Monday, July 27, 2009

HI SUKUK!!

SUKUK tu bukan nama boifren aku.. bukan juga nama kucing aku, memandangkan aku tak pnah ade kucing.. sukuk juga bukan nama bestfren aku.. sukuk bukan sejenis makanan.. sukuk bukan lah satu kesalahn ejaan kepada rukuk ataupun sukun..

SUKUK bunyi nya agak comel kedengaran di telinga aku.. tapi agak janggal juga di telinga eva (yg mana pembedahan keatas setlinganya telah merugikan duit MISC sebyk RM5k. Sukuk mungkin telah lali ditelinga sesetengah org, tapi ditelinga aku, sukuk masih lagi alien.

SUKUK, siapakah engkau?

atas sebab aku adalah belum lagi benar2 mengenali sukuk dgn lebih mendalam, makanya aku perlu membuat kajian lanjut tentang si sukuk ini.. kepada diriku sendiri, selamat berSUKUK !!!!

owh yaa... ini adelah hari pertama aku di opis baru.. so far semua adelah berjalan dgn lancar.. cumanya agak agak bz dgn si sukuk ini.. bnyk terma2 dan new jargons that i have to get familiar with.. mmg dunia yg berbeza.. korporat dan litigasi adelah satu dimensi susah untuk disatukan..

korporat dan litigasi.. bagaikan si sukuk dan si brutum fulmen.. payah aku nak huraikan, agak kompikated ye kawan2.. macam status sesetengah kamu2 di facebook, it's complicated lah!!!

8 tukang karut:

Tijah said...

comel jer bunyi sukuk tu kan? macam nama hamster!

shueyluweyduwey said...

emon lawak. mungkin buah sukuk kut? eheheh.selamat bekerja!

~salwaredzuan~ said...

tijah,
nak letak nama sukuk kat anak kucing pon boleh..tp jgn letak nama sukun pulak kat anak kucing.. nanti anak kucing tu akan kompius dgn identiti diri dia dan berkata "aku ini seekor kucingkah atau sebiji buah sukun?"

shuey,
send my regards to ati..hahah namanya agak glemer disini...eh shue, nnt aku nk buat parti sukuk, silelah hadir yaa

Yusoff said...

Haha! Selamat menguli, mendesign dan mengecap sukuk... ke kena pasarkan sekali?
Anyway congrats, as it is one of the most prestigious careers actually. All the best as it is really demanding. Patient and hardwork is a must! Ada yg tak faham boleh refer kat PakDi, dia dah pakar dlm bidang ni!

GreenApple said...

hoi suka suki jerk kata aku pow duit MISC... im entitled for it! :P and i bukan OKU ok??

~salwaredzuan~ said...

yusoff,
mmg nk kena berguru dgn pakdi ni. pakdiiiii..owh ketua pengawasku, dimanakah kamu?hihihi

eva,
ko bukan oku, tetapi ko adelah sang telinga dan sang paru2..

kerol said...

apa tue sukuk?(blur..)

~salwaredzuan~ said...

kerol,
org mesin (engineers) mmg tak tau.. tp org yg bermata $$$ harus tau! heheh

Template by:
Free Blog Templates