Sunday, June 21, 2009

PUASA SANTAI JERR

smlm aku posa. hari ni pon aku posa.smlm aku berbuka dgn cerita sedih. tengah hari tu aku masak2 sikit sebab mama ngn abah nk datang umah. kire cam aku plan masak untuk berbuka gak laa. pas mkn tgh hari, aku ngn abah anta mama g airport. one thing about my mum, beliau sangat suka berjalan. takpelah ma, asalkan ma bahgie..kuikuikui.. abah aku plak, tak suka nak tinggal kan umah. alasan dia, sapa mau jaga kolam ikan la, air pancut la, segala bunga2 dgn rumput kat rumah la.. ok laa abah.. sy tau alasan abah takmau ikot mama, sebab abah boleh memancing lama2 dgn geng2 abah kan? kan kan kan?

balik apot tu, aku bantai tido.konon tak gusar sgt laaa pasal meal for berbuka as i was pretty sure ade lagi baki makonan yg aku masak tadi. around 7.20pm tu , aku pon mulaa aa masok dapor nk wat air bandung kaler pink. azan je aku bukak laa periuk.. sekali, tgk2 nasik licin daa...lauk bwh tudung saji pon licin. uwaaaaaaaaaaaa hati aku parah siot.. rase cam mau nangis tetiba.haah emo je aku neh. so aku minom arrr air bandung tu. tp aku x kenyang gak.so aku wat milo. ni lah bahana dia klu tak tgl dgn parents..

around 8pm tu, aku pon roger laa sesapa yg free nk ajak p mkn.mostly mlm2 minggu cm ni mana ade member2 free.tak berdating, p balik kampung.nak ikotkan ati aku mls mau kuar, nk layan tv je kat umah and grey's anatomy kul 10mlm. tp sbb aku lapar dan aku rase sedih klu tapau mkn sorang2 kat umah.. tetiba ade laa makcik berdua ni sudi melayan kerenah aku...tenkiu kak zu n kak izah..so kami ke johan kat kg baru. aku dgn suka suki nya mengorder bubur yg sedap tu.. aku mkn tanpa melayan mereka berbual..hahahha..keji btol. dah abis semangkuk, tetiba aku senyum kegirangan. sampai kak izah tegur, "suka sangat laa tu dh kenyang?" ye kak, sy mmg gumbire hati sbb kenyang.n bubur tu sgt laa syedapnye..
kak izah, saya dan kak zu

so arini aku berposa lagi.takot tak sempat nanti..first time aku wat perangai ganti last minit cm nih..mmg seksa laa..tobat posa akan dtg ni, aku nk ganti cepat2. skang kul 5.30pm.lg 2 jam dh berbuka. tadi aku dh prepare ape nk makan siap2. pastu setiap setengah jam, aku g dapor nk make sure takde sape sebat.wakkakak..gila saiko aku nih.

owh ya...td aku call abah.
me : abah, buat ape?
abah : baru pas cabot rumput.
me : abah, happy father's day!!!! (sambil jerit2!)
abah : tak dengarlah.ckp2 jerit2, knapa kamu ni?
me : father's day laa abah. abah kan seorang abah!
abah : bila?
me : sejak abah along, acik n saya lahir laa abah jd bapa
abah : eh eh..loyer burok plak kamu ni..hahah
me : hari ni laa abah, father's day
abah : abah tak tau pun?
me : macam tahun lepas je jawapan abah?
abah : hahahaha... abah lupa abah jwb ape last year
me : sama je, dulu kini dan selamanya

haishhh bapak aku nih... tunggu mama balik laa mau celebrate.

3 tukang karut:

Mrs LVoe said...

skrg semua org sibuk ganti puasa yea. next week dh bulan rejab, elok la puasa sunat ;-)

kerol said...

knp tak letak gmbr mangkuk bubur yg abis shingga mnjilat jari tue?hehe

~salwaredzuan~ said...

sha,
sbb tu i pulun ujung minggu..weekdays kdg2 my schedule tak tentu..klu stranded seharian kat court, mmg tak tahan laa posa...huhhuh

kerol,
bateri hp kong..takleh amek gambo..tp siyes aa bubur johan tu syedapnye,,,anyway, sy jilat sudu jer..mkn bubur tak pakai tgn mehhhh

Template by:
Free Blog Templates