Tuesday, June 9, 2009

hari ini ISNIN

pagi td aku ade appeal kat high court kl.tapi dpp tak dile petiyen rayuan lagi.so aku bialaa dulu..kasi dia chance nk study file.dpp baru take over kan..dh lama gak rasenye aku tak bjimba2 kat court jalan duta tu.siang tadi aku stay kat court dari 9am-4pm..lama tak bergirang macam tu kat court.aku adalah heppi sgt. hahh..jgn ingat aku nak mengulat ke apa. aku kena settle pasal kes satu nih. ingat tak entry pasal kes yang aku bengang dgn bos aku pasal dia nk gak proceed with criminal sedangkan aku dah kata go by civil lebih mudah..hahahah hakikat nya, aku adaleh betul!. next week dah dapat date hearing.. tak sia-sia aku menopang dagu sampai sakit bontot pinggang duduk lama kat court tu.

aku adalah gumbire.aku jumpe ramai geng arini.mula2 terjumpa amrullah. tapi kejap je..sembang2 skit pastu aku nk cepat jumpa TP. lepas tu aku g brekpes.nampak nampak najib aka oren. pastu aku pergi court sidek. saja nak usha dia atas bench. eleh..poyo btol majistret sowang ni...bila aku dtg arini, buat2 laa plak garang dok atas bench tu..hahah lakonan sungguh laa kau ni tuan sidek oiiiii..

later aku nye urusan tak setel lagik. so aku g lunch plak.tgk2 najib ada lagi kat cafe bawah tu. so aku melepaks laa ngn dia. banyak gak laa kitorang sembang. dari bab kerja sampai ler ke bab kawen2. yolah najib oi..since ko nak kawen dh next year dgn eva chenta hati ko tuh (saja aku kasi jatuh saham ko..hahah keji) aku pon dengar lah segala rintihan perancangan rapi ko .hehehe.... aku doakan supaya korang cepat kawen supaya aku tak jadi katak tersepit dah..muahahahhahaha.....

then ceta pasal kerja.najib kata, aku adalah hebat. tapi aku merasakan dia adalah lebih hebat.siapa tak kenal najib rohim? peguam jenayah terhandal di kuala lumpur, shah alam, pj, singapore and jb mehhh...dengan gaya selamba catwalk nyer..berjalan meredah segala pintu mahkamah, hujahan nye yang bernas penuh otoriti terkini..karpal singh pon surrender ngn ko kan jib.... hahaha..dan aku adalah terpaksa untuk berbuat sesuatu kpd najib. aku rasa dia dah berjangkit perangai gf dia yg pantang nampak kamera hatta camera phone aku yg 3.2 pix tu jer..so dia paksa aku snap pic dia and tepek besar2 kat blog aku. aku agak confused.dekat blog dia satu haram pic dia pon tak letak..mungkin tak mahu dikata touting pula..jadi biarlah aku TOUTkan sahaja mamat nih.

inilah rupa seorang peguam jenayah yang hebat..

aku adalah penat.lepas balik kerja, aku kna kerja lagi part time.tapi malas laa nak ceta kat sini...kang income tax ingat aku nye side income masyuk sangat..mampos aku kena ligan..oklah..setelah penat seharian mencari rezki halal...aku rasa dah tiba masa aku nk beri sedikit keadilan kepada badan aku..jadinya..aku mau beradu...

owh yaaa...kenapa laa aku rasa macam lambat nyer putaran masa itu kebelakangan ini?
selamat malam semua!!!



5 tukang karut:

[jane] said...

najib byr ko x utk iklankan muka (and service) dia kat blog ko ni? huhu. btw, sidek majistret court bape ek?

o said...

apakah???? apakah benar apa-apa yg ditulis olih kau ini???

~salwaredzuan~ said...

jane,
tak leh disclose laa dia court baper..nnt kang ramai plak okt amek kesempatan..btw, najib tak bayar aku dgn duit..byr aku dgn nasihat guaman sahaja

najib,
tiada yang benar melainkan yang bebar-benar belaka

GreenApple said...

ces... saja nak jatuhkan saham aku... :(

~salwaredzuan~ said...

itu baru percubaan nk menjatuhkan saham ko

Template by:
Free Blog Templates