mati pon ko submit using MY SUBMISSION. u just read MY SUBMISSION in court and forbid me from attending the decision.bcos u wanted the fame. aku buat kes org mati kena bunuh, tikam, tetak segala aku tak kecoh pon kat dia! kalau setakat buat s15 ADB taklahh ko nak belagak dgn aku wahai bos yg bunguks sbb aku tau ko tak pnah buat 39B adb pon..so u better study the act before u want to argue with me. aku tau mmg bunyi belagak gila aku ni, tapi aku tak pnah bangga dgn apa aku buat...tapi aku benci bila org bodoh yang sesuka suki nk gelarkan orang kuli just because u ve got ur own practice? heck like i do care ... aku tak heran lah sbb tu mr DP pick me and sharmini to sit next to him at the federal court trial cos he knew tht u dun have anything to offer if sudden help is warranted.

ya allah ya tuhan ku... kau tunjukkan laa skit cahaja kat bos aku yang mangkuk ayun ni.biar otak dia pandai sikit.

sekian, terima kasih.

7 tukang karut:

amicus curiae said...

laaa ada updet ke emon ni..tu la aku tengok asek2 post kat atas...tapi rss updated..hampeh la kau tungggang tebalik.aku pun marah jugak.

muahaha.
here in malaysia,u only need two things:

1.money to buy connection
2. connection to get things ur way.

kerol said...

panasnya entry nie..sabar cik ladyohara ek..harap smuanya ok:)

mother of two said...

bab law time belajar contracts admin.. nyaris2 lepas ajer... bos mmg begitu..petuanya.. bos semua betul.. heheheh

Nini Jamal said...

skang aku dah tau awat hang mau berhenti keje.truskan niat murni mu.jom p bakaq umh bos hang mlm ni! huhu

shueyluweyduwey said...

sabar mon sabar. menghitung hari je. tu bukan bodoh namanya. he's a coward.

~salwaredzuan~ said...

afzan,
beb, aku wat sticky post tu ala2 kenduri kesyukuran 40hari 40mlm laaa..ehehe.tp kenduri sebenarnye nnt mase raya lah dtg open house umah aku..save bajet skit.wakakakak. so i ll be joining those yg still nk ngangu advocate n sols but put in bracket (non practisin)..

kerol,
sekali skala membakar pe salah nya..harap2 tak kna defamation suit..hoiokhiokhiok

mother of two,
contract mmg ponin skit. tp nk jd bos, kna lah tau simple n basic thigns to run a company...biarlah si luncai terjun dgn labu2nya

nini j,
hang nih..provoke aku tu p bakaq umah my boss. sat g ade kna charge for abetment ni..anyhoot, cooling off period dh setteld..so im angry no more..nyampes tu tetap ada!

shuey,
mmg coward..sbb tu asik guna hasil kerja org jer. tp aku ttp soka..nnt makan busat ok dear!

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Template by:
Free Blog Templates